هرازنیوز: هنگامی که خبر کسب مدال افتخار قهرمانان پارالمپیک، اجرای پرطرفدار خواننده معلول، داستان عاشقانه دختری معلول و همسر سالمش و اخباری از این دست به گوشمان می خورد به توانایی و ایمان این افراد موفق غبطه می خوریم چراکه آنها با وجود ضعف جسمانی خود به جایگاههایی رسیدند که بسیاری از افراد سالم جامعه سالها در حسرت آن می مانند به جای شکر نعمت سلامتی که خداوند به آنها عطا کرده، به سرنوشت و تقدیر خود لعنت می فرستند.

اینکه تفاوت وجودی این دو گروه در چیست و چگونه می توان به درجه درک و ایمان معلولان موفق جامعه رسید، مورد بحث نیست. اما 12 آذر روز جهانی معلولان بهانه ای شد با دو نفر از معلولان هنرمند آملی گفتگوی کوتاهی داشته باشیم ازاین طریق نور امید را در دل سایر معلولان روشن شود و به افراد سالم را به آشنایی با جامعه درس تلاش و پشتکار دعوت کنیم.
سپیده فرجی و سینا طبرسی 28 ساله حاصل تلاش چندین ساله خود را در عرصه هنر و نقاشی گرد هم آورده و با همت انجمن حمایت از معلولان توانا آمل نمایشگاهی 3 روزه برگزار و پذیرای حضور شهروندان برای بازدید از این آثار زیبا شدند.

IMG_6154 - Copy
سپیده فرجی فارغ التحصیل رشته طراحی فرش  در مقطع دیپلم است. وی از سال 80 به طور جدی نقاشی را آغاز و  نزد استاتید شهر فنون طراحی با مداد را فراگرفت. پس از یادگیری طراحی به فراگیری رنگ روغن پرداخت و با همت انجمن حمایت از معلولان بخشی از آثار هنری اش را گردهم آورد، در غالب نمایشگاه مورد بازدید عموم قرارداد. هنرمند پرتلاش در کنار نقاشی به طراحی فرش مینیاتور نیز می پردازد.
فرجی با بیان اینکه تاکنون با مداد، رنگ روغن و آب مرکب کار کردم، گفت: من از کودکی به نقاشی علاقه داشتم و از محیط و اشیا پیرامونم نقاشی می کشیدم. نقاشی زندگی انسان را تغییر می دهد و از طریق آن احساسات درونی نقاش به بیرون و بیننده منتقل می شود.
وی افزود : نقاشی های من بازگو کننده حالات روحی من هستند و در اکثر آثارم حس شادی، ناراحتی و اعتراض خود را از مسائل از افراد پیرامونم به تصویر کشیدم. به طور مثال یکی از تابلو هایم را بعد از فوت مادربزرگم که خیلی هم برایم عزیز بود کشیدم. این تصویر را با آب مرکب و به صورت سیاه و سفید طراحی کردم و  بیانگر حالات روحی من در آن زمان است.
این هنرمند آملی اظهار کرد: معتقدم اگر هر نقاش در آثارش فقط از یک سوژه یا رنگ خاص استفاده کند کسالت آور می شود، به همین خاطر کوشیدم علاوه براینکه روحیه تنوع طلبی ام را در آثارم به نمایش می گذارم، با ایجاد تنوع در رنگ و موضوع بینندگان را نیز از کسالت در آورم.
سپیده فرجی با بیان اینکه خانواده من بیشترین نقش را در کسب موفقیت من داشتند گفت: ایشان همیشه از من حمایت کردند. پدر، مادر و خواهرم همیشه مرا به فعالیت و تلاش ترغیب می کردند.
بسیاری از اوقات که از شرایط جسمی خود ناامید و  از رسیدن به موفقیت دلسرد می شدم، مادر با مهربانی به من امید می داد و  آینده ای روشن را برایم به ترسیم می کرد.
وی ضمن تقدیر از همت انجمن توانا در برپایی این نمایشگاه خطاب به مسئولان گفت: ما انتظاری از مسئولان نداریم اما حضور و بازدید مسئولان از نمایشگاه موجب دلگرمی من و سایر هم نوعانم خواهد شد.

IMG_6132 - Copy

سینا طبرسی دیگر هنرمند معلولی است که در این نمایشگاه آثارش را به نمایش گذاشت. سینا متولد  1365 در آمل است و مدرک دیپلم خود را در رشته گرافیک کامپیوتر از هنرستان اخذ کرده است. یکی از اساتید نقاشی با بیان اینکه سینا استعداد خاصی در نقاشی دارد گفت: آثار او مربوط به نقاشی معاصر ایران است. رنگ، ترکیب بندی و استفاده از قلم در آثار او به درستی بکار رفته است.
طبرسی در  حاشیه نمایشگاه نقاشی معلولان گفت : از دوران ابتدایی به فراگیری نقاشی با مداد رنگی نزد استاد مسعود موسوی پرداختم و اکنون از رنگ روغن در آثارم استفاده می کنم. همچنین علاوه بر نقاشی در زمینه نواختن گیتار، نویسندگی و سرودن شعر فعالیت دارم و آثار من در ماهنامه و سایت انجمن توانا منتشر شده است.
این هنرمند با بیان اینکه آثار من انتزاعی است اظهار کرد: من سعی کرده ام در آثارم پیام امید به زندگی و سلامتی را به بینندگان منتقل کنم. آثاری که در این گالری به نمایش در آمد مربوط به 2 سال اخیر زندگی من و برگرفته از حالات روحی و محیط اطرافم است. وی افزود نقاشی بخش اعظمی از اوقات فراغت مرا تشکیل می دهد/ همشهری

فائزه سلیمی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *