نامگذاری خیابانهای شهر
آمل یکی از قدیمیترین شهرهای ایران و قطب فرهنگی و اقتصادی مازندران از مراکز مهم اتفاقات شاهنامه میباشد. به نامهای خیابان و بلوار در شهر توجه کنید؛ بجز چند مورد که برازنده یک شهر با هویت مستقل میباشد، نامهایی تکراری کل کشور را فرا گرفتهاند و نشانگان سیاسی دارند. از طرفی در میدان های اصلی شهر و یا پارک های جنگلی، تابلو های بزرگ با نام هایی جذاب و بومی دیده نمی شود، کارهایی که متحمل هزینه زیاد هم نیستند.
بحث نامگذاری معابر شهری حکم شناسنامه شهرها را دارد از اینرو در مدیریت شهری تمام دنیا از اهمیت ویژهای برخوردار است. روش معمول نامگذاری اماکن عمومی، در همه جای دنیا نام و مجسمه یکی از مشاهیر و رویدادها یا بازشناساندن مناطقی با قابلیت گردشگری و گاهی هم نام شخصیتی است که در آن منطقه سکونت داشته است. البته باید از تغییرات زیاد هم پرهیز نمود و می توان از سیستم های کدگذاری پیشرفته بهره برد.
یک دلیل برای کم کاریهای موجود در این مساله عدم شناخت از تاریخ شهر آمل و نیز حساسیتهای موجود می باشد؛ نمونه بارز آن سرنوشت مجسمه آرش در این شهر می باشد. ساخت نمادها در سطح شهر باید با نگرش به بافت خاص شهری و رضایت مردم همراه باشد مانند تعیین جایگاه شهروندان و کسبه مستقر در آن که نمونه آن بازار های قدیمی شهر آمل می باشد چون فضاهای شهر بخشی از خاطرات شهروندان را شکل می دهند که با ایجاد احساس تعلق، بیادماندنی می شوند.
مطابق قانون نامگذاری معابر، میادین، خیابانها، کوچه و کوی در حوزه شهری و همچنین تغییر نام آنها توسط شورای شهر انجام خواهد گرفت. بنابراین پیشنهاد می شود با راهاندازی و بروزرسانی بانک اطلاعات اسامی شهرها، خیابانها، اماکن و موسسات عمومی با تحلیل و ارزیابی آنها به ارایه گزارش خبری، آماری و تحلیلی پرداخت.
✍ #فرهنگ_تسلیمی_مقدم
✔متخصص مدیریت دولتي
#آمل_شهر_فرهنگ #فرهنگ_شهر_آمل
#ساتراپ_آمل #فرهنگ_تسلیمی_مقدم
@farhang.taslimi.phd
@farhang.taslimi.phd