هرازنیوز-كارگاه آموزشي ‘مخاطرات درياي خزر’ با محوريت اقليم ، تراز آب خزر، موج و جريان شكافنده و سونامي احتمالي و با ارايه مطالبي مبني بر جريان هاي شكافنده و پيش بيني آن، خصوصيات امواج در درياي خزر، مدل سازي سونامي در بخش خزر جنوبي و خصوصيات زمين شناسي توسط كارشناسان موسسه ملي اقيانوس شناسي و پژوهشكده حوضه آبي درياي خزر وابسته با دانشگاه گيلان، بنادر و كشتيراني استان، دانشگاه برونل لندن و موسسه هواشناسي ماكس پلانك هامبورگ ارايه شد.
در كارگاه آموزشي يك روزه ‘مخاطرات درياي خزر’ خطرات ناشي از جريان هاي شكافنده و سونامي احتمالي در بزرگترين درياچه جهان بررسي شد.
به گزارش هرازنیوز به نقل از ايرنا، اين كارگاه روز چهارشنبه توسط پژوهشكده حوضه آبي درياي خزر و موسسه ملي اقيانوس شناسي و با حضور پژوهشگران داخلي و خارجي در تالار حكمت دانشگاه گيلان برگزار شد.
كارگاه آموزشي ‘مخاطرات درياي خزر’ با محوريت اقليم ، تراز آب خزر، موج و جريان شكافنده و سونامي احتمالي و با ارايه مطالبي مبني بر جريان هاي شكافنده و پيش بيني آن، خصوصيات امواج در درياي خزر، مدل سازي سونامي در بخش خزر جنوبي و خصوصيات زمين شناسي توسط كارشناسان موسسه ملي اقيانوس شناسي و پژوهشكده حوضه آبي درياي خزر وابسته با دانشگاه گيلان، بنادر و كشتيراني استان، دانشگاه برونل لندن و موسسه هواشناسي ماكس پلانك هامبورگ ارايه شد.
رييس پژوهشكده علوم دريايي موسسه ملي اقيانوس شناسي گفت: خطراتي از قبيل موج و جريان هاي ناشي از موج در درياي خزر ساليانه 200 تا 300 نفر تلفات دارد و خطرات بالقوه نظير سونامي در خزر مياني و احتمال وقوع آن در خزر جنوبي در اين كارگاه بررسي مي شود.
‘حميد عليزاده’ اظهار داشت: مطالعات زمين لغزش و گل افشان در بخش جنوبي خزر كه مي تواند موجب ايجاد سونامي شود و مطالعات فيزيكي خزر و تراز آب خزر در طرح هاي تحقيقاتي و مطالعات مورد بررسي قرار دارد.
‘مهدي اسماعيلي’ رييس پژوهشكده حوضه آبي درياي خزر وابسته به دانشگاه گيلان نيز در اين همايش بيان كرد: اين پژوهشكده از دو سال قبل در دانشگاه گيلان مشغول فعاليت شده و در حال حاضر مطالعات مربوط به آب و مسايل مربوط به رودخانه ها را در دست مطالعه دارد و بزودي همايش پدافند غيرعامل در حوضه آبي خزر توسط اين پژوهشكده برگزار مي شود.
وي تصريح كرد: در صدد هستيم كه اين پژوهشكده را به يك مركز منطقه اي تبديل كنيم تا بتواند كليه مطالعات حوضه آبي خزر از حوضه آبريز تا حوضه مياني و پديده هاي داخل درياي خزر را انجام دهد.
وي خاطرنشان ساخت: مطالعه آلودگي خزر خيلي مهم است و ضروري است كه از سطح حوضه تا داخل دريا و اثرات زيست محيطي آن و ساماندهي رودخانه ها به عنوان اكوسيستم حوضه آبي خزر مورد بررسي بيشتري قرار گيرد.
‘احسان راست گفتار’ كارشناس موسسه ملي اقيانوس شناسي نيز در اين همايش اظهار داشت: وقوع موج در خزر مياني خطرناك است و ارتفاع موج در اين بخش به 12متر و در خزر جنوبي به سه متر مي رسد.
وي افزود: براي خليج فارس و درياي عمان، دستگاه هاي اندازه گيري موج راه اندازي شده و براي خزر نيز در آيندهاي نزديك اين سامانه راه اندازي خواهد شد.