نشریه ˈ خبر شمال ˈ چاپ ساری روز سه شنبه اسامی تعدادی از مدیران دولت نهم و دهم در استان مازندران را منتشر کرده است که به نوشته این نشریه از بورسیه های غیرقانونی استفاده کرده و برخی از آنان به عنوان هیات علمی نیز قرار است ادامه فعالیت دهند.
هفته نامه خبرشمال نوشت : نام برخی از مدیران ارشد استان مازندران که در دولت گذشته با عنوان های مدیریتی مشغول به کار بودند در میان لیست بورسیه های غیرقانونی وجود دارد.
این نشریه که نام افراد را به همراه سمتشان به صورت کامل منتشر کرده ، از ˈ ق – الف ˈ نماینده مجلس ، ˈ ه – الف ˈ معاون استاندار مازندران در دولت دهم ، ˈ م – الف ˈ مدیر یکی از خبرگزارها ، ˈ م – ه ˈ فرزند یکی از معاونان استاندار دولت دهم ، ˈ م – الف ˈ و ˈ ف – الف ˈ فرزندان رییس یکی از دانشگاه های دولتی مازندران در دولت نهم و دهم ، ˈ ر – آ ˈ مدیر حراست یک دانشگاه دولتی ، خانم ˈ س – ق ˈ همسر مدیر یک سایت خبری مازندران و ˈ م – ک ˈ یکی از استانداران مازندران در دولت نهم به عنوان استفاده کنندگان از بورسیه های غیرقانونی یاد کرده است.
خبر شمال همچنین سرمقاله این شماره خود را با عنوان ˈ دکترای غیرقانونی برخی مازنی ها ˈ به موضوع بورسیه های غیرقانونی اختصاص داده و از آن به عنوان ˈ آزمون بزرگ بهارستانی های مازنی ˈ یاد کرده است.
ˈ مهدی روحی ˈ مدیرمسوول این نشریه نوشت : انتشار نام برخی از مدیران در ارتبابط با پرونده بورسیه های غیرقانونی موج جدیدی از تحرکات را در میان سیاسیون کشور به راه انداخت ، به طوری که وزیر علوم برای استیضاح به مجلس شورای اسلامی فرا خوانده شد.
این اقدام مجلسی ها نه از این جهت که نام وزیر علوم در لیست متهمان باشد که به خاطر انتشار لیست این گروه که گفته می شود یا شخصا تخلفی مرتکب شده اند یا این که در ارتکاب و وقوع این اتفاق شهمی داشته اند ، بوده است.
اما در این رهگذر به صورت جسته و گریخته نام گروهی از مدیران نام آشنای مازندران نیز مطرح شده است ، افرادی که برخی از آنها تا همین ماه های اخیر مسوولیت های مهمی را بر عهده داشتند. افرادی که گاه باید در قالب هادی و رهنمای مردم و مدیران پایین دست خود ایفای نقش می کردند ، حالا خود در جایگاهی قرار گرفته اند که در صورت اثبات تخلف باید در محکمه عدالت پاسخگوی افکار عمومی باشند.
وقتی نگاهی به نام های مطرح شده می اندازید از عالی ترین شخصیت های دولتی (یکی از استانداران سابق مازندران ) و معاون سیاسی امنیتی او گرفته تا مدیرانی که فرزندان خود را به این طریق به مدرک دکترا رسانده اند ، دیده می شود.
تاسف بار تر این که تمامی این اتفاقات در دوران تصدی گروهی بر قوه اجرایی کشور رخ داده که شعارش خدمت گذاری و صداقت در کار بوده است.
بر اساس شنیده ها تعدادی از این مدیران با پایان دوره حکومت هشت ساله اصولگرایان چون می دانستند دیگر امکان ادامه کار در رده مدیریتی برایشان فراهم نخواهد بود با لابی گری خود را به عنوان هیات علمی دانشگاه ها جا زده و اکنون در این عرصه مشغول به کارند.
این گروه اکنون قرار است معلمانی باشند که برای فرزندان مازندران درس صداقت و راستگویی بیاموزند.آنها قرار است علوم مختلفه را در حالی به دانشجویان بیاموزند که خود از راه غیرمجاز مدارکش را دریافت کرده اند.
آنها فرصت تحصیل و علم اندوزی را از کسانی دزدیده اند که شایستگی بیشتری برای این مهم داشته و تلاش وافری را در این عرصه انجام داده بودند. شایستگانی که شاید ماه های زیادی خواب و خوراک را بر خود و خانواده حرام کرده بودند تا به اهداف عالیه برسند اما در عبور از خوان بلندی به نام رانت ناکام مانده اند.
حالا افکار عمومی به انتظارند تا قضاوت نمایندگانش در قوه قانونگذاری را در باره این رخداد تاسف بار ببیند. آیا وکلای مردم وجدان های خد را در زندان حمایت از متخلفان مرتبط با این پرونده به زنجیر کشیده و اعتبار خود را به حراج خواهند گذاشت یا این که بهارستانی ها شجاعت به خرج داده و لگام بر نفسانیات زده و در برابر تخلفات صورت گرفته مقاومت کرده و از این آزمون سربلند بیرون می آیند؟
با سلام – خدا به داد ما برسه ! ادعای مسلمونی می کنیم و ……………
ای روزگاااااااااااااااااااااااااااااااااار ….
من فقط یک سوال دارم ؟ این آقایونی که جریان این بورسیه های غیرقانونی رو فهمیدن توی 8 ساله اصولگرایان چکار میکردن ؟ خواب بودن ؟ یا به صلاح مملکت نبود که افشا کنند ؟؟؟؟؟؟؟؟ خدا به داد نوجوانان و جوانان ایرانی برسه که میخان برن دانشگاه درس بخون
عجب صبری خدا دارد ………………
تحرکات جدید عاملین بورسیه های غیرقانونی دولت قبل!
در شرایطی که بحث بورسیه های غیرقانونی دولت قبل منجر به اظهارنظر صریح مقامات ارشد دولتی شده است، یک جریان سیاسی با برنامه ریزی ، درصدد بهره مندی از پتانسیل افراد درگیر در ماجرای بورسیه ها به نفع خود در انتخابات است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در شرایطی که بحث بورسیه های غیرقانونی دولت قبل که برخی «اغراض سیاسی» را پشت آن پنهان میدانند در هفته های گذشته و خصوصاً در جریان استیضاح فرجی دانا خبر ساز شده و پس از آن نیز طی چندین نوبت سرپرست وزارت علوم و معاون اول دولت و حتی شخص رئیس جمهور به آن اشاره و به رسیدگی دقیق و برخورد با متخلفین وعده داده اند، یک جریان سیاسی با برنامه ریزی ، درصدد بهره مندی از پتانسیل افراد درگیر در ماجرای بورسیه ها به نفع خود در انتخابات است.
به گزارش خبرنگار «انتخاب» ؛ تعداد قریب به 4200 بورسیه وزارت علوم در دولت سابق که با عنوان 3000 بورسیه از آن یاد میشود و تعداد فراوانی از آنها بدون داشتن شرایط اولیه ای همچون شرایط سنی و معدل و بصورت کاملاً سفارشی و برنامه ریزی شده در دولت قبل، موفق به حضور در مقطع دکترا بدون شرکت در آزمون دکتری و با دریافت حقوق ماهیانه شده بودند، به پتانسیلی برای شکل دهندگان و عاملین این اقدام غیر قانونی برای نیل به اهداف سیاسی خاص خود شده اند.
براساس گزارش واصله، دبیر بورس وزارت علوم در دولت سابق که در جلسات جبهه پایداری در صف اول و در جمع لیدرهای این جریان دیده میشود و عامل مستقیم اعطای بورس به افرادی بوده که حتی شرایط اولیه دریافت بورسیه را نیز نداشته و در جمع آنها موارد خارق العاده مانند افرادی با معدل 10 و یا افرادی با داشتن بیش از 50 سال سن دیده میشوند، اکنون با بسیج کردن این چندین هزار بورسیه و گره زدن بقای تحصیلی این افراد به جبهه و جریان سیاسی خود قصد بهره کشی از این بحران خودساخته را دارد.
«م . ن» که در روزهای منتهی به استیضاح و با بالا رفتن فشارها ، شانه خالی کرده و وزیر وقت علوم را مسئول اعطای بورسیه های غیرقانونی معرفی کرده و عنوان کرده است “گاهی اوقات دستور از مقامات بالاتر صادر میشود. همان وزیری که آییننامهای را تصویب میکند ممکن است برخی افراد را که معدل پایین داشتهاند با توجه به شرایط خاصی که خود صلاح میداند، شامل بورسیهها کند. افرادی وجود داشتهاند که با معدل پایین بورسیه گرفتهاند، اما همگی با دستور وزیر بوده است”.
این جریان، اینک از همین «اتفاقات و اطلاعات» یعنی در اختیار داشتن مشخصات و شماره تماس های این چندین هزار نفر و توان گره زدن آینده تحصیلی این افراد – که ناخواسته طعمه سیاسی اینگونه جریانات شده اند – توانسته خود را در جمع لیدرهای جبهه موسوم به پایداری جای دهد . برخی از وی به عنوان یکی از اعضای لیست این جبهه برای انتخابات آتی مجلس نام آورده اند.
در همین رابطه روز گذشته پیامکی به چندین هزار بورسیه مذکور ارسال شده که مضمون آن دعوت از آنها برای پیوستن به گروهی تحت عنوان “خادمین نظام” و به منظور حل مشکلات خود و کشور! بوده است. در این پیامک که به طور وسیعی منتشر شده، از افراد خواسته شده با ارسال نام دانشگاه و ایمیل خود در این گروه عضو شوند. و جالب آنکه نام شخص «م.ن» به عنوان دعوت کننده برای این فراخوان در زیر پیامکها درج شده است.
این جریان، همچنین وبسایتی را برای عضوگیری و یارگیری طراحی کرده است.
برنامه ریزی افراد جریان مذکور به این صورت است که در صورت برخورد با بورسیه های غیرقانونی، از هیجانات برخواسته در این افراد، استفاده و از آن در جریان انتخابات مجلس بهره ببرند و در صورت عدم برخورد دولت با این افراد، با نگه داشتن آنان در فضایی دلهره آمیز و همچنین تزریق این تفکر که فشار و لابی آنان باعث «عدم برخورد» شده، از ظرفیت این افراد که اینک عضو هیات علمی دانشگاه های مهم کشور هستند، در انتخابات آتی استفاده کنند.
در این میان خوب است مشخص شود اساساً ایشان شماره موبایلهای این چندین هزار نفر را به چه منظور در اختیار داشته و چگونه از وزارت علوم خارج کرده و پس از آن بررسی شود که آیا هر شخصی بدون دریافت مجوزهای قانونی از مراجع ذیصلاح، حق و اجازه تشکیل گروه و فراخوان برای عضویت افراد در ان گروه را دارد؟!
شایان ذکر است جریان مذکور با محوریت «م.ن» ، پس از روی کار آمدن دولت یازدهم جلسات فراوانی را برای شکل دادن و بهره مندی از پتانسیل این چندهزار نفر در اماکن مختلف تشکیل داده است که مستندات و شرح جلسات آنها که عموماً به سبک و شیوه و دستاندرکاری همان جریان دلواپسان انجام شده است موجود است.