هرازنو: شاید این طرف اون طرف، توی تلویزیون ، روزنامه ، مجله ای در مورد هومیوپاتی شنیده یا خونده باشین. اسمش خیلی عجیب غریبه ، میگن که یه روش درمانه ، ولی دقیقا چجور روش درمانیه که انقدر سریع داره محبوب میشه؟
برگردیم سال 1790 میلادی ، آلمان ، یه پزشکی به نام ساموئل هانمن در سن ۳۵ سالگی یه کتاب داروشناسی ای از کولن یکی از اساتید دانشگاه ادینبورگ را ترجمه می کنه.
تو کتاب میخونه داروی تببُر سنتی قوم کجوآ در پرو برای درمان مالاریا از پوست درخت گنه گنه بدست میاد. و چون گنه گنه خاصیت سمیای داره اگه آدم سالم بخوردش دچار بیماری مالاریا میشه. ساموئل این استدلال رو قبول نمیکنه اول برای همین شروع به بررسی داستان میکنه و روزی چندبار یه ذره گنه گنه میخوره و بعدا در کمال تعجب علایم بیماری مالاریا رو تو خودش میبینه. بعدش یه کار وحشتناک میکنه ! میره خودش رو در معرض نیش پشه مالاریا میذاره و در کمال تعجب میبینه که هیچ چیزیش نمیشه و مالاریا نمیگیره !
بعد از چند دفعه تکرار آزمایشهای خودش به این نتیجه میرسه که هر مادهای که بتونه علایم بیماری را در یک فرد سالم ایجاد کند میتواند همان علایم را در فرد بیمار درمان کنه و به این اصل مهم هومیوپاتی دست پیدا میکنه که “همواره مشابه، مشابه را درمان میکند”.
خب براتون یه مثال کوچیک میزنم ، شما مثلا از خارش چشم و آبریزش بینی رنج میبرین. همیوپات ها میگردن میبینن چه ماده ای در طبیعت باعث خارش چشم و آبریزش میشه ؛ میرسن مثلا به پیاز . حالا میاد در یه سری فعل و انفعالاتی پیاز رو با میزان کم به صورت دارو و خوراکی به بیمار تجویز میکنن. که کاری مشابه واکسن رو انجام بده. میدونین که ؟ واکسن در اصل همون بیماری ضعیف شده است که وارد بدن میکنن تا سیستم دفاعی بدن یاد بگیره چجوری با اون مقابله کنه . مثل مانور های نظامی میمونه تا حدی. خلاصه اینکه وقتی عصاره پیاز رو با اون دُز کم وارد بدن میکنن بدن ما متوجه میشه که چجوری با آبریزش بینی و خارش چشم مقابله کنه.
هومیوپاتی یه طب کامله و برای تمام بیماریها راه حل درمانی داره. از بیماریهای جسمی مثه سردرد و کمردرد و دردهای مزمن و مشکلات گوارشی تنفسی روماتیسمی تا بیماریهایی با منشا هورمونی و پوستی و حتی بیماریهای روان همچون افسردگیها اضطرابها و ترسها و حتی رفتارها و عادات ناپسند.اما باید دقت کرد که در هومیوپاتی، منشا بیماری هر فرد باید به دقت تشخیص داده بشه.
پزشکان هومیوپات مجرب در برخورد با بیماریهای مختلف موفقیتی چشمگیر دارند که بسته به علم و تجربه هومیوپات و نوع و شدت بیماری و اینکه در چه مرحلهای از بیماری مراجعه نمودهاند متفاوته. اکثر بیماران میتونن به درمانی کامل برسند بدون آنکه نیاز باشه تا آخر عمر از داروهای شیمیایی برای کاهش درداشون استفاده کنن.
طب هومیوپاتی برای تمام سنین قابل توصیه میباشد بطوریکه از نوزادان تا افراد کهنسال میتوانند از درمان هومیوپاتی منتفع شوند.
طّب هومیوپاتی ازطرف سازمان جهانی بهداشت « W.H.O » مورد تائید قرار گرفته و امروزه در آمریکا و اروپا و دیگر کشورهای توسعه یافته جهان به رسمیت شناخته شده است و دارای سیستم آموزشی، دانشگاه، بیمارستان، کلینیک و داروخانههای خاص خود می باشد.
اولین دوره آموزشی طب هومیوپاتی در ایران در سال 1373 در تهران برای دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته گروه پزشکی آغاز شد و در سال 1374 مورد تائید وزارت بهداشت و درمان و علوم پزشکی ایران قرار گرفت. الانش هم دوره های آموزشیش در دانشگاههای تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران برگزار می شه. انجمن هومیوپاتی ایران در سال 84 رسماً در وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران ثبت شد و در حال حاضر حدوداً 500 نفر عضو داره.
از اونجایی که رِمِدیها(داروهای هومیوپاتی) در طیف وسیعی در درمان حیوانات (دامپزشکی) گیاهان و یا نوزادان ویا حتّی در افرادی که کما هستن مؤثره، نشون میده که برخلاف بعضی از حرف و حدیث ها به هیچ وجه جنبه تلقینی نداره.
1- پزشکی رایج بر دیدگاه جزءنگری و طب هومیوپاتی بر فلسفه کل نگری استواره، لذا در پزشکی رایج “بیماری” رو درمان میکنن ولی در طب هومیوپاتی “بیمار” رو درمان میکنن .
2- در پزشکی رایج ، بیماریها معمولاً “علامت” درمانی میشن ولی در طب هومیوپاتی رمدی (همون داروهاشون) برای از بین بردن “علّت” بیماری، تجویز می شه .
3-در طب هومیوپاتی از دارو بعنوان Remedy ( شفابخش ) یاد می شود و برای هیچ کدام از آنها تا کنون عارضه جانبی خاصی ثبت نشده. این موضوع توسط سازمان غذا و داروی آمریکا FDA اعلام شده. ولی همین بروفنی که ما مثل نقل و نبات میخوریم خودش منشاء هزارتا بیماری دیگه اس !
4-میزان مصرف بسیار کم رمدی و همچنین ارزان بودن آنها ، یکی از مزایای بسیار ارزشمند طب هومیوپاتیه.
5-محورتشخیص درهومیوپاتی شرح حال و گذشته بیماره ولی در پزشکی رایج نتایج آزمایشگاهاس.
پوست: جوشهای صورت و بدن (مقاوم به داروهای شیمیایی). پسو ریازیس، خارش، کهیر، …
گوش و حلق و بینی: آلرژی فصلی، زخم و آفتهای مکرر دهان، بدبویی مزمن دهان، سینوزیت مزمن، ترشحات پشت حلق دائم، صداهای اضافه در گوش، کاهش شنوائی، گرفتگیهای مزمن بینی
سر و گردن: سر دردهای مزمن، میگرن، احساسهای خاص در سر (سنگینی، بزرگی، سوزش)
سینه و قلب: دردهای مزمن، تپش قلب، دردهای قلبی،سرفههای مزمن، نفس تنگی، آسم
گوارش:درد و زخم معده، نفخ معده و روده، یبوست و یا اسهالهای مزمن، تهوع و استفراغهای مکرر (مانند دوران بارداری و … )
اعضا بدن: دردهای مزمن در دست و پا، روماتیسم، سرد یا داغ بودن غیر طبیعی دست و پا، عرق زیاد و غیر طبیعی در کف دست و پا، خواب رفتن دست و پا، کمر دردها، درد سیاتیکی، فلجیها
زنان: دردهای قاعدگی شدید، مشکلات جنسی، خونریزیهای زیاد، عفونتهای زنانگی مزمن و مکرر
اعصاب و روحیه: افسردگیها، اضطرابها، ترسها، اخلاق و عادات نامناسب، عصبانیتهای شدید و سریع، فراموشکاری، آزردگی از افکار گذشته یا حال، تیک عصبی، خجالتی بودن، …
اما در تمام موارد فوق رسیدن به تشخیص هومیوپاتی شرط اول درمانه چرا که یک هومیوپات بایستی با دقت بسیار بالائی علائم مختلف را در کنار یکدیگر قرار بده و بیمار رو درمان کنه. در عمل این مسئله به فاکتورهایی مثل: همکاری کامل بیمار در دادن شرح حال (حتی ریزترین مسائل) و عدم مخفی کردن خصوصیات جسمی و روحی، دقت و تجربه و علم بالای هومیوپات و اینا بستگی داره
منبع: لاپلاس