سلامت روان دارید؟
یک روانشناس گفت: پایین بودن آستانه تحمل، اختلالات روانی و رفتاری نشانه نبود سلامت روانی است.
سمانه علی نژاد در گفت وگو با خبرنگار ایسنا افزود: درجامعه ما توجه کمتری به بهداشت وسلامت روانی می شود و بسیاری از مردم اطلا ع کافی از بهداشت روانی ندارند. داشتن رفتار هماهنگ با جامعه و پذیرش واقعیت های اجتماعی نشانه سلامت روانی است. تامین سلامت روانی فردی و اجتماعی و پیشگیری از اختلالات روانی و درمان مناسب آن ها تعریفی مناسب از بهداشت روانی است.
این روانشناس با اشاره به اینکه سلامت روانی به نحوه تفکر، احساس و عمل فرد بستگی دارد، اظهار کرد: فردی که سلامت روانی دارد نسبت به زندگی نگرش مثبت دارد و آماده برخورد با مشکلات زندگی بوده و مسئولیت پذیر هستند. اعتماد به نفس کلید سلامت روانی است و اگر فرد اعتماد به نفس بالایی داشته باشد از زندگی رضایت داشته و برای حل مشکلات به خود متکی میشود، ناملایمات زندگی را پذیرفته و در آرامش آنها را حل می کند.
علی نژاد ادامه داد: باید همچنان که به سلامت جسمی توجه می کنیم به سلامت روانی نیز توجه کافی داشته و از بروز ناراحتی های روانی که بهداشت وسلامت روان را به خطر می اندازد جلوگیری کرد.
وی در خصوص عواملی که در سلامت روانی تاثیر گذارند افزود: خانواده، آموزش های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در بهداشت و سلامت روانی فرد تاثیر گذار بوده و باید آموزشها در خصوص توجه به سلامت روانی در بین مردم افزایش یابد.
علی نژاد گفت: کیفیت زندگی، شاخص مهمی در سلامت روانی است و محیط زندگی آرام بسیار تاثیر گذار در سلامت و بهداشت روانی است.
وی، توجه به ارزشهای دینی را در سلامت روانی تاثیرگذار دانست و گفت: آموزه های دینی، محیطهای خانوادگی و سبکهای روانی و تربیتی خانوادههای ایرانی همه در سلامت روانی تاثیرگذار هستند ولی متاسفانه الگوگیری از سبک های زندگی غربی سلامت روانی خانوادههای ما را تحت تاثیر قرار داده است.