هراز نيوز: سيدصادق طباطبائي در نشست «شرح صدر» ـ كه به منظور بررسي آخرين وضعيت امام موسي صدر برگزار شد ـ با اشاره به بكاربردن واژه تكنوپلي از سوي «پستمن» اظهار كرد: اين واژه از دو كلمه تكنولوژي و مونوپلي به معني انحصارگرايي تكنولوژي تشكيل شده كه تمدن امروز بشر نيز محصول نبرد نابرابر بين فرهنگ و تكنولوژي است.

وي با بيان اين‌كه «پستمن معتقد است هيچ راهي براي نجات بشريت از مرحله تكنوپلي نمي‌بينيم، جز ملت‌هايي كه داراي فرهنگ هشيار و بيدار هستند» خاطرنشان كرد: آن‌هايي كه بيدارند، بايد به متون نازل شده مقدماتي متوسل شوند. جامعه امروز در شرايطي قرار دارد كه در اين ميدان نابرابر بازنده ميدان بوده است.

وي خاطرنشان كرد: امروز در حالي از برابري ديه‌ زن و مرد صحبت مي‌شود كه 50 سال پيش امام موسي صدر از آن سخن گفته و معتقد بود كه نه تنها برابر بلكه حتي براي غيرمسلمانان نيز يكسان است.

خواهرزاده امام موسي صدر ادامه داد: در مباني تفكر ديني امام موسي صدر اختلاف برجسته‌اي مشاهده مي‌شود؛ لذا در شرايط پيش آمده راه نجات دستاويز قرار دادن متون مقدس است كه با كمك اين نوع برداشت‌ها جوابگوي نيازهاي اين نسل نيز مي‌باشد. نمي‌توان گله كرد كه چرا برخي جوانان امروز از دين و روحانيت گريزان هستند؛ بايد ديد كدام يك از راه‌هايي كه طي اين سال‌ها مشاهده شده راهگشاي يورش تكنولوژي به سمت اين نسل مي‌باشد.

طباطبايي تصريح كرد: در واقع تمام اين مسايل در فكر و انديشه امام موسي صدر وجود داشته و مطرح شده و حتي راه‌هاي آن پياده شده و به ثمر رسيده است و شيوه سازماندهي براي آن وجود دارد. تمام سازمان‌هايي كه امام موسي صدر بنياد نهادند مروز به روز مدرن‌تر و گسترده‌تر شده و امروز در يك وسعت به مراتب زمان خود در حال فعاليت هستند.

وي تاكيد كرد: امروز نياز به امام موسي صدر بيش از پيش احساس مي‌شود و اميدواريم كه هرچه زودتر برگردد، اما هرچه كه اتفاق بيفتد اين فكر و انديشه وي است كه بايد گسترش يافته و تبيين شود و از شيوه‌ تفكر وي پيروي گردد.

وي با بيان اين‌كه «آن‌چه بر سر امام موسي صدر آمده يك بحث و گسترش آرمان‌ها و شيوه‌ تفكر وي بحث ديگري است» اظهار كرد: امروز در زماني كه بيشترين نياز به امام موسي صدر احساس مي‌شود آن را از ما گرفته‌اند، نياز به وجود چنين شخصيتي براي نجات جامعه خودمان و جوانان نسل گريزان از دين، روحانيت و شناخت فرهنگ خودي يك ضرورت اجتناب‌ناپذير است.

خواهرزاده امام موسي صدر اظهار كرد: امام موسي صدر به دعوت معمر قذافي به ليبي رفت و هرگز از ليبي خارج نشد و هر ادعايي در اين زمينه كذب محض است زيرا مستندات نشان مي‌دهد كه وي زنده است. البته از سوي ديگر ادعاهايي دال بر شهادت وي مطرح مي‌شود اما آن‌چه بيشتر احساس مي‌شود اين است كه امام موسي صدر در قيد حيات است.

وي در پاسخ به اين سوال كه اگر امام موسي صدر زنده بود نسبت به مسايل اكنون به ويژه در تحولات خاورميانه چه برخوردي نشان مي‌داد؟ گفت: امام موسي صدر معتقد بود كه هرگونه معامله با اسراييل حرام است اما در بحث مسايل مربوط به خاورميانه ترديدي ندارم كه اگر وي را از صحنه سياسي دور نكرده بودند امروز خاورميانه چهره ديگري داشت و اين مساله را مي‌توانيم از مجموعه افكار و انديشه‌ها و روش‌هاي وي برداشت كنيم.

وي همچنين درباره رابطه‌ امام موسي صدر با امام خميني(ره) اظهار كرد:‌ كاري كه امام موسي صدر انجام مي‌دادند، مستقل از برنامه‌هاي امام خميني(ره) بود اگرچه از نظر مباني فكري و انديشه يكي بودند. دنيايي كه امام موسي صدر با آن دست به گريبان بود جدا از دنيايي بود كه امام(ره) در نجف به منظور مسايل ايران با آن درگير بودند. به هر حال آن‌چه مشاهده مي‌شود بيشتر رابطه دو همكار و مبارز در دو ميدان متفاوت بود.
منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *