شفاف: از قدیم الایام گفته اند حادثه خبر نمی کند .حوادث طبیعی مثل زلزله ، طوفان و سیل عضو لاینفک طبیعت هستند و گاهی خشم طبیعت کلان شهرهای بزرگ را نیز درگیر می کند. از طوفان کاترینا در آمریکا گرفته تا زلزله بم و یا کمی نزدیک تر، طغیان رودخانه و حادثه مترو همه و همه کار دست طبیعت است و مدیریت بحران در این میان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وقتی مدیران ارشد شهردار از راس که محمد باقر قالیباف است تا معاونین و مدیران رده پایین تر همه در صحنه حادثه مترو حضور داشته اند و با جان و دل تلاش کرده اند و از بروز هرگونه خسارات و صدمات جانی جلوگیری کرده اند و در مقابل از استانداری تهرارن که در قبال پایتخت و مردمش مسئول است ، حتی یک نفر در صحنه حادثه حضور نیافت، هر گونه اعتراضی از سوی این نهاد بی معنی به نظر می رسد.
جالب اینجاست که در جدید ترین اظهارت معاون عمرانی استانداری تهران آمده است که استانداری عیله شهرداری اعلام جرم کرده و یک سری آمار و ارقام عجیب از خسارات وارده نیز بیان شده که مرجع و منبع آن مشخص نیست و معلوم نیست وقتی آقای استاندار و معاونینش در محل حادثه حضور نیافته اند چگونه تخمین خسارت کرده اند!
فارغ از اظهارات عجیب معاون عمرانی استانداری اما بد ماجرا اینجاست که این اظهارات جناب آقای مسئول به سوژه اول رسانه های ضد انقلاب چون bbc فارسی تبدیل شد و تیتر یک بخش خبری این رسانه معلوم حال بود و موجبات خوشحالی ضد انقلاب را فراهم کرد.
در بخش خبری بی بی سی فارسی، خبر حادثه تهران با اظهارات آقای معاون عمرانی آغاز شد که البته به نظر می رسد هدف از اینگونه اظهارات، چیزی جز مطرح شدن نمی تواند باشد حتی مطرح شدن در رسانه های ضد انقلاب!انگار سوءاستفاده دشمنان انقلاب از اظهارات غیر معقول درباره اعلام جرم علیه شهردار هیچ اهمیتی برای دولتی ها ندارد و تنها اختلافات سیاسی است که مهم است!
در هر حال معاون عمرانی استاندار تهران گفته است: از دادستان تهران درخواست خواهیم كرد علیه شهرداری تهران كه موجب وارد شدن هزاران میلیارد ریال خسارت بر اثر ورود سیلاب اخیر به مترو شده است، اعلام جرم كند
‘محمدرضا محمودی’ بعدازظهر سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: حادثه یاد شده كه بر اثر سهل انگاری مدیریت شهری رخ داد، طبق برآوردهای انجام شده، هزاران میلیارد ریال خسارت بر جای گذاشته است.
اما وی نگفت این آمار و ارقام عجیب و غریب از کجا نازل شده چرا که تاسیس خط متروی4 هزاران میلیارد ریال هزینه بر نیست و حالا معلوم نیست چگونه خسارات وارده به آن این همه هزینه وارد کرده است!
نکته دیگر اینجاست که تهران در سال های اخیر با آلودگی بی سابقه هوا مواجه است و به گفته کارشناسان بهداشت و محیط زیست روزانه تعداد زیادی از مردم کلان شهر تهران جان خود را بر اثر آلودگی هوااز دست می دهند اما استانداری جز تشکیل ستاد در مواقع ضروری و راهکارهای بی فایده اقدامی نکرده است و همین مساله علاوه بر هزینه های زیاد درمانی، صدمات جانی غیر قابل بازگشتی را به همراه دارد.
از سوی دیگر بودجه دو هزار میلیاردی مترو نیز هنوز توسط دولتی ها پرداخت نشده است. حالا چه کسی باید از استاندار تهران به دلیل بی اهمیت بودن سلامت مردم تهران شکایت کند؟آیا یک حادثه طبیعی و غیر قابل پیشبینی که تلفات جانی هم نداشته پر اهمیت تر است یا مدیریت نادرست برای مهار آلودگی هوا؟
محمودی همچنین اظهار داشت: وارد آمدن خسارت فراوان به مترو تهران، توسعه مترو را دو سال به عقب بازگرداند كه مجبوریم تا مدت های زیادی خسارات وارده را جبران كنیم.
حال سوال اینجاست ، دولتی که بودجه قانونی مترو را به شهرداری تهران نمی دهد و تا کنون بنا بر شهادت مسئولین شهرداری یک ریال هم برای متروی تهران هزینه نکرده است، چگونه دم از جبران خسارت می زند؟
معاون استاندار تهران در ادامه تاكید كرد: شهرداری تهران با توجه به سهل انگاری خود در مدیریت شهری و در انتصاب های سیاسی مدیران خود از جمله در حوزه خدمات شهری (معاون سابق خدمات شهری) ، حق ندارد از بودجه ای كه از سر سفره مردم برداشت می شود، این خسارات ها را جبران كند.
اما این مسئول دولتی نگفت چه کسی به دولت این اجازه را داده که از بودجه ای که برای توسعه مترو ، حق مردم است، استفاده کند و آن را به شهرداری تهران نپردازد؟
البته روایات در مورد تخلفات مالی دولتی ها زیاد است و گزارشات دیوان محاسبات و مجلس به خوبی گویای این مساله هست که چه کسانی از بودجه ای که از سر سفره مردم برداشت می شود استفاده کرده اند و می کنند.
معاون استاندار اما در پاسخ به این پرسش كه استاندار تهران و دیگر نمایندگان دستگاههای دولتی در مدیریت این بحران آیا به شهرداری تهران كمكی كرده اند یا خیر؟ گفت: در تمام مراحل استانداری و برخی دستگاه ها مانند وزارت نیرو، ارتش، سازمان آب و … حضور داشتند و ضمن بازدید، از هر نوع كمكی به شهرداری تهران از قبیل در اختیار گذاشتن پمپ های قوی تخلیه آب دریغ نكرده اند.
با وجود این سخنان معلوم نیست چرا یک عکس از حضور مسئولین استانداری در محل وقوع حادثه با حضور آن همه خبرنگار ثبت نشده است اما عکس حضور تمام مدیران شهری تهران موجود است.
محمودی در پایان نیز تاكید كرده: مدیریت بحران فقط بر تن كردن جلیقه های زیبا و سوار شدن بر خودروهای شیك و مدرن نیست!
اما هنوز این مساله روشن نیست که چرا آقای استاندار با همان جلیقه به زعم آقایان زیبا بر سر صحنه حادثه حضور نیافته است و به خود زحمت نداده تا بداند چه بلایی سر شهری آمده که وی مسئول آن است.
البته این فرافکنی ها درباره جلیقه زیبا و خوردروهای شیک از شگردهای قدیمی دولتی هاست و عکس ها و مدارک ثبت شده خود گواه خوبی برای قضاوت مردمی است که شهردار تهران برای سلامت آنها اهمیت قائل است تا سیه روی شود هر که در او غش باشد.