قالیباف: در برابر هنرمندان احساس شرمندگی می‌کنم

هرازنو: محمد قالیباف می‌گوید من هنرمند نیستم اما با همه وجود اعتقاد دارم که عناصر اصلی ارتقای کیفیت زندگی و مولفه‌های مهم فرهنگی در جامعه هنر و هنرمندان هستند و هرگز از این موضوع غفلت نکرده‌ام.

مراسم پایانی پنجمین جشنواره سراسری تئاتر شهر شامگاه سه‌شنبه 30 شهریورماه با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان در پردیس تئاتر تهران برگزار شد.

در آغاز این مراسم که اجرای آن را احسان کرمی بر عهده داشت، محمود صلاحی معاون شهردار تهران و رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران گفت: باید از شرکت توسعه فرهنگی تشکر ویژه‌ای داشته باشم که پس از چند سال زحمت، نخستین مرکز پیشرفته تئاتر کشور آماده شده است و ان‌شاءالله در دهه مبارک فجر به‌صورت رسمی افتتاح می‌شود. از آن‌جا که اختتامیه چهارمین جشنواره تئاتر شهر در سالن اندیشه فرهنگسرای اندیشه برگزار شده بود؛ مناسب دانستم اختتامیه پنجمین جشنواره تئاتر شهر را در سالنی از پردیس تئاتر تهران که آماده شده است و ۱۵۰۰ نفر گنجایش دارد، برگزار شود تا دوستان عزیز هنرمند ما پیشرفت کار را ببینند البته پیش از این هنرمندان به این پردیس آمده‌اند و از آن بازدید کرده‌اند اما از آنجا که قرار است در ماه محرم و ماه صفر نمایش‌های آیینی در این مکان اجرا شود، تمایل داشتیم هنرمندان بیشتر با این مکان آشنا شوند.

او با اشاره به امکانات پردیس تئاتر خاوران اظهار کرد: پردیس تئاتر تهران در بیش از ۳۰ هزار متر مربع عرصه ایجاد شده است. ساختمان این پردیس ۱۶ هزار متر مربع است که در هشت‌هزار متر مربع زمین مطابق با آخرین متدی که در دنیا برای ساخت سالن تئاتر شناخته شده، بنا شده است. این پردیس ۱۰ سالن تئاتر دارد؛ یک سالن بزرگ دارد که این مراسم را در آن برگزار کرده‌ایم، چهار سالن بلک‌باکس از ۱۲۰ تا ۱۵۰ نفره، یک سالن سینمای ۱۵۰ نفره، دو سالن تمرین، یک سالن رو باز؛ سالن‌های این مجموعه را تشکیل داده‌اند. همچنین فضای پارکینگ نیز برای این مجموعه در نظر گرفته شده است، یک فضای باز در بیرون قرار دارد که گنجایش ۲۰۰ خودرو را دارد و مکانی مناسب برای پارک کردن ۸۰۰ خودرو نیز در داخل مجموعه در نظر گرفته شده است. این مکان دسترسی مناسب محلی هم دارد.

صلاحی خاطرنشان کرد: تاکید شهردار تهران به من این بوده است که توجه بیشتری به هنر نمایش و تئاتر داشته باشم. اگر فعالیت‌هایی که برای ساخت و بهره‌برداری از امکاناتی که به فعالیت‌های فرهنگی اختصاص داشت در دوره‌های مختلف شهرداری از زمان تشکیل بلدیه تهران؛ یعنی بیش از ۱۰۰ سال پیش تاکنون را ارزیابی کنیم، درمی‌یابیم که در ۱۰ سالی که محمدباقر قالیباف شهردار تهران بود، بیش از ۹۰ سال گذشته در این زمینه فعالیت شده است. نمونه بارز این مسئله پردیس تئاتر تهران و پردیس تئاتر صبا در خیابان ملک است که ساخت هر دو از ۱۰ سال پیش آغاز شده است. هر دو این پردیس‌ها برای بهره‌برداری آماده هستند.

او عنوان کرد: همچنین پردیس‌های سینمایی راگا، رازی، تماشا و ملت که کاملا به شهرداری تهران تعلق دارد و بخش عمده‌ای از پردیس آزادی نیز به شهرداری تهران تعلق دارد البته ساخت پردیس آزادی کاملا بر عهده شهرداری تهران بوده است. مجموعه فرهنگ‌سراهایی که در این ۱۰ سال ساخته شده‌اند، بسیار زیاد بوده‌اند. ما تا سال گذشته ۶۵ خانه فرهنگ داشته‌ایم که امسال تعداد آن‌ها به ۲۲۸ رسیده است. تجمیع کتاب‌خانه‌ها نیز در زمان محمدباقر قالیباف صورت گرفت، سال گذشته ۸۵ کتاب‌خانه داشتیم اما الان ۴۰۰ کتاب‌خانه داریم. مجموع کتاب‌خانه‌های شهر تهران که زیر نظر نهاد کتاب‌خانه‌های تهران ۳۸ است اما ما بالغ بر ۱۰ برابر این تعداد را در اختیار شهروندان تهران قرار داده‌ایم. مجموعه عظیم باغ‌کتاب تهران در فضای مسقفی به وسعت ۶۵ هزار متر مربع که چهار برابر بزرگ‌ترین فروشگاه کتاب جهان در نیویورک؛ است. باغ‌کتاب که دو تا سه سالن تئاتر و نمایش دارد که قرار است در آن‌ها نمایش‌هایی مرتبط با کتاب اجرا شوند، نیز در دهه فجر افتتاح می‌شود. زمانی‌که مجموعه را به اکبر زنجان‌پور نشان می‌دادم، به او گفتم که با افتتاح شدن این مجموعه‌ها دیگر از دعوت کردن مهمانان خارجی خجالت نمی‌کشیم چون امکانات وسیعی فراهم کرده‌ایم و مهمانان خارجی ما می‌توانند آثار خود را در این مکان‌ها اجرا کنند.

رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران درباره پنجمین جشنواره تئاتر شهر، گفت: ۲۱۷ گروه که از میان ۱۲۷۰ گروه انتخاب شدند تا در جشنواره حضور داشته باشند، بیش از ۲۰۰ اجرا را ظرف یک هفته؛ از عید قربان تا عید غدیر خم در ۱۳ سالن اجرا کردند. از دوستان عزیزم در هیات داوران که بسیار زیاد هستند و نمی‌توانم نام تک تک‌شان را ببرم تشکر می‌کنم چون هر روز پس از نماز مغرب تا ساعت یک بعد از نیمه شب در سازمان فرهنگی‌هنری شهرداری جمع‌بندی انجام می‌دادند. خانه‌موزه استاد انتظامی، پردیس تئاتر تهران و مرکز هنرهای نمایشی صبا با تدبیر شهردار تهران مکان‌هایی را برای تمرین در اختیار گروه‌ها قرار دادند تا پس از رفع شدن نواقص و اشکالات این سالن‌ها شاهد افتتاح شدن‌شان در دهه فجر باشیم. دوره نخست جشنواره به نام محمود استادمحمد مزین بود، در سال دوم، جشنواره تئاتر شهر به استاد اسماعیل خلج تقدیم شد، سومین جشنواره تئاتر شهر، به بزرگداشت استاد علی نصیریان اختصاص یافت، سال گذشته، این جشنواره با نکوداشت استاد پیشکسوت، مرحوم داوود رشیدی برگزار شد. سال گذشته تصمیم گرفتیم جشنواره را به یک پیشکسوت مرد و یک پیشکسوت زن تقدیم کنیم تا در حق بانوان تئاتری اجحاف نشود، از این رو در این دوره از جشنواره تئاتر شهر، نکوداشت اکبر زنجان‌پور و مریم معترف را برگزار کردیم.

در ادامه این مراسم، رضا فیاضی از مریم معترف گفت و قطب‌الدین صادقی نامه‌ای را از سوی رکن‌الدین خسروی درباره اکبر زنجان‌پور خواند. رضا فیاضی در نامه‌ای که آماده کرده بود، با لحنی دلنشین فعالیت‌های مریم معترف از دوره‌ای که نقش “خروس زری پیرهن پری” را ایفا کرده بود تا دوره‌ای که با خود او تئاتر کار می‌کرد و تا امروز که هنوز تئاتری است، گفت.

قطب‌الدین صادقی نیز نامه‌ای را از سوی رکن‌الدین خسروی خواند: با درود به تمام هنرمندانی که برای روشن نگاه داشتن چراغ تئاتر در ایران کوشش می‌کنند. از نظر من واژه هنرمند بسیار تعهدآور است و تنها به توانایی‌های کار هنری محدود نمی‌شود. کسی که کار هنری می‌کند باید ویژگی‌های شخصیتی یک هنرمند را نیز دارا باشد. اکبر زنجان‌پور که نیازی به معرفی ندارد، از آن جمله است؛ هنرمندی متعهد، توانا، خلاق و با ویژگی‌های شخصیتی منحصر به فرد. بازی خلاقانه و بی‌نظیر اکبر زنجان‌پور و بهروز بقایی در سی‌زوئه باسنی مرده است همچنان در ذهن من نقش بسته است؛ همین‌طور بازی وی در نقشی متفاوت در نمایش ابراهیم توپچی و آقا بیگ. باید اعتراف کنم خاطرات خوش کار با اکبر زنجان‌پور واقعا فراموش نشدنی است. افسوس که تجربه مجدد آن امکان‌پذیر نیست. آرزو می‌کنم که همیشه سلامت و موفق باشد. بسیار مایه خوشحالی است که از چنین هنرمندان در زمان حیاتشان قدردانی شود؛ هنرمندانی که بزرگوارانه ناملایمات و بی‌مهری‌ها را تحمل می‌کنند و همچنان به‌شکلی خستگی ناپذیر برای حفظ تئاتر ایران در حال تلاشند. در پایان لازم می‌دانم درگذشت همکار و هنرمند ارزنده تئاتر و سینمای ایران، داوود رشیدی را تسلیت بگویم. فقدان هنرمندانی چون داوود رشیدی، حمید سمندریان، هما روستا و دیگر هنرمندان از دست رفته که زندگانی‌شان با خاک صحنه درآمیخته بود، برای تئاتر ایران بسیار دردناک است امیدوارم استعدادهای جوان بتوانند اددامه‌دهنده راهشان باشند.

در ادامه این مراسم، با حضور داریوش اسدزاده، محمود صلاحی و محمدباقر قالیباف از مریم معترف و اکبر زنجان‌پور تقدیر شد.

در برابر  هنرمندان احساس شرمندگی می‌کنم

محمدباقر قالیباف؛ شهردار تهران نیز که در این مراسم حضور داشت ضمن تبریک عید غدیر خم گفت: شرمنده جوانان عزیز فعال در عرصه فرهنگ و هنر کشور و همچنین پیشکسوتان این عرصه هستم که فرصت و زیرساخت مناسب برای بروز استعدادها و خلافیت‌های بخش عمده‌ای از جوانانی که در این رشته‌ها فارغ‌التحصیل می‌شوند، وجود ندارد. از این رو به عنوان یک خدمتگزار و مدیر اجرایی احساس شرمندگی دارم. وقتی به گذشته نه چندان دور در عرصه فرهنگ و هنر کشور نگاه می‌کنم، بعضی افراد را می‌بینم که شاید مدت‌های مدیدی در سطوح مختلف عرصه فرهنگ و هنر، مدیریت اجرایی و مسئولیت داشته‌اند اما آنچنانی که باید و شاید نتوانستند در این عرصه خدمت قابل توجهی انجام دهند. متاسفم که به جای ابراز تاسف از این‌که نتوانستند در این زمینه موفق باشند، برخی از آن‌ها قضاوت‌های غیرمنصفانه‌ای نسبت به فعالیت‌های انجام شده در این عرصه دارند. یکی از بحث‌های آنان این بود که مدیریت شهری به موضوعات فرهنگی، هنری و اجتماعی شهر بی‌تفاوت است.

او بیان کرد: تا پیش از این برای یکایک جوانانی که در عرصه هنر از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند دغدغه‌هایی وجود داشت، به نحوی که هیچ امیدی پیش روی آنها برای شکوفا کردن استعدادهایشان نبود و حداقل زیر ساخت‌های فرهنگی و هنری آن طور که دیگر زیر ساخت‌ها و جمعیت شهر پیش رفت، رشد پیدا نکرد. هیچ‌کس از من به عنوان یک مدیر اجرایی توقع نداشت که دست به قلم ببرم و کار تولید محتوا را انجام دهم؛ اما این توقع بود که حداقل سالن‌های سینما و سالن‌های تئاتر این شهر و عرصه‌های توسعه فرهنگی شهر را در این دوره زمانی کوتاه چند برابر کنم. امروز نیز خوشحال هستم که بخش کوچکی از این وظیفه را انجام دادم، اما نتوانستیم آنچنانی که زیبنده شما پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر و خصوصا استعدادهای جوان است، کار کنیم. من نتوانستم این زیر ساخت‌ها را به گونه‌ای توسعه دهم که یکایک شما بتوانید در این عرصه خلاقیت‌های خودتان را به خانواده‌ها و پدر و مادران‌تان نشان دهید و وقتی این کم کاری را از سوی مسئولان می‌بینم، احساس شرمندگی می‌کنم.

قالیباف ضمن اعلام این نکته که ابتدا این صحبت را انتقاد دانسته است، گفت: مروری بر گذشته خودم انجام دادم. از خود پرسیدم اولین اقدام من در مجموعه پلیس چگونه بود؟ اولین و مهم‌ترین بحثی که آن روز با مردم و جوانان داشتم، این بود که رسالت من در پلیس تبدیل امنیت از یک نگاه تهدید محور به یک نگاه جامعه محور است و کاری کنم که مردم جرات کنند که بتوانند بر پلیس نظارت کنند. از همان زمان رویکرد فرهنگی و اجتماعی اولویت اول ما در اقدام و عمل ما بوده است. در آن برهه جشنواره فیلم‌های کوتاه ۱۱۰ ثانیه‌ای را در کشور آغاز کردیم. به نحوی که بیش از چند هزار فیلم از سراسر کشور به این جشنواره ارسال شد و جوانان هنرمند از اقصی نقاط کشور حتی از روستاها در جشنواره حضور پیدا کردند. به طوری که هنوز هم ۲۵ فیلم ۱۱۰ ثانیه برگزیده از میان چند هزار اثر واصله، در ذهن من نقش بسته است. جشنواره فیلم پلیس در آن زمان آغاز شد و آثاری همچون “خواب و بیدار” به عنوان یک کار خوب سینمایی و انیمیشن “سیا ساکتی” در آن زمان استارت خورد. ممکن است من یک هنرمند نباشم اما با همه وجود اعتقاد دارم که عناصر اصلی ارتقای کیفیت زندگی و مولفه‌های مهم فرهنگی در جامعه هنر و هنرمندان هستند و هرگز از این موضوع غفلت نکرده‌ام.

او اظهار کرد: من در آن روز در جایی انجام وظیفه می‌کردم که شاید چنین توقعی از مدیریت پلیس نبود اما در جریان خدمتگزاری در نهادی عمومی و غیر دولتی به نام شهرداری تهران که صد درصد همه امکانات مادی آن معلق به مردم است نیز همین نگاه حاکم بوده است. بدون شک وظیفه من در مدیریت شهری برای خدمتگزاری به عرصه فرهنگی و هنری و توجه به مسایل اجتماعی شهر سنگین‌تر است، خصوصا باید توجه ویژه‌ای به آسیب‌های اجتماعی داشته باشیم چون بدون شک وظیفه انسانی یکایک ما به شمار می‌رود. در اولین جلسه‌ای که برای ارایه برنامه شهرداری تهران در دی‌ماه سال ۸۴ در شورای اسلامی شهر تهران حضور پیدا کردم، اشاره کردم که رویکرد ما در شهرداری تهران رویکرد اجتماعی و فرهنگی است.

سالن تئاتری به نام داوود رشیدی

پس از سخنرانی شهردار تهران، مرضیه برومند روی صحنه ظاهر شد و ضمن اعلام این نکته که در روزهایی که برای داوود رشیدی بسیار اندوهگین بودیم، خبری از بار اندوه‌مان کم کرد، گفت: در آن دوران تلخ، از سوی محمدباقر قالیباف خبری به گوش‌‍مان رسید؛ عروسکی‌ها صاحب خانه می‌شوند! آقای قالیباف، همه ما می‌دانیم شما چه کارهایی برای ما کرده‌اید و چه کارهایی را نتوانستید به انجام برسانید. از شما می‌خواهم که شهردار باقی بمانید، شما را زمانی‌که در مدیریت پلیس بودید به یاد دارم و تفاوت را نیز آن زمان احساس کرده‌ام اما از شما می‌خواهم به فکر رفتن از شهرداری نباشید چون شهردار ما بسیار خوش‌تیپ و خوش‌قلب است و تمایل داریم این شهردار خوش‌قیافه کنار ما باقی بماند چون بسیار مهم است که شهردار شهر آدم خوش‌چهره باشد و باعث مباهات ما می‌شود.

برومند من اعلام این خبر که خانه عروسک هنوز آماده نیست، گفت: آقای قالیباف یکی دیگر از دلایلی که نمی‌خواهیم شما از سمت شهرداری کنار روید این است که مکان “خانه عروسک” در حال حاضر یک زمین لخت است که باید با کمک شما این خانه ساخته شود و عروسکی‌ها صاحب یک “خانه عروسک” شوند. البته این‌که عروسکی‌ها صاحب خانه‌ای شوند که طبق نیاز آن‌ها ساخته شده است اما این اتفاق نیاز دارد که شما یاور ما باشید و در شهرداری باقی بمانید.

دبیر شانزدهمین جشنواره تئاتر عروسکی ضمن اعلام این مطلب که محمدباقر قلیباف، شهردار تهران در دوران سختی که داوود رشیدی از میان ما رفت، شما در کنار ما بودید، اتفاق بسیار خوب دیگری که در آن زمان رخ داد این بود که  آخرین آرزو و خواسته داوود رشیدی برای تئاتر ایران را به یاد دارید و نسبت به برآورده شدن آن اقدام می‌کنید؛ امیدوارم سلامت باشید، شهردار باقی بمانید و این خواسته که ساخته شدن سالن تئاتری در کنار سنگلج است را برآورده کنید.

او افزود: همه ما می دانیم شما در این سال ها چه کرده اید و چه کارهایی نتوانستید انجام دهید. امیدواریم سلامت باشید و شهردار بمانید چون کارهای زیادی مانده که از شما می خواهیم انجام دهید. از جمله برآورده شدن آخرین آرزوی مرحوم داوود رشیدی که ساخته شدن یک سالن تئاتر کنار سالن سنگلج است.

سپس مرضیه برومند ضمن اعلام خواسته‌های خود و جمعی از اهالی تئاتر، لوح تقدیری را به محمدباقر قالیباف؛ شهردار تهران تقدیم کرد و در پایان گفت: این لوح را با عجله آماده کرده‌ایم چون در ابتدا قصد داشتیم در مراسم افتتاح “خانه عروسک” این لوح را به شما تقدیم کنیم اما از آنجا که به ایام سوگواری می‌رسیم این لوح را تقدیم می‌کنیم و در فرصت مقتضی، لوحی زیباتر و به‌همراه چندین عروسک به شما تقدیم می‌شود.

محمدباقر قالیباف نیز در پاسخ به مرضیه برومند اعلام کرد یکی از سالن‌های پردیس تئاتر تهران را به نام داوود رشیدی نام‌گذاری می‌کنند.

معرفی برگزیدگان:

در ادامه این مراسم برگزیدگان پنجمین جشنواره سراسری تئاتر شهر معرفی شدند

بخش خیابانی:

جایزه طراحی پوستر و بروشور:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی از آقای مسعود ماهینی برای طراحی بروشور نمایش “هرچه سنگه مال پای لنگه” تقدیر کرد.

جایزه موسیقی:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی از آقایان محسن چاه شوری و مهدی منفرد برای نمایش “هرچه سنگه مال پای لنگه” تقدیر به عمل آورد.

هیئت داوران جایزه موسیقی برگزیده شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به امیرحسین انصافی و پیام رضایی برای نمایش “چهارگوشه” اهدا کرد.

بخش کودک و نوجوان:

جایزه موسیقی:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به آقای سهند بهادری برای نمایش “رویای ماه” تقدیر کرد.

در این بخش هیئت داوران جایزه موسیقی برگزیده را شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی تقدیم می‌نماید به آقای امیرحسین انصافی برای نمایش‌های “جادوی عروسک و گرگ سیاه زشت” اهدا کرد.

بخش صحنه ای:

جایزه موسیقی:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به آقای پویا علی نیا برای نمایش “هنوز تمام نشده” از تقدیر کرد.

هیئت داوران در این بخش جایزه موسیقی برگزیده شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به آقای کیان حسین برای نمایش “آفتاب کاران” اهدا کرد.

برگزیدگان بخش طراحی صحنه و لباس در پنجمین جشنواره تئاتر شهر

خیابانی:

بخش طراحی فضا و لباس و ساخت عروسک:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی از زهره فضلی برای طراحی فضای نمایش “چهارگوشه” و سارا دبیری و زهرا مریدی برای طراحی لباس و عروسک نمایش “پسر من” تقدیر کرد.

کودک و نوجوان:

جایزه طراحی لباس:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به روشنک کریمی برای نمایش “دم پنبه ای” تجلیل کرد.

در این بخش هیئت داوران جایزه موسیقی برگزیده را شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به ونوس ابوذری برای نمایش “گرگ زشت” اهدا کرد.

جایزه طراحی صحنه:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به ساسان فرهادپور برای نمایش “جادوی عروسک تقدیر کرد.

هیئت داوران در این بخش جایزه طراحی صحنه برگزیده شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را تقدیم می کند به الهه میرزایی و هانیه زحمت کش برای نمایش “رویای ماه” اهدا کرد.

صحنه ای:

بخش طراحی لباس:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به خانم مرضیه رادمنش برای نمایش “دوشیزه‌گان باغ لیمو” تقدیر کرد.

جایزه طراحی لباس برگزیده شامل تندیس جشنواره ، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به خانم شادی افخمی برای نمایش “هنوز تمام نشده” اهدا کرد.

بخش طراحی صحنه:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به خانم مه‌سیما بزرگی مهر برای نمایش “گربه ها و آقاها” تقدیر کرد.

در این بخش هیئت داوران جایزه طراحی صحنه برگزیده را شامل تندیس جشنواره ، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به آقای ابراهیم نائیچ برای نمایش “ویار” اهدا کرد.

برگزیدگان بخش مسابقه عکاسی تئاتر پنجمین جشنواره تئاتر شهر

تقدیر:

لوح تقدیر به عکاسان شایسته تقدیر خانم‌ها ساینا قادری، تبسم ارگی و فاطمه خواجه نوری اهدا شد.

گروه برتر مسابقه عکاسی:

تندیس جشنواره و لوح تقدیر به استاد راهنما روشن نوروزی اهدا شد.

لوح تقدیر و جایزه نقدی به امیر خوارزمی، پرنا بهارعلی، تبسم ارگی، سیاوش حمیدی، فاطمه خواجه نوری، کیارش سرسپار، مهرناز محمدی اهدا شد.

نفرات برگزیده عکاسی برتر

جایزه سوم شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به آقای سیاوش حمیدی

جایزه دوم شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی آقای حامد ملک پور

جایزه اول شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به پرنا بهارعلی

برگزیدگان بازیگری زن در پنجمین جشنواره تئاتر شهر

خیابانی:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی از خانم ها الهه پورجمشید و باران ستوده برای بازی در نمایش “چهارگوشه” تقدیر کرد.
در این بخش هیئت داوران جایزه برگزیده بازیگری زن شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به مارال ایزدبخش برای بازی در نمایش “هرچه سنگه مال پای لنگه” اهدا کرد.

کودک و نوجوان:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به نیلوفر دهقان برای بازی در نمایش “سفر به شهر قصه ها” تقدیر کرد.

جایزه برگزیده این بخش شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی تقدیم می‌ شود به فهیمه باروتچی ، فرشته اعظمی و شیرین کاشفی برای بازی در نمایش “جادوی عروسک” اهداکرد.

صحنه ای:

بخش ویژه بازیگر کودک و نوجوان صحنه‌ای:

هیئت داوران در این بخش ضمن تقدیر از حضور موفق بازیگران کودک و نوجوان لوح تقدیر و هدیه جشنواره را به چهار بازیگر یعنی صبا میرزا نژاد – آرمان دولت‌کیا – رایا نویدی شمالی – رادین میرباقری در نمایش “آفتاب کاران” اهدا کرد.

بخش بازیگری زن:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به سه بازیگر زن تقدیر به عمل آورد. باران ستوده برای نمایش “تیغ کهنه” سحرناز عباس‌زاده برای بازی در نمایش “کمی آنسوتر” ملیحه کیا برای بازی در نمایش “آپارتمان طبقه شش”

هیئت داوران در این بخش جایزه بازیگر زن برگزیده را شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی آبان حسین‌آبادی برای برای نمایش “ویار” تقدیر کرد.

بازیگری مرد در پنجمین جشنواره تئاترشهر

خیابانی:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به ابوذر چهل‌امیرانی برای بازی در نمایش دریافت حق شارژ از مرده، امین وحیدی‌پور برای بازی در نمایش “جادوگر بلا ،مبارک ناقلا و گاهی بگو نه” و وحید عبدالله‌زاده برای بازی در نمایش “جامانده” تقدیر کرد.

همچنین هیئت داوران در این بخش جایزه برگزیده بازیگری مرد شامل تندیس جشنواره ، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را تقدیم می‌کند به آقای محمد‌هادی عطایی برای بازی در نمایش “چهارگوشه” اهدا کرد.

کودک و نوجوان:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به امیرحسین انصافی برای نمایش “جادوی عروسک” و هادی ابوالقاسم برای نمایش “سفر به شهر قصه ها” تقدیر کرد.

در این بخش هیئت داوران جایزه برگزیده شامل تندیس جشنواره ، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را تقدیم می‌کند به مهر به محمد نوحیان برای نمایش “رویای ماه” ، حمیدرضا ملاحسینی برای نمایش “رویای ماه”، مهدی داودی برای نمایش “گرگ سیاه” و آرین ناصری‌مهر برای نمایش “جادوی عروسک” اهدا کرد.

صحنه ای:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی از سه بازیگر مرد تقدیر کرد. مجتبی واشیان برای بازی در نمایش “زنگ زدگی” مسعود رمضانی برای بازی در نمایش “گربه ها و آقاها” پژمان عبدی برای نمایش “آپارتمان طبقه شش” تقدیر شدند.

هیئت داوران در این بخش جایزه بازیگر مرد برگزیده را شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به امیرعباس توفیقی برای نمایش “آفتاب کاران” اهدا کرد.

برگزیدگان نمایشنامه نویسی در پنجمین جشنواره تئاتر شهر

خیابانی:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی سامان خلیلیان برای نمایش “چهارگوشه” و ابوذر چهل امیرانی و جمشید عسکری برای نمایش “دریافت حق شارژ از مرده” تقدیر کرد.

هیئت داوران در این بخش جایزه برگزیده نمایشنامه نویسی را شامل تندیس جشنواره ، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به علی غابشی برای نمایش “جامانده” اهدا کرد.

کودک ونوجوان:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی از مریم کاظمی برای نمایش “رویای ماه” تقدیرکرد.

هیئت داوران در این بخش جایزه نمایشنامه برگزیده شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را تقدیم می کند به امیرمحمد انصافی برای نمایش “جادوی عروسک” اهدا کرد.

صحنه ای:
هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی سه نمایشنامه‌نویس را شایسته تقدیر دانست. پویا پیرحسین‌لو برای نمایشنامه “آفتاب کاران” سلما

لامتی برای نمایشنامه “آپارتمان طبقه شش” و کامران شهلایی برای نمایشنامه “کمی آن سوتر”

هیئت داوران در این بخش جایزه نمایشنامه نویسی برگزیده را شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به رها سلیمانی برای نمایشنامه “ویار” اهدا کرد.

مسابقه نمایشنامه نویسی:

تقدیر ویژه شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به نیاز اسماعیل‌پور برای نمایشنامه “می‌رسم با تو به خانه”

تقدیر ویژه شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به سعیدرضا خوش‌شانس برای نمایشنامه “رویای کولی آشفته”

جایزه سوم شامل جایزه نقدی و لوح تقدیر علی بیگدلی برای نمایشنامه “چنگار”

جایزه دوم شامل جایزه نقدی و لوح تقدیر محسن عظیمی برای نمایشنامه “تفنگ و تنبور”

جایزه اول شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به هاله مشتاقی نیا برای نمایشنامه “زندگی تا حدودی مشترک”

برگزیدگان بخش کارگردانی در پنجمین جشنواره تئاترشهر

خیابانی:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمد هادی عطایی و خانم زهره فضلی برای نمایش “چهارگوشه” و رضا نورانی برای نمایش “جامانده” تقدیر کرد.

در این بخش هیئت داوران جایزه برگزیده کارگردانی را شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را تقدیم می‌کند به مارال ایزدبخش برای نمایش “هرچه سنگه مال پای لنگه” اهدا کرد.

کودک و نوجوان:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی از امیر محمد انصافی برای نمایش “جادوی عروسک” تقدیر کرد.

جایزه کارگردانی برگزیده شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به احسان مجیدی برای نمایش “رویای ماه اهدا شد.

صحنه ای:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی سه کارگردان را شایسته تقدیر دانست. پویا پیرحسین‌لو برای نمایش “آفتاب کاران” حمیدرضا فلاحی برای نمایش “آپارتمان طبقه شش” و محمد لارتی و کامران شهلایی برای نمایش “کمی آنسوتر” اهدا شد.

هیئت داوران در این بخش جایزه کارگردانی برگزیده را شامل تندیس جشنواره ، دیپلم افتخار و جایزه نقدی تقدیم می‌کند به ابراهیم نائیچ برای نمایش “ویار” اهدا کرد.

همچنین در این بخش جایزه ویژه کارگردانی شامل دپیلم افتخار ، تندیس جشنواره و جایزه به محمد محقق منتظری برای نمایش “مرگ آسیدکاظم” داده شد.

جوایز ویژه پنجمین جشنواره تئاتر شهر

خیابانی:

هیئت داوران در این بخش سه تقدیر ویژه انجام داد. هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به افشین قاسمی برای تبحر در عروسک گردانی و ارائه تیپ های مختلف در کار با عروسک در نمایش خم بازی محمد فرجی به خاطر ارائه مفهوم زیبا و تلاش شایسته تقدیر در کار کردن با کوتاه‌قامتان در نمایش بادبادک و زهرا مریدی به خاطر نگاه خلاقانه به دغدغه های تربیتی نوجوانان در نمایش پسر من تقدیر کرد.

کودک و نوجوان:

هیئت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به حمید دربانی و حسین محبی برای نمایش هملت و لوبیای سحرآمیز

بازیگر نوجوان: محمدرضا معقولی برای نمایش “اگر پدرم را دیدی”

گریم: حسین تبریزی برای نمایش “دم پنبه ای”

شعرنمایشی: هادی ابوالقاسمی برای نمایش “سفر به شهر قصه ها” تجلیل کرد.

نمایش برگزیده:

بخش خیابانی:

نمایش “هرچه سنگه مال پای لنگه” به کارگردانی مارال ایزدبخش

بخش کودک و نوجوان:

نمایش “رویای ماه” به کارگردانی احسان مجیدی

نمایش “جادوی عروسک” به کارگردانی امیرمحمد انصافی

بخش صحنه‌ای:

نمایش “ویار” به کارگردانی ابراهیم نائیچ

ویژه ستاد جشنواره:

اسماعیل خلج پیشکسوت درام نویسی ایران برای اجرای نمایشنامه ‌خوانی چند اثر برگزیده

غلامرضا عربی برای اجرای نمایش فصل بهارنارنج با گروه هنرمندان نابینا

آریان رضایی برای برگزاری بخش تئاتر شورایی جشنواره تجلیل شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *