بی بی سی فارسی: «یک مقام نظامی ایران در تشریح جزئیات مربوط به دستگیری عبدالمالک ریگی، که دو سال پیش در یک هواپیمای مسافربری متعلق به قرقیزستان انجام شده بود، از شلیک به این هواپیما خبر داد.»

به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، سایت بی بی سی فارسی 05 فوریه(16 بهمن) نوشت: «یک مقام نظامی ایران در تشریح جزئیات مربوط به دستگیری عبدالمالک ریگی، که دو سال پیش در یک هواپیمای مسافربری متعلق به قرقیزستان انجام شده بود، از شلیک به این هواپیما خبر داد.»
بر پایه این گزارش سرتیپ حسین چیت‌فروش، معاون فرمانده نیروی هوایی ارتش ایران در سخنرانی، جزئیات تازه‌ای از نحوه وادار کردن هواپیمای حامل عبدالمالک ریگی، رهبر پیشین جنبش مقاومت ملی ایران (جندالله) را اعلام کرد.
دو سال پیش، در روز 23 فوریه 2010 (4 اسفند 1388) وزارت اطلاعات ایران اعلام کرد که عبدالمالک ریگی در هواپیمایی که از دوبی عازم قرقیزستان بوده است، شناسایی و پس از وادار کردن هواپیما به فرود در ایران او را دستگیر کرده‌اند.
بی بی سی مدعی شد: «آقای چیت‌فروش گفته که آن زمان نیروهای امنیتی به نیروی هوایی ایران اعلام کردند که هواپیمایی که قرار بود از فضای ایران عبور کند حامل یکی از اشرار است و باید متوقف شود. وی درباره جزئیات فرود این هواپیما گفت که عملیات توسط یک هواپیمای فانتوم شروع شد و عملیات تعقیب و گریز و حتی شلیک توسط هواپیمای ایرانی صورت گرفت ولی هواپیمای مسافربری خارجی حاضر به نشستن نبود. آقای چیت ساز می گوید: در نهایت ساعت سه شب با شلیک 200 گلوله به گونه‌ای که هواپیما نیز سرنگون نشود و با کمک دو فانتوم و یک هواپیمای اف 14 این هواپیما به زمین نشست و ریگی دستگیر شد.»
بی بی سی در ادامه مدعی شد: «همان زمان وزارت امور خارجه جمهوری قرقیزستان از اعتراض سفیر این کشور در تهران، نسبت به اقدام جمهوری اسلامی ایران در وادار کردن یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت هواپیمایی قرقیز به فرود اجباری در خاک ایران رسما اعتراض کرد. در بیانیه وزارت امور خارجه قرقیزستان همچنین گزارش‌ها درباره بازداشت دو تن از مسافران این هواپیما توسط ماموران ایران تکذیب شده بود.»
اما دولت ایران با احضار سفیر جمهوری قرقیزستان در تهران، نسبت به اقدام دولت این کشور در تکذیب اظهارات مقامات ایرانی در مورد نحوه بازداشت عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله، اعتراض کرد.
پیش تر مارک پری، خبرنگار پر سابقه مجله فارن پالیسی، بر اساس یک تحقیق 18 ماهه به بی بی سی فارسی مدعی شده بود: «خیلی سخت است که اطلاعات درباره یک فرود اجباری هواپیما را مخفی نگه‌داشت. من موفق نشدم تاییدی برای صحت این موضوع دریافت کنم. اما آنچه مورد تایید قرار گرفت این بود که پاکستانی ها به درخواست ایرانی‌ها آقای ریگی را دستگیر کرده بودند.»
عبدالمالک ریگی در خرداد 1389 به اتهام 79 مورد قتل، جرح، اخاذی، ایجاد رعب و وحشت، آدم ربایی و گروگانگیری، همکاری با بیگانگان و اخذ کمک های مالی و اطلاعاتی شده بود در ایران اعدام شد.

By another

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *