دیپلمات سابق ایرانی و مسئول گفتگوهای هسته ای در مطلبی تلاش های بنیامین نتانیاهو برای ایجاد جنگ در خاورمیانه اشاره می کند و می نویسد: نخست وزیر اسرائیل بر آن است تا آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید حسین موسویان در مطلبی که از وی در نشنال اینترست به چاپ رسیده می نویسد: ایران در یک منطقه بسیار استراتژیک قرار گرفته است. این کشور بر دو منطقه که انرز جهان از آنجا تامین می شود مشرف است. این دو منطقه خلیج فارس و دریایی خزر هستند اما با این وجود این مسئله سبب نزدیکی آمریکا و ایران نشده و اختلافاتی که دو طرف طی چند دهه با خود داشتند تا جایی پیشرفت کرده که دو طرف را در لبه جنگ قرار داده است.

این دیپلمات سابق ایران می نویسد: نامزدهای ریاست جمهوی آمریکا باید با حمایت از “همکاری و دوستی” به جای “دشمنی و مقابله” روییکرد اخلاقی بالاتری داشته باشند و تغییرات واقعی را به ارمغان بیاورند که این به نفع دو کشور و کل منطقه و جامعه جهانی و حتی اسرائیل خواهد بود.

وی به تجریبه دیپلماتیک خود در ایران اشاره می کند و می گوید: من برای مدت 25 سال در صحنه سیاسی و دیپلماسی ایران مشغول بودم. بسیار روشن است که مهمترین مانع در عادی سازی روابط بین ایران و آمریکا نفوذ اسرائیل است. بنیامین نتانیاهو نخست زویر اسرائیل نقش مهمی را در سوق دادن دو طرف به سوی یک جنگ در خاورمیانه دارد.

موسویان می گوید: بسیاری از متخصصین سیاست خارجی در آمریکا به من گفته اند که در واشنگتن سیاستها درباره ایران عمدتا سیاست های اسرائیلی است.

وی در ادامه آورده است: چند روز پیش از نشست بغداد بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که اسرائیل نمی تواند فعالیت های غنی سازی ایران را تحمل کند. این اعلام منجر به این شد که کنگره آمریکا از باراک اوباما بخواهد تا خواستار توقف غنی سازی از سوی ایران شود. اما  عدم شناسایی حق مشروع ایران در زمینه غنی سازی نخستین عامل در شکست مذاکرات اخیر بوده است.

در بخش دیگری از یاد داشت حسین موسویان آمده است: استراتژی نتانیاهو این است تا از موضوع هسته ای بعنوان ابزاری برای کشاندن واشنگتن به یک جنگ حفاظت شده با ایران استفاده کند.  نتانیاهو و ایهود باراک وزیر دفاع [جنگ] بر آن هستند تا پیش از انتخابات آمریکا جنگی را تدارک ببینند با اینکه کابینه و اکثریت اسرائیلی ها مخالف این جنگ هستند.

موسویان در ادامه آورده است: اما خوشبختانه دولت آمریکا درسهایی را از مصیبت های جنگ در افغانستان وعراق آموخته و این مسائل سبب شده تا این کشور برای شروع جنگ سومی در خاورمیانه از خود اکراه نشان دهد زیرا که به ضرر منافع ملی آمریکاست.

موسویان در ادامه این یاد داشت خود به از موانع دیگر عادی سازی روابط بین ایران و آمریکا را اتخاذ استراتژی غلط از سوی دولتهای آمریکا می داند و می نویسد: یکی دیگر از موانع در این راستا این بود که دولتهای آمریکا از انقلاب 1979 ایران به بعد به جای نزدیکی و حل اختلاف با ایران رویکرد تغییر نظام سیاسی در ایران را دنبال کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *