معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان با بیان اینکه سهمیه خاصی برای تعداد قبولی‌ها در آزمون علمی خبرگان رهبری وجود ندارد، گفت: حدود 180 نفر در آزمون علمی انتخابات خبرگان رهبری شرکت کردند که باید آزمون شفاهی پیش‌بینی شده را نیز بگذرانند.
خبرگزاری فارس: شرکت 180 نفر در آزمون علمی انتخابات خبرگان رهبری/پیش‌بینی آزمون شفاهی برای داوطلبان خبرگان

سیامک ره‌پیک معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان در گفت‌وگو با فارس درباره آزمون علمی انتخابات مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: طبق قانون احراز شرایط قانونی درباره شرکت‌کنندگان در آزمون خبرگان رهبری بر عهده فقهای شورای نگهبان است.

*ثبت‌نام بیش از 200 نفر برای شرکت در آزمون علمی خبرگان رهبری

وی افزود: فقهای شورای نگهبان برای شرکت در انتخابات خبرگان رهبری، یک آزمون علمی را پیش‌بینی و اعلام کردند که بیش از 200 نفر برای شرکت در آزمون علمی پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری ثبت‌نام و نزدیک به 180 نفر هم در آزمون علمی کتبی خبرگان رهبری شرکت کردند.

معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان در ادامه یادآور شد: طبق روال این اوراق تصحیح و نتایج آن هم در آینده اعلام می‌شود اما فعلاً ظاهرا هیچ نتیجه‌ای اعلام نشده چون هنوز در حال بررسی و تصحیح اوراق هستند.

*پیش‌بینی آزمون شفاهی برای داوطلبان شرکت‌کننده در آزمون علمی خبرگان

وی تصریح کرد: یک آزمون شفاهی هم برای داوطلبان شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری در نظر گرفته شده که باید به آزمون علمی شرکت‌کنندگان ضمیمه شود؛ مجموع این دو مورد یعنی آزمون کتبی و شفاهی تعیین تکلیف می‌‌کنند که چه کسانی برای شرکت در انتخابات خبرگان رهبری قبول شدند و چه کسانی قبول نشدند.

*سهمیه خاصی برای تعداد قبولی‌ها در آزمون علمی خبرگان رهبری وجود ندارد

ره‌پیک همچنین تأکید کرد: سهمیه خاصی برای تعداد قبولی‌ها در آزمون علمی خبرگان رهبری وجود ندارد به این معنا که چه تعداد باید قبول شوند و چه تعداد نباید قبول شوند، بلکه افرادی که خودشان را در معرض امتحان قرار داده‌اند اگر شرایطشان از نظر علمی احراز شود می‌توانند در انتخابات مجلس خبرگان رهبری شرکت کنند و خودشان را در معرض انتخاب مردم قرار دهند.

*داوطلبان شرکت‌کننده در آزمون خبرگان باید شرایط دیگری هم داشته باشند

وی همچنین یادآور شد: کسانی که در آزمون علمی شرکت می‌کنند، غیر از قبولی در این آزمون باید شرایط دیگری هم داشته باشند و احراز این شرایط توسط فقهای شورای نگهبان باید انجام شود، تأیید علمی و تأیید سایر صلاحیت‌ها، مجموعاً احراز صلاحیت برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری محسوب می‌شود، پس از آزمون کتبی و شفاهی و همچنین بررسی شرایط داوطلبان، نتایج در انتها اعلام خواهد شد.

*طرح کلی صندوق‌های جدید الکترونیک اخذ رأی از نظر قالب و شکل آماده شده است

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در شورای نگهبان بر همین اساس تأکید کرد: طبق توافق باید صندوق‌های الکترونیک کارشناسی شود، بخشی از این کارشناسی‌ها مربوط به شکل صندوق و قالب‌های کلی صندوق می‌شود و بخشی هم مربوط به سخت‌افزار خاص آن صندوق است، یعنی سیستم عامل نرم‌افزاری خاص انتخابات که باید روی هر کدام کار کارشناسی انجام شود.

وی ادامه داد: طرح کلی صندوق‌های جدید اخذ رأی از نظر قالب و شکل تهیه و آماده شده و قرار است آن را برای کارشناسان شورای نگهبان ارسال کنند تا اگر ایراد یا اصلاحی داشت، انجام شود.

*صندوق‌های الکترونیک برای کارشناسی به شورای نگهبان ارسال می‌شود/انتخاب 340 هیأت نظارت بر انتخابات شهرستانی

سیامک ره‌پیک در پایان با بیان اینکه این صندوق‌های الکترونیک امروز یا فردا برای بررسی کارشناسان به شورای نگهبان ارسال خواهد شد، خاطرنشان کرد: کار عمده در هیأت مرکزی نظارت تعیین هیأت‌های شهرستانی است که تاکنون نزدیک به 340 هیأت نظارت شهرستانی انتخاب شدند و سایر استان‌ها و شهرستان‌های باقیمانده نیز به مرور انتخاب خواهند شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *