هراز نیوز :دومین جشنواره بین‌المللی فیلم یاس با حضور هنرمندان برجسته و نامی سینما، تئاتر و تلویزیون به مدت شش روز با رویشی بر توسعه فرهنگی به میزبانی مازندران و شهرستان‌های آن برگزار شد.

این جشنواره به گونه‌ای با اجرای فیلم‌های ویدئویی در سینما‌ها و پارک‌ها و سواحل مازندران برگزار شد که مردم و خانواده‌های این استان را با سینما آشنا و آشتی داده است.

در این شش روز دو سینما و سالن فرهنگ و ارشاد شهرستان آمل مملو از مردمی بود که با در دست گرفتن بلیط‌های جشنواره برای اکران فیلم‌ها با حوصله بر صف ایستادند.

در برگزاری این جشنواره قابل توجه بر این بود که در نخستین روز از اکران فیلم‌ها هنرمندان برجسته نامی در این سینماها برای مشاهده فیلم‌ها حضور یافتند، هنرمندان نامی چون محمود عزیزی، مهوش وقاری، محسن قاضی‌مرادی، همایون ارشادی و فرامرز قریبیان که با لذت و خرسندی از استقبال مردم برای مشاهده فیلم‌ها، برگزاری این جشنواره‌ها را فرصتی برای شهرستان‌ها و استان‌ها دانستند تا خانواده‌ها با سینما آشتی کنند.

با تلاش مسئولان استانی، بوی یاس در سرزمین علویان ماندگار می‌شود

استان مازندران با وجود طبیعت زیبا و وجود نعمت‌های بسیاری چون دریا، کوه و جنگل و اسطوره مقاومت و ایستادگی بسیاری از پهلوانان و قهرمانان نامی در کتاب‌های حماسی و تاریخی کشور ” قله دماوند” بر کسی پوشیده نیست که دارای علما، اندیشمندان، فاضلان و ادیبان بسیاری در عرصه‌های مختلف فرهنگی، هنری، مذهبی و علمی است که نه تنها در داخل کشور بلکه در دیگر کشورهای اسلامی نیز شناخته شده است و امروزه با گذشت سال‌ها نوشته‌های دینی و مذهبی آنها مورد آموزش و یادگیری بسیاری از دانش‌آموختگان قرار می‌گیرد.

قدم بر شالیزارها و کشت‌زارها و استشمام شالی‌ها و درختان سوزنی و پهن‌برگ احساسات نهفته هر فردی را برمی‌انگیزد تا با چشم‌های بسته لحظه‌ای در آرامش به سر برد.

لطافت باران در فصل پائیز و مشاهده برگ‌های زرد و قرمز آن و تصور سفیدی برف در فصل سرما بر روی درختان جنگل‌های انبوهش قلم دوستان را برآن می‌اندازد تا برای این سرزمین کهن و تاریخی اوصافی بر روی کاغذ بگنجانند.

 و اما مهمترین واقعه‌ای که نام تبرستان سال‌های سال، تاریخ به تاریخ در برگه‌های زرین نوشته‌ها نقش گرفته، نخستین سرزمین علویان، حکومت چندین ساله آنها در این وادی و آغازگر گستردگی تشیع در ایران بوده به طوری که پس از چندین سال از گسترش اسلام همچنان مازندران را نخستین حکومت علویان در جهان اسلامی نام می‌برند.

این ویژگی‌ها موجب شد سازمان سینمایی کشور به فکر برگزاری دومین جشنواره بین‌المللی فیلم یاس در این استان بیاندازند و به مدت شش روز شمیم و بوی یاس را در بین مردم بیفشارند.

و این بار شهرستان آمل، شهرستانی شناخته شده، شهرستانی با رشادت‌های مردم آن در ششم بهمن سال 60، شهرستانی با وجود هنرمندان نامی چون مسعود فروتن، نادر مقدس، حسین قناعت، عباس امیری، … شهرستان علامتین و دارالمومنین، شاهد برگزاری اکران فیلم‌های ویدئویی در سینماها و سالن ارشاد باشد و دوستانداران و علاقمندان به فرهنگ و هنری، به ویژه خانواده‌ها را با سینماها آشتی دهد.

خرسندی هنرمندان نامی کشور برای تمرکززدایی جشنواره‌ها در شهرستان‌ها

این جشنواره آغاز ورود برای هنرمندان برجسته و نامی سطح ملی و بین‌المللی عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون به استان مازندران شد تا سرمایه‌گذاران را بر این فکر بیاندازند که می‌توانند با ساختن سالن‌ها و مجتمع‌های فرهنگی و هنری در عرصه هنر و فرهنگ نیز سرمایه‌گذاری کرد.

هنرمندان نام‌آشنایی که پس از آغاز افتتاحیه خرسند شدند که ایران اسلامی نیز به مانند کشورهای غربی چون برلین و کن جشنواره‌های خود را وارد شهرستان‌ها و استان‌ها کرده است و امیدوار بودند که این جشنواره‌ها به طور دائمی برگزار شود.

همه آنها بر شعار تمرکزدایی جشنواره‌ها و فستیوال‌ها در شهرستان‌ها و خارج از پایتخت تاکید داشتند و این‌گونه جشنواره‌ها را فرصتی برای آشتی کردن خانواده‌ها بر سینماها خالی دانستند.

وجود این هنرمندان مطرح در استان موجب تقویت و نواندیشی بسیاری از خانواده‌ها شد تا برای حمایت از جوانان خود در عرصه هنر و فرهنگ راسخ شوند و آنها را به مانند این فرهنگ و هنردوستان وارد عرصه سینما، تئاتر و تلویزین کنند.

مازندران چه باید بکند؟

در اختتامیه دومین جشنواره بین‌المللی فیلم یاس یکی از بزرگترین رخدادی که برای این استان رخ داد برگزاری بزرگداشت کارگردان، تهیه‌کننده و فیلمسازی نامی در عرصه سینما و تئاتر بوده که از خطه سرسبز مازندران، شهرستان آمل بوده است.

هنرمندی که کار خود را در سالن‌های تاریک و نمور تئاتر در این شهرستان آغاز کرد و با اراده قوی خود را به جاهای بالاتر رساند تا به امروز که در یک جشنواره بین‌المللی بر روی سن تندیس و لوح تقدیر از بزرگان عرصه هنر دریافت کرد.

مازندران می‌تواند باز هم از این مراسمات و برنامه‌های ارزشمند بگیرد در حالی‌که شاهد تغییر و تحولاتی در عرصه فرهنگ و هنر در این استان شاهد باشیم.

می‌دانیم که هم‌اکنون با وجود هشت سالن سینمایی و با وجود نزدیک به 25 شهرستان برای ظرفیت مردم استان کافی نیست!

این استان متاسفانه یک تالاری برای برگزاری جشنواره‌هایی همچون جشنواره و فستیوال بین‌المللی ندارد.

اعتبار و بودجه‌ای ویژه برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری در این استان کنار گذاشته نمی‌شود تا در هنگام میزبانی یک برنامه ملی و بین‌المللی مسئولان شهرستانی به کاسه چه کنم؟ چه کنم؟ در دست نگیرد.

در این عرصه با وجود این همه مشکلات فرهنگی و هنری مسئولان استانی ما باید بدنبال چاره‌اندیشی باشند و با برگزاری جلسات متعدد و رایزنی‌های بسیار با مسئولان فرهنگی کشور از ظرفیت‌های ملی استفاده کنند.

حمایت از سرمایه‌گذاران را فراموش نکنند، آن‌گونه عمل نکنند که سرمایه‌گذاری بدنبال یک ایده برای حمایت از فرهنگ و هنری در شهرستان یا استان گام برمی‌دارد بدون نگاه کردن بر پشت سر خود پا به فرار بگذارد.

مازندران با توجه به قدمت تاریخی و پیشینه دیرینه آن شایستگی آن را دارد تا هر ساله شاهد برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی و ملی باشد به گونه‌ای که موجب رویشی برای توسعه فرهنگی می‌شود.

 کبریا مقدس ، هراز نیوز

One thought on “جشنواره یاس رویشی بر توسعه فرهنگی مازندران/ بوی یاس در سرزمین علویان ماندگار می‌شود”
  1. محمد محمدی این مدیر جوان و انرژیک ارشاد آمل ، نشون داد که آستین ها رو بالا زده برای خدمت صادقانه و بی ادعا به فرهنگ و تاریخ و هویت و هنر آمل و مازندران..و بی انصافیست اگر زحمات و تلاش های بی شائبه ی این مرد رو قدر نشناسیم که « من لم یشکر المخلوق، لم یشکر الخالق..»
    به نظر بنده محمدمحمدی نه مرد سیاست است و نه مرد شعار. بلکه مرد عمل است و خدمت.. این را من نمی گویم: عملکرد این مدیر شایسته در مدت خدمتش می گوید که ابتدا ظرفیت های شهری فرهنگ و هنر رو سازماندهی کردف بعد ظرفیت های استانیف بعد کشوری، اکنون هم که شاهد تجلّی دست آوردهای ایشان در مدت مدیریتشان بوده ایم. ضمن اینکه نباید زحمات خستگی ناپذیر و خالصانه ی همکاران ایشان در مجموعه اداره فرهنگ و ارشاد آمل را نادیده گرفت. به طور کلی مجموعه ارشاد و کارمندان فهیمش یکدل و یکصدا تو این چند سال گل کاشتند. خدا به همشون قوت و سلامتی عطا کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *