٥ حلقه در دستان صالحی‌امیری

ریاست دومین نهاد مهم ورزشی کشور به رضا صالحی‌امیری، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، رسید. انتخابات هیئت‌رئیسه کمیته ملی المپیک دیروز در حالی برگزار شد که پیش از این هم عنوان می‌شد که صالحی‌امیری برای پست ریاست رقیبی ندارد و به‌سادگی به این سمت می‌رسد. در انتخابات دیروز، پست ریاست تنها دو کاندیدا داشت که محمود خسروی‌وفا کناره‌گیری کرد و رضا صالحی‌امیری تنها نامزد باقی‌مانده برای پست ریاست شد تا ریاستش قطعی شود. در مورد ریاست، رأی‌گیری کتبی انجام نشد و اعضای مجمع با قیام خود ریاست صالحی‌امیری را رسمی کردند.

بازگشت به ورزش پس از ٤سال
سیدرضا صالحی‌امیری متولد ۱۳۴۰ در شهرستان بابل است. او در آغاز کار دولت حسن روحانی، ٧٠ روز سرپرست وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران بود، اما موفق نشد در پنجم آبان ١٣٩٢ از مجلس رأی اعتماد بگیرد. او پیش از دولت یازدهم در وزارت اطلاعات و مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری فعالیت کرده بود. صالحی‌امیری را یکی از نزدیکان به حسن روحانی می‌دانند. بعد از اعلام کاندیداتوری حسن روحانی در انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری، صالحی‌امیری به عنوان معاون فرهنگی ستاد او منصوب شد و پس از پیروزی روحانی در انتخابات به سمت ریاست کارگروه شناسایی و تعیین اعضای فرهنگی کابینه درآمد.

صالحی‌امیری که دارای دکترای مدیریت دولتی از دانشگاه آزاد اسلامی است، پس از جدایی از وزارت ورزش در اسفند ٩٢ به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی منصوب شد. او پس از استعفای علی جنتی در ۲ آبان ۱۳۹۵ در نامه‌ای به رئیس مجلس از سوی رئیس‌جمهوری به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت کسب رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی معرفی شد. در دولت دوازدهم صالحی‌امیری به عنوان وزیر معرفی نشد و به شهرداری تهران رفت. او از سوی محمدعلی نجفی، شهردار تهران به عنوان معاون فرهنگی- اجتماعی شهرداری تهران منصوب شد.

صالحی‌امیری را باید دهمین رئیس کمیته ملی المپیک پس از انقلاب دانست. پس از پیروزی انقلاب به غیر از انتخابات روز گذشته ١١ بار انتخابات کمیته المپیک برگزار شده است. حسین شاه‌حسینی (١٣٥٨ تا ٥٩)، مصطفی داوودی (٥٩ تا ٦٣)، حسن غفوری‌فرد (٦٣ تا ٦٥)، سیدمصطفی هاشمی‌طبا (٦٥ تا ٦٧)، عیسی کلانتری (٦٧ تا ٧١)، حسین محلوجی (٧١ تا ٧٥)، هاشمی‌طبا (٧٥ تا ٧٩)، هاشمی‌طبا (٧٩ تا ٨٣)، رضا قراخانلو (٨٣ تا ٨٧)، محمد علی‌آبادی (٨٧ تا ٩٢) و کیومرث هاشمی (٩٢ تا ٩٦) رؤسای قبلی بوده‌اند. با توجه به سه دوره ریاست هاشمی‌طبا، تاکنون ٩ نفر بر مسند ریاست نشسته‌اند و صالحی‌امیری رئیس دهم است.

این فرد سیاسی- فرهنگی حالا در حضور دوباره‌اش در ورزش باید مسئولیت آماده‌سازی کاروان‌های ایران برای حضور در رقابت‌های بین‌المللی، ارتباط با مجامع بین‌المللی ورزش، هماهنگ‌کردن امور فدراسیون‌ها و… را برعهده بگیرد. بدون‌شک حضور موفق در بازی‌های آسیایی ٢٠١٨ جاکارتا و المپیک ٢٠٢٠ توکیو مهم‌ترین مأموریت‌های صالحی‌امیری در پست جدیدش است. او پس از انتخابش در صحبت‌هایی کوتاه گفت: «از عزیزان کمیته ملی المپیک تشکر می‌کنم، بنای صحبت ندارم و همه از صحبت‌های وزیر ورزش بهره‌مند خواهیم شد. از وزیر دلسوز، سختکوش و با درایت ورزش و جوانان تشکر می‌کنم. از کیومرث هاشمی، ریاست کمیته ملی المپیک که با خصوصیات اخلاق‌محوری کارنامه خوبی برجای گذاشت، تشکر می‌کنم».

او سپس از تمامی اعضای سابق کمیته ملی المپیک، رؤسای فدراسیون‌ها، ورزشکاران و خانواده ورزش تشکر کرد. رئیس جدید کمیته ملی المپیک درباره نحوه همکاری خود با وزارت ورزش گفت: «قطعا کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش این دو مجموعه در کنار هم به اهداف خود می‌رسند. من از مسائل ورزش بی‌اطلاع نیستم و قطعا برنامه‌ریزی‌ای با برادر عزیزم سلطانی‌فر خواهیم داشت و به‌زودی جلسه‌ای را با اصحاب رسانه برگزار می‌کنیم تا برنامه‌هایمان را اعلام کنیم». او در پاسخ به این پرسش که قبول دارید از قبل مشخص بود شما رئیس کمیته ملی المپیک خواهید بود، گفت: «ببینید به نظر می‌رسد مي‌توانيم این‌گونه تحلیل کنیم؛ اجماع میان اعضا، بیانگر همدلی بین جامعه ورزش و کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش‌و‌جوانان است. اختلاف، امری نامطبوع است. همه رؤسای فدراسیون‌ها واقعا به این نتیجه رسیدند که یک خدمتگزار اضافه شود. ما در بحث اینکه چگونه عمل خواهیم کرد، تابع مراجع حقوقی و قضائی خواهیم بود». یکی از ابهامات، ادامه حضور صالحی‌امیری در شهرداری تهران است؛ رئیس کمیته ملی المپیک عنوان کرد به‌زودی در‌این‌باره توضیح خواهد داد. کیومرث هاشمی، رئیس سابق کمیته ملی المپیک، روز گذشته در ابتدای مجمع، عنوان کرد كه از همه نامزدها تعهد گرفته شده در صورت دوشغله‌شدن، از پست قبلی خود استعفا دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *