رضا شریعتی/
وقتی خبر انتصاب قاسم جان بابایی رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی مازندران به عنوان معاونت درمان وزارت بهداشت رسید موجی ازشادی و شعف مازندران را فرا گرفت چرا که فرزند شایسته این دیار فرصت پیدا کرد تا در سنگری بزرگتر به ارائه خدمت بپردازد. اما این شادی چندان دوام نیاورد چرا که به صورت ناگهانی و غافلگیر کننده سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت وقت سیدعباس موسوی رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود را به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران منصوب کرد.
انتصاب دکتر موسوی از دانشگاه کوچک شاهرود بر مسند دانشگاه علوم پزشکی مازندران که در رتبه بندی دانشگاههای علوم پزشکی کشور جزو دانشگاههای تیپ یک محسوب میشود مسألهای بود که «روزنامه خبرشمال» بارها نسبت به آن انتقاد کرد چرا که معتقد بودیم دلیل این انتصاب نکتهای مبهم است که هنوز به درستی شفاف سازی و اطلاع رسانی نشده است و این سوال همواره در ذهن ما بود که چطور دکتر موسوی از ریاست یک دانشگاه محلی ناگهان به ریاست دانشگاه منطقهای مازندران برگزیده شد؟ ما میخواستیم بدانیم چرا وزارت بهداشت دست به چنین اقدامی زده است؟ آیا تبعات این انتصاب برای آینده بهداشت و درمان مازندران مثبت بوده و در ادامه کارنامه موسوی قابل دفاع خواهد بود ؟ آیا دکتر موسوی توانایی اداره چنین مجموعه عظیمی را دارد؟ برنامه وی برای ارائه خدمات مطلوب به مازندرانیها، کادر درمان و جامعه پزشکی چیست و آیا پروژههای نیمه تمام دانشگاه علوم پزشکی مازندران سامان خواهند یافت ؟ و پرسشهای بی جواب بسیار که باید صبر میکردیم تا با گذشت زمان به جواب آنها برسیم. حالا با گذشت حدود سه سال از فعالیت موسوی به عنوان رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران؛ شیوع ویروس منحوس کرونا و قرمز شدن وضعیت شهرها در استان مازندران و طریقه مدیریت وی نشان داد که نگرانیهای«روزنامه خبرشمال» بیدلیل نبوده است. این موضوع را وقتی بهتر درک میکنیم که نطق حاجیپور نماینده مردم آمل در مجلس را در صحن علنی مجلس بشنویم.
حاجیپور نماینده مردم آمل در نطق خود خطاب به دکتر نمکی وزیر بهداشت به شهادت سید بهرام طهماسبی رییس بیمارستان امام خمینی آمل در روز عید قربان و شهادت مهدی فرزانه بهیار بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان آمل اشاره کرد و این مصیبت را به مردم و جامعه پزشکی تسلیت گفت. وی از دکتر نمکی برای فرستادن تجهیزات اکسیژنی و دستگاه سی تی اسکن به شهرستان آمل قدردانی کرد و اظهار داشت که چرا در طول این سالها رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نباید این آسیبها را به سمع و نظر شما برساند. یک ساعت ماندن موسوی به عنوان رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران و جناب آقای پنبهچی (معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی مازندران) خیانت به مردم و کادر درمان است. مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران مگر نمیدانستند ما در آمل امکانات لازم را نداریم . نمیدانستند حتی یکی از بیمارستانهای آمل هم دستگاه اکسیژن ساز ندارند! چرا این مسئله به سمع و نظر مسوولان نرسید. چرا رییس بیمارستان من باید پر پر میشد. مگر نمیدانستند شهرستانی که بیمارستان معین چند شهرستان دیگر است یک دستگاه اکسیژن ساز ندارد. بعد از یک هفته که این موضوع به اطلاع شما رسید دستگاه و امکانات مهیا شد. آیا ماندن چنین مدیری جایز است آقای دکتر؟!
ناتوانی در مهار کووید 19 و وضعیت قرمز شیوع این بیماری در حدود سیزده شهرستان استان مازندران، اوضاع نگرانکننده اورژانسها و بیمارستانهای استان، نارضایتی عمومی در ارتباط با وضعیت درمانی در سطح مراکز دولتی استان و از همه مهمتر ناتوانی در جلب رضایتمندی پرسنل در جهت تامین حقوق و مزایا از مهمترین دغدغههای درمانی این روزها است که موسوی به عنوان رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نتوانسته است در رفع و رجوع آنها موفق عمل کند.
از طرفی با توجه به شیوع کرونا در استان دکتر عباس موسوی به عنوان رییس دانشگاه علوم پزشکی در راستای آگاهی مردم برای روش صحیح مقابله و حقایق پنهان این بیماری، وضعیت دفع زبالههای بیمارستانی ناشی از معاینه افراد مبتلا، آمادگی بیمارستانهای درگیر و شیوه مراقبت از کادر درمانی بیمارستانها نتوانسته است جواب درستی به افکار عمومی بدهد و تعامل لازم را با اصحاب رسانه نداشته و نتوانسته پاسخگویی به پرسشها و ابهامات موجود و احترام به افکار عمومی و حمایت از حقوق مردم را به درستی محقق سازد.
متاسفانه در شرایطی که مدیر شجاع و با جرات برنامه دارد و برای این برنامه استراتژی و ضمانت اجرایی و عملکردش را به رسانهها گزارش میدهد و اگر به پایش بیفتد در نامه و روزنامه مینویسند و تا حد توان از آن دفاع خواهد کرد موسوی در این مدت نه تنها برنامه نداشته است بلکه دور خود حصار کشیده است و کسی حق سوال کردن از او را ندارد آن هم در حالیکه این حق مردم است تا نوکران و خدمتگزاران و وکلای ملت و مدیران حرف آنها را بگویند، از عملکرد خود آنها را مطلع کنند و در قبال عملکردشان پاسخگو باشند. حال زمان آن فرا رسیده است تا مسوولان وزارت بهداشت هم به تصمیم مردم احترام گذاشته و موسوی را برکنار کنند.