هراز نیوز :جناب آقای سید احسان جلالی موسوی با ارسال نامه ای الکترونیکی به پایگاه تحلیلی خبری هراز نیوز خواستار توجه بیشتر مسئولان مازنی برای حفظ جغرافیای اسطوره ای این دیار شده اند ، هراز نیوز ضمن تقدیر از این همراه و دوست گرامی ، از مسئولان امر خصوصا مسئولان اموزش و پرورش استان مازندران تقاضای رسیدگی دارد

با سلام خدمت عزیزان هراز نیوز،

کتاب جغرافیای تهران، عکس کوه دماوند را روی جلد انداخته که پیام آشکاری دارد. در متن هم عکس دماوندکوه از پلور در طرح فصل اول و صفحه ۴ “ناهمواری های استان” آورده شده، با این زیرنویس: قله دماوند و پیش کوه های سبز و زیبای آن! اگرچه تصریح نشده دماوندکوه در تهران است ولی سه عکس از کوه دماوند در آغاز کتاب جغرافی تهران، خود به اندازه کافی گویا است. در جای دیگر، با انداختن عکس عشایر مهمان کلهر در لار، بر ادعای مالکیت تهران بر لار ، تصریح و تاکید شده است. رود لار هم در بخش دیگری از کتاب گنجانده  شده. حتی حیات وحش و ماهی قزل آلا و آویشن و گون لار از قلم نیفتاده.  زمانی که بنده محصل بودم و جغرافیای استان تهران را می خواندیم، نامی از لار نبود حالا گیاهان و گون لار هم تهرانی شده!
از سوی دیگر، کتاب جغرافیای مازندران بسیار کوتاهی کرده و تصویری از دماوندکوه روی جلد ندارد. هرچند عکس دماوندکوه و اظهار جای داشتن آن در مازندران، در متن آمده و کتاب مطالب خوبی درباره مازندران دارد. در مورد دشت لار می بایست قرارگیری آن در مازندران تصریح و مطالبی در این باره آورده می شد و تنها اشاره ای کوتاه به رود لار کار به جایی نخواهد برد.  همینطور لازم است از کوه هایی مثل آزاد کوه نامبرده شود تا مشتری تازه پیدا نشود!

قسمت بسیار جالب توجه صفحه ۶۹ است.
زیر عنوان “بیشتر بدانیم” در این صفحه می خوانیم:

«قرار گرفتن استان تهران در دامنهٔ رشته کوه های البرز و نیز پیشینهٔ تاریخی استان، مسیرهای گردشگری فراوانی را به وجود آورده است؛ مانند:

مسیر لار  هراز: شامل جاذبه های طبیعی بسیار زیبایی مانند غار گل زرد، رودخانهٔ هراز، چشمهٔ آب گرم لاریجان، روستاهای لاسم، وانا و مکان های تاریخی مانند کاروانسرای شاه عباس است.»

خواننده ای که کتاب جغرافی تهران را در دست دارد و این بند را می خواند حقیقتا برداشتش از آن چه خواهد بود؟ قضاوت با شما!

لینک کتابها برای دانلود اینست:

http://www.chap.sch.ir/index.asp?src=T-F.htm

سخن دیگر با دوستان اینکه نسخه جدید سایت وزارت نیرو راه اندازی شده و طراحی آن تغییر کرده، ولی شکر خدا هنوز مطالب قدیمی در آن موجود است، از جمله خبری رسمی در مورد سد لار که در سال ۸۷ منتشر شده که در متن آن به صراحت گفته شده سد لار در مازندران است.

لینک خبر اینجاست:

http://50.22.218.42/vglh.-nkt23nz-uzdt22fy..html

متن اینست:

سد لار

۱۱ خرداد ۱۳۸۷ ساعت ۱۶:۲۱

تاریخچه: در سال ۱۳۳۰ مطالعات سد آغاز گردید و در سال ۱۳۵۳ عملیات احداث آن شروع و در سال ۱۳۶۱ به بهره برداری رسید. موقعیت سد :
این سد بر روی رودخانه «لار» با سطح حوزه آبریزی به مساحت ۶۷۵ کیلومتر مربع و با متوسط جریان آب سالانه به میزان۴۸۱ میلیون مترمکعب در استان مازندران و در فاصله ۷۵ کیلومتری تهران و ۱۰۰ کیلومتری آمل قرار دارد
اهداف احداث : تامین آب کشاورزی با سطح زیر کشت ۹۰ هزارهکتار، تامین آب شرب تهران و انتقال آب به میزان ۱۴۰ میلیون مترمکعب به نیروگاه کلان جهت تولید متوسط سالانه۱۵۰۰۰۰ مگاوات ساعت انرژی برق – آبی برای کمک به شبکه سراسری

خبرنگار : خدابخش نورمحمدپور

 

2 thoughts on “جای خالی دماوند بر روی کتاب درسی جغرافیای مازندران”
  1. آفرین بر غیرت شما جناب آقای سید احسان جلالی موسوی….
    هرچند مسئولین مرکز استان نشین خیلی هم بدشان نمی آید دماوندکوه را به تهران بدهند … آن هم دو دستی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *