رئیس جمهوری گفت: خشونت علیه طبیعت و انسان‌ها دو فاجعه بزرگ منطقه غرب آسیا است.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در اجلاس توسعه پایدار در سازمان ملل متحد اظهار داشت: هر آنچه که دیگران انجام می‌دهند بر سرنوشت ما موثر است و نمی‌توانیم با صرف نظر از این که دیگران چگونه زندگی می‌کنند و امنیت و آسایش خود دل بست.

رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: بدون همکاری گسترده در سه سطح بین المللی، منطقه‌ای و ملی دست یافتن به اهداف توسعه پایدار بسیار دشوار است. این همکاری باید ملهم از آگاهی ناشی از سرنوشت واحد و تعهد مشترک در قبال مسئولیت‌های مهم انسانی باشد.

وی افزود: سرنوشت مشترک مستلزم هدف مشترک است اما به معنای یکسان دیدن مسئولیت‌های همه نیست. دستیابی به آرمان‌های توسعه پایدار بعد از 2015 بدون لحاظ کردن مسئولیت کشورها و سهم آن‌ها در پیدایش وضعیت فعلی محیط زیست ناممکن بوده و به مناقشه‌ای بی‌حاصل می‌انجامد.

دکتر روحانی بیان داشت: همانطور که در سال گذشته در اجلاس سران تغییرات آب و هوا منطقه غرب آسیا تنها با شرایط اقلیمی و گرم‌تر و چالش‌های خشکسالی ممتد و گسترده مواجه نیست بلکه با فاجعه‌ تروریست و خشونت افراطی‌گری دست به گریبان است.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: خشونت علیه طبیعت و انسان‌ها دو فاجعه بزرگ منطقه غرب آسیا است من دو سال پیش از زمانی که در جهان علیه خشونت و افراطی‌گری سخن گفتم فاجعه و تأثیر متقابل آن‌ها را مدنظر قرار دادم. تروریست‌ها در سرزمین‌های فقیر و زخم‌خورده از بحران‌های زیستی رشد کرده، تکثیر شده و چون ریزگردها به راحتی مرزها را در می‌نوردند.

وی اضافه کرد: گروه‌های تروریستی اهداف توسعه پایدار را زیر پای می‌گذارند و تداوم این وضعیت به فقر، تخریب بیشتر محیط زیست می‌آنجامد. تروریست و خشونت ضمن خسارت آشکار به محیط زیست، توسعه پایدار را از دستور کار کشورها خارج کرده و منابع کشورها را وقف مبارزه با ناامنی می‌کنند.

دکتر روحانی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران پیش از این مجددانه و عمیقا به تحقق اهداف توسعه هزاره یاری رسانده و مشارکت فعالی در تدوین دستور کار توسعه پس از 2015 داشته و از این به بعد نیز همکاری سازنده در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد داشت.

رئیس جمهور کشورمان افزود: دولت من به عنوان دولت محیط زیستی، سیاست‌های خود را بر اساس رویکردی متوازن میان توسعه اقتصادی و حفاظت از محیط زیست تنظیم کرده است.

وی تصریح کرد: افزایش آشکار حساسیت‌های زیست‌محیطی در میان اقشار مختلف مردم کشور و وارد کردن آموزش‌های محیط زیستی به مدارس، احیای تالاب‌های در خطر و هم‌چنین تلاش شبانه‌روزی برای احیای دریاچه‌های در خطر نابودی تنها بخش کوچکی از التزام این دولت به اهداف توسعه پایدار است.

دکتر روحانی گفت: فرآیند طی شده در 2 سال گذشته در خصوص توافق هسته‌ای میان ایران و 1+5 شرایط مساعدی برای همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله در زمینه محیط زیست فراهم آورده است و ما مشتاقیم از طریق دیپلماسی فعال محیط زیستی با همسایگان خود در زمینه توسعه پایدار منطقه‌ای همکاری کنیم و روابط سازنده با دیگر کشورها، انتقال دانش و مشارکت در فعالیت‌های علمی مشترک، سهم خود را در ساختن جهانی پایدارتر و مصون‌تر از تهدیدهای محیط‌زیستی ایفا نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *