هفت تپه، هفت شهر عشق و ایثار و معراج گاه سرداران نام آشنایی است که چعازنبیل های تاریخ باید شکوه و ایثار را از آن درس بگیرند.
به گزارش خبرنگار مهر، برای رسیدن به هفت شهر عاشقان یا هفت تپه باید همسفر کاروانی از جنس نور شوی و بعد از گذر از اندیمشک به اهواز و در ۵۵ کیلومتری جنوب اهواز به منطقه ای برسی که همه جایش عطر و بوی شهید می دهد و دفاع مقدس.
اینجا قدمگاه مردان بی ادعا و بی نام و نشانی است که اکنون سردار دلها و عاشقان ایثار لقب گرفته اند. اینجا هفت تپه است، منطقه ای که در زمانی نه چندان دور، معبد و حرم عاشقان و عارفان، شیرمردان روز و پارسایان شب بوده است، آری اینجا هفت تپه است، سرزمینی وسیع با پستی و بلندی و اگر خوب نگاه کنیم، زیگورات تاریخی و باستانی چغازنبیل، این عبادتگاه با شکوه ایرانی را نیز در آن منطقه خواهی دید.
چغازنبیل نیز شاهد بود که هفت تپه سالهای ۶۴ تا سال ۶۷ مثل مادری صبور، پذیرای شیرمردانی از شمال ایران بوده است، جوانان و مردانی که برای لبیک به فرمان پیرمرادشان دست از دیار و کرانه های رویایی خزر و جنگل های سبز کشیدند و با هفت تپه و خوشی ها و ناخوشی هایش مانوس شدند.
هفت تپه در زمانی نه چندان دور آمادگاه و مقر اصلی لشکر ۲۵ کربلا و رزمندگان استان های مازندران، گیلان و گلستان بوده است و اکنون میعادگاه مسافرانی است که چندروزی می خواهند با سیر در دیار عاشقان، آسمانی شوند
احمد نوریان مسئول ستاد لشکر ویژه ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس در گفت و گو با خبرنگار اعزامی مهر از مازندران بیان کرد: شهدا از کیان اسلام و نظام جمهوری اسلامی جانانه و قهرمانانه دفاع کردند و انقلاب را به مقطعی رساندند که امروز در اوج اقتدار و سربلندی قرار داریم.
نوریان، فضای اردوگاه شهدای مازندران را مصداق فضای هفت تپه در قبل از عملیات ها عنوان واظهار کرد: روحیه خادمان اینجا، مثل روحیه خادم الحسینی های زمان جنگ است، البته آن اوایل به آنها شهردار می گفتند که نقش نیروی خدماتی سنگر را ایفا می کردند.
احمد نوریان ضمن بیان این مطلب که اخلاق و رفتار خادم الحسینی ها، الگوی رزمندگان بوده، افزود: فضای هفت تپه به گونه ای شده بود که هر رزمنده ای برای خدمت به دیگری، سبقت می گرفت، اوج این فعالیت ها، خدمات مخفیانه ای بود که رزمندگان برای یکدیگر انجام می دادند، کفش همدیگر را واکس می زدند، لباس همدیگر را می شستند و کارهایی که موجب تقرب آنها می شد.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه ثارالله، کار خادمین را ازشمند و والا برشمرد و گفت: نقش خادمین از یک زائر معمولی که فقط برای زیارت به اینجا می آید، خیلی بالاتر است؛ شما داوطلبانه آماده خدمت شدید، در حالی که همانند آنها می توانستید بدون هیچ دغدغه ای به زیارت بپردازید و شور و حال معنوی کسب کنید ولی آمدید و در حال تر وخشک کردن زائرین هستید.
همچنین مسئول سازمان اردویی و گردشگری سپاه کربلا مازندران با اشاره به مطالبه رزمندگان لشگر ۲۵ کربلا، گفت: مطالبه ۲۵ ساله رزمندگان دفاع مقدس این بود که چرا بعد از جنگ محل استقرار وآمادگی منطقه هفت تپه نزدیک به اندیمشک به فراموشی سپرده شد که با تلاش در بسیج، فرماندهی و ستاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و با همراهی فرمانده لشکر ۲۵ کربلا سردار رستمیان منطقه هفت تپه از سال ۹۲-۹۳ به عنوان یادمان شهدای مازندران احیا شد.
مطالبه ۲۵ ساله رزمندگان دفاع مقدس این بود که چرا بعد از جنگ محل استقرار وآمادگی منطقه هفت تپه نزدیک به اندیمشک به فراموشی سپرده شد
محمد بلباسی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: هفت تپه در ۵۵کیلومتری جنوب اندیمشک به سمت اهواز است و کنار هفت تپه در چغازنبیل هر استانی برای خودش محوطه، میدان صبگاهی و فرماندهی مجزا داشت و یک ستاد به عنوان ستاد ۲۵ کربلا بود.
دبیر ستاد اردوی راهیان نور مازندران افزود:یادمان منطقه هفت تپه به نام شهید شاخص حاج جعفر شیرسوار فرمانده گردان نام گذاری شد.
عضو مرکز مطالعات و پژوهش نیروهای مسلح نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه منطقه هفت تپه محل آموزش گردان های لشگر ویژه ۲۵ کربلا بود، گفت: گردان های استان مازندران وگلستان در این منطقه آموزش نظامی دیده وسپس به خط مقدم اعزام می شدند.
سردار سید محمد کسائیان با اشاره به اینکه منطقه هفت تپه قدمگاه رزمندگان دفاع مقدس، شهدا وجانبازان بوده، اظهار کرد: با توجه به اهمیت این منطقه ستون پنجم های ارتش بعثی در این منطقه کمین کرده و از آن جهت که نمیتوانستن حمله زمینی به منطقه انجام دهند بارها این منطقه را مورد بمباران هوایی قرار دادند.
این یادگار دفاع مقدس ضمن بیان این مطلب که سردار شهید سید جعفر شیرسوار از شهدای شاخصی است که در این منطقه به شهادت رسیده است، گفت:محل شهادت این سردار بزرگ که فرمانده گردان حمزه سید الشهدا بود مشخص شد و نامگذاری یادمان منطقه هفت تپه به نام این شهید والا مقام یک اقدام در راستای حفظ ارزش های شهدا وتقدیر از آنان است .
محمدعلی شیرسوار فرزند سردارجعفر شيرسوار که بر اثر اصابت ترکش بمب خوشه ای در سوم ديماه ۱۳۶۵ در هفت تپه به شهادت رسيد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: هیچ وقت نسبت به محل شهادت پدرم ومناطق عملیاتی جنوب احساس غربت نداشتم و پدرم همیشه دوست داشت تا عاقبت بخیری جوانان کشور را ببیند.
فرزند سردار شهید شیرسوار با بیان اینکه سال گذشته بعد از بیش از دو دهه محل شهادت پدرم پیدا شد، عنوان کرد: عوامل لشگر بیست وپنج کربلا همت کردند و منطقه عملیاتی هفت تپه به نام پدر شهیدم نامگذاری شد.
این فرزند شهید با بیان اینکه راه صحیح را باید از شهدا وزندگی آنان آموخت، بیان داشت: راه شهدا باید الگو جوانان قرار گیرد وسعادت وصداقت است که منجر به دلگرمی می شود.
وی خاطرنشان کرد: سردارانی نظیر حاج قاسم سلیمانی مسیر شهادت وجهاد را باز گذاشته اند و باید راهشان تداوم یابد.
گزارش و عکس:سینا قربانی