خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از وزیر امورخارجه آمریکا نوشت: من هیچ نتیجهگیری نمیکنم که این سخنان اخیر از جانب ایران چه تأثیری ممکن است بر موفقیت احتمالی گفتوگوهای آتی در مسکو داشته باشد.
بنا به گزارش این خبرگزاری آمریکایی، «آیت الله علی خامنهای رهبر معظم ایران روز یکشنبه اعلام کرد که هرگونه حمله اسرائیل علیه تهران با واکنشی صاعقه مانند مواجه خواهد شد. وی همچنین تأکید کرد که مجازاتهای غرب علیه ایران نمیتواند برنامه هستهای این کشور را متوقف کند».
بر اساس این گزارش، کلینتون نیز متعاقب این سخنان، در کنفرانسی خبری در استکهلم اعلام کرد: ایران مکررا اعلام کرده که به گونهای رفتار خواهد کرد که از خود در برابر هرگونه حمله دفاع کند. آیت الله خامنهای نیز مکررا اعلام کرده که ایران به دنبال تسلیحات هستهای نیست و چنین تسلیحاتی را مخالف اصول اخلاقی اسلامی خوانده است.
وزیر امورخارجه آمریکا در ادامه تأکید کرد: ما مشتاقانه منتظریم تا ببینیم که ایرانیها واقعا چه چیزی را در مذاکرات مسکو مطرح میکنند. ما میخواهیم شاهد یک راهحل دیپلماتیک باشیم و هماکنون فرصت دستیابی به این راه حل وجود دارد و امیدواریم که این فرصت از دست نرود و مذاکرات به نتیجه برسد.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب به مناسبت بیستوسومین سالگرد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران درباره موضوعات مختلفی صحبت کردند که سخنرانی ایشان با بازتابهای گستردهای در رسانههای بینالمللی همراه بود. بازتاب گسترده سخنرانی ایشان را اینجا ببینید.
این در شرایطی است که جمهوری اسلامی همواره در پیگیری برنامه هسته ای خود همکاری کامل و همه جانبهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی داشته و آژانس نیز در گزارشهای مکرر خود بر عدم انحراف این برنامه و تطابق کامل آن با توافقات بینالمللی تأکید کرده است. البته مدیر کل آژانس در دو گزارش اخیر خود به احتمال نظامی شدن برنامه هستهای ایران اشاره کرده است بدون اینکه کوچکترین شواهد و مدارک موثقی ارائه دهد. همین امر نیز خشم بسیاری از کشورها از جمله چین و روسیه را به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت برانگیخته است.
ایران همچنین در تمامی شرایط برای انجام گفتوگوها با غرب اعلام آمادگی کرده است و تنها تأکیدش نیز این است که تهران با امضا کردن پیمان ان پی تی این حق مسلم را دارد که از انرژی هستهای استفاده کند اما آمریکا و کشورهای غربی همپیمان آن هر بار با کارشکنی در روند مذاکرات حتی شرایط را نیز به گونهای جلوه دادهاند که مدعی شوند ایران تمایلی به گفتوگو و موفقیت این مذاکرات ندارد.
مجله آمریکایی “فارین پالسی” اخیرا در گزارشی تحت عنوان “تکبر قدرت” به قلم “استفن والت” به بررسی نشست اخیر گروه 5+1 با ایران پرداخت و دلایل به توافق نرسیدن طرفین در این مذاکرات را موضع افراطی آمریکا و شرکایش خواند که حاضر به کم کردن ذرهای از تحریمها علیه ایران نشدند.
نویسنده این گزارش با تأکید بر اینکه آمریکا و دیگر متحدان این کشور مذاکرات بغداد را به شکست کشاندند، نوشت: دلیل اصلی این عدم توافق موضع افراطی بود که توسط آمریکا و دیگر شرکایش اتخاذ شد و بویژه عدم اعطای کوچکترین کاهش تحریمهای تحمیل شده بر ایران دلیل عمده این شکست مذاکرات بود