نامزدهای انتخابات آمریکا با اشاره به اوضاع وخیم برخی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا، دو مرتبه به نام ایران آن هم از منظر رفع تحریم‌ها و برنامه موشکی اشاره کردند.

ایران؛ محور مناظره‌های انتخاباتی آمریکا
به گزارش شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، چهار نامزد باقیمانده در گردونه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوری خواه در مناظره زنده تلویزیونی شرکت کردند که فاکس نیوز در شهر دیترویت در قالب یازدهمین مناظره بزرگ جمهوری خواهان برگزار کرد.
سناتور مارکو روبیو در بخشی از این مناظره درباره سیاست خارجی آمریکا گفت.. در طول این رقابت انتخاباتی شاهد بوده ایم  که دونالد ترامپ درباره مسائل مطرح در حوزه سیاست خارجی از خودش جدیت نشان نداده است. او این کار را انجام نداده است. سیاست خارجی تابع مسائل دیگر نیست. به نظرمن، بخش زیادی از آینده ما به این حوزه بستگی دارد. در صورتیکه دنیا مکانی خطرناک و بی ثبات باشد، آینده روشن پدیدار نخواهد شد. رسیدن به چنین جهانی هم مستلزم رهبری قوی آمریکا است. رئیس جمهور آتی آمریکا باید هشت سال وضع آشفته بوجود آمده در عرصه سیاست خارجی را پاکسازی کند. به همین علت است که هیلاری کلینتون نمی تواند این نقش را ایفا کند. ترامپ کنجکاوی روشنفکرانه یا علاقه خود را به فراگیری این مسائل بسیار پیچیده نشان نداده است. دونالد ترامپ این کار را نکرده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت.. دنیای امروز بسیار پیچیده است. دنیای امروز پیچیده ترین وضعیت را در طول سالهای حیات همه کسانی دارد که در اینجا حضور دارند. ما در شرایطی قرار داریم که کره شمالی دیوانه ، تسلیحات هسته ای دارد. در وضعی قرار داریم که می بینیم دولت چین مهمترین خطوط کشتیرانی جهان را در اختیار خودش می گیرد. در دنیایی قرار داریم که ولادیمیر پوتین در آن زندگی می کند.
 روبیو در بخش دیگری ازاظهاراتش گفت.. در جهانی زندگی می کنیم که شاهد بی ثباتی فزاینده در منطقه خاورمیانه هستیم. ایران از محل رفع تحریم‌ها یکصد میلیارد دلار به دست می آورد. عناصر تروریستی در سراسر جهان در حال گسترش هستند. حالا زمان آن است که درباره این مسائل جدی باشیم.
تد کروز نیز در بخشی از این مناظره گفت.. خبر بسیار نگران کننده این است که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی تسلیحات هسته ای این کشور را در حالت آماده باش قرار داده است. خوشحال هستم که گروهی دیگر از ناوهای هواپیمابر  را به آبهای دریای چین جنوبی اعزام می کنیم. خوشحال هستم که کنگره تحریمهایی علیه کره شمالی تصویب کرده است. وضع کنونی نتیجه ناکامی دولت بیل کلینتون در دو دهه پیش است. ما در آن زمان، با کره شمالی درباره توافقی مذاکره کردیم که براساس آن، تحریم‌های کره شمالی برداشته می شد و این کشور به میلیاردها دلار دست می یافت. کره شمالی از این پول برای ساخت تسلیحات هسته ای استفاده کرد. حالا وضع کره شمالی سرسختانه تر از گذشته شده است. این کشور دیوانه، تسلیحات هسته ای در اختیار دارد و این وضع سبب محدود شدن گزینه های ما می شود. ما باید گروهی از ناوهای هواپیمابر را در آبهای دریای چین جنوبی مستقر کنیم. ما باید سامانه دفاع موشکی ازقبیل سامانه دفاع موشکی ساد (THAAD) را در کره جنوبی مستقر کنیم. ما باید سامانه دفاع پایه فضایی را دنبال کنیم. یکی از مزایای سامانه دفاع موشکی پایه فضایی این است که اگر کره شمالی موشک پرتاب کند یا اگر ایران موشک پرتاب کند، سامانه پدافند موشکی پایه فضایی می تواند یک یا دو یا سه موشک را پیش از آنکه از فراز ما عبور کند و خسارت وارد کند، هدف قرار بدهد. ما باید بر چین نیز فشار وارد کنیم زیرا کره شمالی کشور وابسته به چین است.
جان کیسیچ دیگر نامزد انتخاباتی آمریکا درباره برنامه هایش در حوزه سیاست خارجی گفت.. درمقابله با روسیه باید اوکراین را با تسلیحات مرگبار تدافعی مجهز کنیم. باید به پوتین بگوییم که اگر به هریک از کشورهای اروپای شرقی حمله کند که عضو ناتو هستند یا به کشورهایی همانند فنلاند و سوئد حمله کند که عضو ناتو نیستند، این حمله به منزله حمله به ما خواهد بود. اگر اینگونه سخن بگوییم او منظور ما را خواهد فهمید. نکته دیگر اینکه باید به چینی ها بگوییم آنها مالک دریای چین جنوبی نیستند. به آنها خواهم گفت که از هک کردن ما دست بکشند. فرماندهی سایبری ما نیز تقویت خواهد شد. به آنها خواهم گفت که اگر به این کارهایشان ادامه بدهند ما در موقعیتی قرار خواهیم داشت که شبکه های آنها را از کار بیندازیم. می خواهم به مسائل منطقه خاورمیانه نیز نگاهی بیندازم. مصری ها می دانند که پایشان لب گور است زیرا از جانب گروه تروریستی داعش هدف حملات قرار می گیرند.
اردنی ها که دوستان واقعی ما بوده اند می دانند که خطر آنها را نیز تهدید می کند. سعودی ها نیز در همین وضع قرار دارند. کشورهای حوزه خلیج فارس نیز در همین وضع قرار دارند. این کشورها یا متحدان ما هستند یا اینکه اهداف مشابه ما دارند. ما باید این کشورها را به خودمان نزدیک تر کنیم. ترکیه دالانی حیاتی برای منطقه خاورمیانه است. ما باید ترکیه را به سمت غرب نزدیک کنیم و نه اینکه اجازه بدهیم به سمت شرق برود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *