
هراز نیوز :مادام ماگوایر، برندۀ جایزۀ صلح نوبل در سال 1976 ، به همراه کاروان زائران صلح سوریه با حضرت آیتالله جوادی آملی دیدار و سوالی که از محضر ایشان می پرسد این است که : «معنا و روح صلح چیست؟»
حضرت آیت الله جوادی آملی در پاسخ به سوال این برندۀ جایزۀ صلح نوبل با تبیین ارتباط بین عدم اعتقاد به زندگی اخروی و ستمگری جنگ طلبان اظهار داشتند:
جنگطلبان گمان میکنند مرگ پایان زندگی است. اگر مرگ پایان زندگی بود آنگاه انسان میتوانست بر اساس قدرت خود بر دیگران بتازد ولی انسان با مردن از بین نمیرود بلکه تا ابد زنده خواهد بود بنابراین باید برای پس از مرگ رهتوشهای فراهم کند.
ایشان تاکید فرمودند:
ابرقدرتهای غربی که دیروز جنگ جهانی اول و دوم را بر مردم جهان تحمیل کردند و میلیون ها انسان را کشتند امروز جنگ داخلی را بر مردم سوریه تحمیل کردند و بر آن دامن می زنند.
حضرت آیت الله جوادی آملی راهکار اخلاقی دستیابی به صلح حقیقی را طهارت و قداست روح انسانی معرفی کردند و بیان داشتند:
باید طهارت و قداست روح را تأمین کنیم و بدانیم که در برابر هر کاری مسئول هستیم و پس از مرگ پاسخگو خواهیم بود و این عصاره تعلیم انبیاست.
ایشان خاطرنشان کردند:
برای تحقق و سامان پذیرفتن عدل و صلح باید غرور و جاهطلبی درونی انسان را تعدیل کرد. خودخواهی دشمنی است که هرگز با انسان کنار نمیآید و باید سرکوب شود؛ همچنین غرور از هر دشمن مادی بدتر است و چارهای جز رام کردن آن نداریم تا بتوانیم به عاقل عادل تبدیل شویم و بتوانیم در سوریه یا دیگر کشورها منادی صلح باشیم.
معظم له در پایان صلح را بن مایه مشترک همه ادیان برشمردند و فرمودند:
صلح و عدل و عقل پیام همه انبیای الهی است و تکمیل آن به وسیله دین اسلام صورت گرفته است؛ سخن پیامبران الهی همچون حضرت ابراهیم ، حضرت موسی و حضرت عسیی توسط اسلام تکمیل و اجرا شد؛ امیدواریم شما حاملان این پیام نهایی الهی باشید؛ از خداوند میخواهیم به جنگطلبان عقل و به مردم مظلوم سوریه و دیگر مظلومان جهان صلح اعطا کند و خاورمیانه از دخالتهای بیجای بیگانگان نجات یابد.
البته که صرفا پشیمانی آدم نمی تواند آنچه وی بر انسانها روا داشته را از ذمه اش بگیرد!!