بحران در بحران.شاید بهترین تعبیر برای حال و روز موتلفه باشد. ایدئولوژیستهای سنتی اصولگرایان بعد از مرگ حبیب ا… عسگر اولادی با بحران ریش سفید در تشکیلاتشان روبهرو شدند و حالا جانشین او محمد نبی حبیبی نیز میگوید با فوت حبیب ،موتلفه با بحران مالی نیز درگير است،اما این تنها بحران نیست. بحران دیگري نيز از سوی جبهه اصولگرایان به این حزب قدیمی و تاثیرگذار سرایت کرده است. حزبی که تاثیر گذاریاش در جناح راست بر کسی پوشیده نبود، با بحران انشقاق دستو پنجه نرم ميكند. طرفداران ائتلاف با پایداری در یک سو و مخالفان این ائتلاف در سوی دیگر این حزب قرار دارند. عدهای معتقدند سنتی گرایی این حزب نباید با نو اصولگرایی پایداری ترکیب شود و دستهای دیگر این موضوع را مفید میدانند. اما به نظر میرسد حبیبی، دبیر کل این حزب طرفدار پیوند با نواصولگرایان افراطی همچون پایداری بوده و این موضوع باعث انتقاد عدهای در میان این حزب شده است. حزب موتلفه با وجود اینکه از احزاب زیرمجموعه جبهه پیروان محسوب میشود، در آستانه انتخابات جلسات مشترکی با جبهه پایداری و جمعیت ایثارگران با هدف رسیدن به وحدت یا ائتلافی انتخاباتی برگزار کرده که نتیجهای تا این لحظه نداشته است.
کنگره یازدهم در سایه اختلاف
۴۸ ساعت از برگزاری یازدهمین مجمع عمومی حزب موتلفه اسلامی در تالار آدینه میگذرد و همچنان خبری از اعلام اعضای شوراي مرکزی این تشکل نیست. دستور جلسه این کنگره بررسی و تصویب مفاد تغییرات مرامنامه و اساسنامه، تصویب خطمشی 3 ساله و انتخاب اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی بود که همچنان خبری از این تغییرات و انتخابات شورای مرکزی در رسانهها اعلام نشده است.
حامی پایداری، سخنران موتلفه سنتی
بازاریهای مذهبی که طیف سنتی اصولگرایان را نمایندگی میکنند در یازدهمین مجمع عمومی خودشان از سید احمد علم الهدی که به دفاع تمام قد از پایداری معروف است به عنوان سخنران بهره گرفتند. حضور علم الهدی و سخنرانی وی در کنگره این حزب میتواند نشانهای برای نزدیکی بیشتر موتلفه با جبهه پایداری باشد. البته این نزدیکی مخالفان خودش را نیز دارد که در مقابله با این نزدیکی سعی در تغییراتی در مدیریت این تشکل دارند.
برکناری عامل نزدیکی به تندروها
آخرین خبرها از کنگره پنجشنبه حزب موتلفه و تکاپوی فراکسیونهای مختلف این تشکیلات حاکی از آن است که اين حزب به دنبال دبیر کلي جدید است که با اندیشههای سنتی این تشکل همخوانی داشته باشد. عدهای معتقدند تکیه نبی حبیبی به صندلی دبیر کلی موتلفه بهانهای برای نزدیک شدن این تشکیلات به جبهه پایداری است و سعی در تغییر وی دارند و بادامچيان، چهره اي كه نزديكي بيشتري به دولت دارد، شانس بيشتري براي تكيه بر جايگاه حبيبي دارد.
بادامچيان،تدبیر مخالفان پایداری
بادامچیان رابطهای نزدیک با دولت روحانی دارد. وی در سال ۹۲ در اظهار نظری نسبت به روی کار آمدن دولت روحانی به یکی از سایتهای خبری گفت: «واقعیت موجود این است که آقای روحانی با رای بالایی به عنوان رئیس جمهور ایران از جانب مردم برگزیده شدند و حالا خود را آماده میکند تا برای ۴ سال مدیریت کشور را برعهده بگیرد. به همین دلیل بر همه افراد و دستگاهها واجب است با درنظر گرفتن اینکه مشکلات زیادی را در حال تجربه کردن هستیم، سعی خود را به کار بگیرند تا به همکاری و تعامل بالایی با قوه مجریه برسند». تدبیر مخالفان ائتلاف با پایداری در معرفی بادامچیان به عنوان گزینه دبیر کلی به دو دلیل است. اول اینکه با این اقدام موتلفه را از تشکیلاتی تندرو مانند پایداری دور کردهاند و از سویی دیگر به دلیل نزدیک بودن بادامچیان به دولت روحانی، موتلفه را در آستانه انتخابات مجلس یک قدم به اعتدالگرایان و دولت نزدیک کرده و در یک اقدام و با یک تیر دو نشان زدهاند؛ دوری از افراط و نزدیکی به اعتدال.
ترقی، گزينه ديگر!؟
البته برخي گمانه زنيهاي ديگر نيز در اين زمينه وجود دارد كه چندان امكان پذير نيست.حمید رضا ترقی از چهرههای شناخته شده موتلفه که پس از فوت حبیبا… عسگر اولادی گزینه دبیر کلی بود در کنگره آخر حزب موتلفه نه تنها نامزد دبیر کلی نشده بلکه کاندیدای عضویت در شورای مرکزی این حزب نیز نشد. ترقی به خاطر مسئولیتش در کمیته امداد امام خمینی(ره) در این دوره مجمع عمومی حزب موتلفه کاندیدای شوراي مرکزی نیز نشد و این باعث ضعف موضع حبیبی میشود.
موتلفه نزدیک به دولت یا پایداری؟
اين هفته نشست سران اين حزب براي انتخاب دبيركل در حالي برگزارمي شود كه موتلفه در برزخ تصمیم گیری به سرميبرد. تصمیمی برای نزدیکی به دولت یا پایداری. انتخاب مجدد حبیبی این حزب را به پایداری كه با چهرههاي اصلي اصولگرا ضديت دارد، نزدیک و گزینههای دیگر موتلفه را اين جريان تندرو و مخالف دولت دور ميكند.
قانون