رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ملاقات هیأت پارلمانی اروپا با فتنه گران کار غلط و اشتباهی بود افزود: اینکه هیأت پارلمانی اروپایی پس از بازگشت این مسئله را علنی کردند پس به معنای این است که آنها دنبال هیاهو هستند و میخواهند از آن بهره تبلیغاتی ببرند.
دکتر علی لاریجانی در نشست علنی امروز(یکشنبه یکماول دی ماه) مجلس شورای اسلامی، پس از استماع تذکر دو تن از نمایندگان درباره رفتار هیأت اروپایی و نوع ملاقات هایی که در ایران داشتند و پاسخ های کاظم جلالی، گفت: از مدت ها قبل پارلمان اروپا تقاضا کردند که به ایران سفر کنند که این ارتباط البته خوب است و این گفت وگوها می تواند مفید باشد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این تقاضا سال قبل ارائه شده بود و وزارت خارجه موافقت خود را اعلام کرده بود گفت: اینکه نماینده تذکر دهنده گفتند که هیأت اروپایی شرط گذاشته اند باید بگویم که مطلقا چنین چیزی نبوده و هیچ شرطی هم نگذاشتند.
وی افزود: کاری که هیأت اروپایی کردند کار سبک و بدی بود و اگر کسی به جایی سفر می کند باید برنامه اش را ارائه کند و پنهانی ملاقات کردن کار سخیفی است مخصوصا برای اروپایی ها.
رئیس مجلس شوای اسلامی گفت: اگر هیأت اروپایی ملاقاتی را قرار بود انجام دهند باید پیش از انجام هماهنگ می کردند حال یا ما می پذیرفتیم یا نمی پذیرفتیم.
لاریجانی افزود: عقل حکم می کرد که احترام رفتار دیپلماتیک خود را خودشان رعایت می کردند خب این کار را نکردند و کار سخیفی انجام دادند.
نماینده مردم قم در مجلس به ذکر نکته ای اشاره کرد و گفت: خودمان در عباراتی که به خرج می دهیم باید دقت کنیم و اینکه می گوییم مسئولان ایرانی ردیف شدند برای ملاقات به نوعی تخفیف مسئولان کشور است و چنین چیزی نبوده است.
وی افزود: هیأت اروپایی به طور طبیعی ملاقات هایی را تنظیم کرده بود و کسی علاقه ای برای ملاقات نداشته است از این رو شما در اعتراض به این کوشش کنید موضوع را درست توجه کنید نه اینکه مسئولان کشور را تخفیف دهید.
لاریجانی در پاسخ به تذکر رسایی مبنی بر اینکه گفته شد خوب بود رئیس مجلس ملاقات نمی کرد، گفت: ما منافعی را در این گفت وگوهای سیاسی و دیپلماتیک می دیدیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن اعلام مخالفت خود با برجسته شدن موضوع مورد تذکر نمایندگان افزود: هیأت پارلمانی اروپایی کار خلافی کردند اما این دلیل نمی شود که ما از سایر منافعی که در مذاکرات داریم صرف نظر کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس با تأکید بر اینکه آنها کار غلط و اشتباهی کردند افزود: اینکه هیأت پارلمانی اروپایی پس از بازگشت این مسئله را علنی کردند پس به معنای این است که آنها دنبال هیاهو هستند و می خواهند از آن بهره تبلیغاتی ببرند پس شما به اندازه ارزش این موضوع به آن بپردازید.
وی با تأکید بر اینکه اروپایی ها کار بی ارزشی کردند افزود: کار آنها بی ارزش بود اما ما نباید در دام آنها بیفتیم و در آتشی که به پا کرده اند هیزم بریزیم.
لاریجانی گفت: کار هیأت اروپایی در سطح پارلمان اروپا نبود که کار خوفیهای انجام دهند و از نظر بنده کار بسیار غلطی انجام دادند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه هیأت اروپایی باید برنامه ملاقات خود را پیش از انجام ارائه میکردند و ملاقات پنهانی و دزدانه کار زشتی است افزود: آنها دنبال این هستند که این مسائل را بزرگ کنند اما ما باید دنبال هدف خود باشیم و لزومی ندارد همه مسائل رسانه ای شود و همان چیزی که آنها می خواهند یعنی اختلاف به وجود آید.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وزارت خارجه کاردار یونان را احضار و به وی تذکر داد افزود: ما مسائل مهمی داریم و نباید تمام هوش و حواس ها صرف اموری شود که آنها می خواهند.
اقدامات هیات پارلمان اروپایی خلاف عرف دیپلماتیک بود/ مجلس کوتاهی نکرده است
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به اتفاقات صورت گرفته در سفر هیات پارلمان اروپایی به تهران گفت: قطعا اقدامات هیات پارلمانی خلاف عرف دیپلماتیک است اما مجلس همه اقدامات و تمهدیدات را انجام داد و آنچه که می توانستیم انجام دادیم و قطعا از سوی مجلس کوتاهی صورت نگرفته است.
کاظم جلالی در نشست علنی امروز (یکشنبه اول دی ماه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر هیات پارلمان اروپا به تهران گفت: تشکر می کنم از حساسیت نمایندگان در این رابطه، اما برای روشنگری چون مطالب مختلفی مطرح شده و ذهن ها را مشوش کرده است چند نکته ای را اعلام می کنم.
نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آخرین سفر گروه پارلمانی ایران به پارلمان اروپا حدود 6 سال پیش بود. از آن پس قرار بود که هر ساله یک سفر رفت و برگشت بین دو طرف انجام شود. از طرف دیگر در پارلمان اروپا به دلیل اهمیت جمهوری اسلامی ایران یک گروه روابط خاص با ایران تشکیل شد. این درحالی است که در پارلمان اروپا برای بسیاری از کشورها این روابط وجود ندارد و به صورت منطقهای با برخی از کشورها ارتباط برقرار می شود.
وی افزود: در طول 6 سال گذشته مرتب این هیأت پارلمان اروپایی شرایطی را برای حضور در ایران اعلام می کردند که همواره شخص دکتر لاریجانی به ما می گفتند که ایران هیچ پیش شرطی را برای هیچ سفری نمیپذیرد، ما هم به آنها اعلام می کردیم که مجلس هیچ گونه پیش شرطی را برای سفر قبول نمی کند، البته برخی از اوقات نارسایی هایی از طرف ما وجود داشت، تا اینکه در سال گذشته بهمن ماه قرار بود این هیأت به تهران سفر کند و هر بار که می خواستند سفر بکنند اولین کسانی که می آمدند مخالفت می کردند صهیونیست ها و نمایندگان افراطی کنگره آمریکا بودند.
جلالی افزود: از طرف دیگر در پارلمان اروپا به دلیل خلأیی که ما امروز در این پارلمان داریم، متاسفانه این مرکز جولانگاه سازمان منافقین شده و ضدانقلاب و اپوزیسیون مرتب در پارلمان اروپا رفت و آمد می کنند و جمهوری اسلامی ایران متاسفانه در این مکان حضور کمرنگی دارد. همچنین این نکته را باید متذکر شد که اعضای گروه روابط پارلمانی اروپا با ایران علاقه مندی بسیاری به ایران و فرهنگ و تمدن کشور دارند و معمولا همین خانم کرونبرگ که رئیس هیات پارلمانی است، هنگامی که مریم رجوی در پارلمان اروپا حضور پیدا کرد این خانم بلافاصله با حضور این فرد مخالفت کرد.
وی ادامه داد: در مورد سفر هیات پارلمانی اروپا به تهران به ما گفتند که وزارت خارجه درباره اقدامات صورت گرفته در سفر این هیات در تهران بیانیهای را منتشر می کند، همچنین وزارت امور خارجه در مورد این سفر به ما گفت که این هیأت پارلمانی برای سفر به تهران هیچ پیش شرطی ندارد، اما مجلس برای اخرین هماهنگی روز سه شنبه قبل از سفر جلسه ای را برگزار کرد و از وزارت امور خارجه آقای دلفی مدیر کل اروپایی این وزارتخانه و یک نفر از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به عنوان هماهنگ کننده این کار دعوت کردیم اما هیچ فردی از این دبیرخانه در این جلسه شرکت نکرد. همچنین به وزیر اطلاعات نامه دادیم که در نهایت دو نفر از نیروهای خود را برای جلسه فرستادند. از مجلس شورای اسلامی هم من و بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شرکت کردیم که در آن جلسه قرار شد آخرین برنامه ها و تمهیدات برای حضور هیات پارلمان اروپایی بررسی شود.
جلالی گفت: در این جلسه دلفی مدیرکل اروپایی وزارت امور خارجه گفت که در سفر اخیر سوسیالیستهای اروپا به تهران و ملاقات این هیات پارلمانی با محمدجواد لاریجانی آنها خواستار شده اند که در سفر بعدی هیات پارلمانی اروپا با این دو نفر (جعفر پناهی و نسرین ستوده) ملاقات کنند. در ادامه جلسه آقای دلفی گفت که محمدجواد لاریجانی در جلسه مذکور برای ملاقات هیات پارلمانی با آن دو نفر موافقت کرد که مجلس بلافاصله بعد از مطرح شدن این موضوع با آن مخالفت کرد.
نماینده مردم شاهرود در مجلس نهم تصریح کرد: ما در آن جلسه گفتیم که با هرگونه ملاقات این هیات پارلمانی به جز با مسئولان و مقامات ایرانی مخالف هستیم چون این هیات پارلمانی در چند سال اخیر صحبت ها و اظهارات اپوزیسیون را بسیار شنیده اند، حال باید یک بار وقت گذاشته و حرف های مسئولان ایرانی را بشنوند. در آن جلسه من به سرعت با محمدجواد لاریجانی تماس گرفته و تلفن را روی بلندگو گذاشتم تا همه دوستان در آن جلسه صحبت ها را بشنوند که در آن مکالمه محمدجواد لاریجانی اعلام کرد که من برای دیدار هیات پارلمان اروپایی با نسرین ستوده و جعفر پناهی به هیات سوسیالیست قول داده ام به این دلیل که ما درباره کسانی که در کشور جرمی را مرتکب شده و محاکمه شده اند و مدت مجازات خود را کشیده اند چه چیزی را برای پنهان کردن داریم؟ حال این هیات پارلمانی با هر کسی که می خواهد دیدار کند، مگر جمهوری اسلامی ایران چیزی را برای پنهان کردن دارد؟
رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس افزود: از طرف دیگر محمد جواد لاریجانی در این مکالمه گفت که آن دو نفر هم اکنون آزاد هستند، حال چگونه می توان از ملاقات این افراد جلوگیری کرد. همچنین وی اعلام کرد که چون هیات پارلمان اروپایی میهمان مجلس است نظر نهایی را باید مجلس اعلام کند که من بعد از آن دوباره تاکید کردم که مجلس با هرگونه ملاقات خارج برنامه این هیات مخالف است. پس از پایان مکالمه تلفنی من با جمع حاضر سوالی را مطرح کردم که اگر این هیات پارلمانی ملاقاتی را با این دو نفر داشت و در آن دیدار جایزه ساخاروف را به این دو نفر اهدا کرد، چه می شود؟ که دلفی اعلام کرد که امکان ندارد این هیأت پارلمانی در سفر به تهران جایزه ساخاروف را آن دو نفر اهدا کند، زیرا این جایزه باید از سوی رئیس پارلمان اروپا و در پارلمان اهدا شود.
وی افزود: از طرف دیگر من در این جلسه این شبهه را مطرح کردم که هم اکنون ستوده و پناهی ازاد هستند، از این رو اگر در یک سفارت خارجی ملاقات کنند، چه اتفاقی می افتد که در آن جا بروجردی پیشنهادی داد که وزارت اطلاعات تمهیداتی را بیندیشد که این اتفاقات صورت نگیرد. از طرف دیگر هم اکنون چون یونان رئیس دوره ای پارلمان اروپا است، از این رو سفارت یونان همه سفرای اروپایی را برای نشستی دعوت می کنند، که این هیأت پارلمانی برای حضور در این نشست حاضر شدند.
جلالی افزود: قطعا اقدامات هیات پارلمانی خلاف عرف دیپلماتیک است و مجلس همه اقدامات و تمهدیدات را انجام داد و انچه که ما می توانستیم انجام دادیم و قطعا هیچ کوتاهی از سوی مجلس صورت نگرفته است.
همه میدانستند هیئت پارلمانی اروپا با فتنهگران ملاقات میکنند/ چرا وزارت اطلاعات اقدامی نکرد
عضو کمیسیون اصل نود با اشاره به دیدار هیأت پارلمانی اروپایی با دو تن از فتنه گران در سفارت یونان گفت: چرا بعد از اینکه این هیأت اروپایی چنین ملاقاتهای خارج از ادب دیپلماتیک انجام داد ملاقاتهای دیگر آن را لغو نکردند.
حمید رسایی در نشست علنی امروز(یکشنبه یکم دی ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری به استناد بند 11 ماده 24 آیین نامه مجلس با بیان اینکه هفته گذشته که مجلس جلسه علنی نداشت یک اتفاق دیپلماتیک در کشور رخ داد به سفر هیأت پارلمانی اروپا به ایران اشاره کرد و گفت: چون مدعو این دیدار مجلس بوده است بسیاری از علامت سؤالات متوجه مجلس است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان این ضرب المثل که سگ زرد برادر شغال است، گفت: اتحادیه اروپا فرقی با آمریکا در لطمه زنی به منافع مردم ایران ندارد هر چند که ما سعی می کنیم با همه روابط دوطرفه عادلانه ای داشته باشیم.
وی افزود: قصه از این قرار است که کمیته ای از پارلمان اروپا به ایران آمد و علی رغم اینکه به این کمیته تأکید شده بود حق ملاقات با کسانی که علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت دارند را ندارد اما این کمیته در بدو ورود با نمایندگان یکی از سفارتخانه ها و دو تن از کسانی که فتنه گری کردند و در دادگاه نظام جمهوری اسلامی محکوم شدند ملاقات می کنند.
رسایی افزود: فتنه گران وطن فروشند و الا در یک سفارت خارجی با کسانی که ملت ما را تحریم کردند و مردم ما را در فشار گذاشتند ملاقات نمی کردند.
عضو کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی افزود: سؤال این است که این هیأت پارلمانی سال ها قصد سفر به ایران داشته است و همه می دانستند که اینها وقتی به ایران سفر کنند قصد چنین ملاقاتهایی را دارند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس افزود: براساس پیگیری ما از همکاران و ادعایی که آنها کردند به نهادهایی مانند وزارت خارجه و اطلاعات یک هفته قبل از آمدن این هیأت هشدار لازم داده شده بود که این هیأت چنین رفتارهایی را می خواهد انجام دهد پس چرا وزارت اطلاعات تمهیدی در این باره نکرده است.
وی افزود: معاون مربوطه یک روز پس از ملاقات ادعا کرده که من گزارش را دیدم و وزیر مربوطه نیز چند روز پیش گفته من خبر نداشتم و تازه متوجه شدم.
رسایی با طرح این سؤال که چرا سفیر یونان با تأخیر و پس از بازگشت این هیأت به کشور خودش و انجام توهین هایی تازه دیروز احضار شده است افزود: چرا بعد از اینکه این هیأت اروپایی چنین ملاقات های خارج از ادب دیپلماتیک انجام داد ملاقات های دیگر آن را لغو نکردند.
این عضو کمیسیون اصل نود خطاب به رئیس مجلس با تأکید بر اینکه می دانم مواضع شما در سیاست خارجی مواضع محکمی است و همیشه عزتمندانه بوده است گفت: چرا برنامه ریزان دیدار شما را پس از انجام ملاقات با فتنه گران لغو نکردند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس با اشاره به ملاقات این هیأت با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما به آقای هاشمی در درون خانواده خود انتقاداتی داریم اما اگر یک خارجی بخواهد به شخصیت های ما توهین کند برای ما قابل تحمل نیست.
وی افزود: فیلم دیدار این هیأت با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نشان داده می شود که وقتی آقای هاشمی رفسنجانی ورود می کند رئیس این هیأت جلوی آقای هاشمی بلند نمی شود و این برخلاف ادب دیپلماتیک و حتی ادب مهمان و میزبان است و فیلمی که پخش شده رسمی نیست و عمدا چنین فیلمی گرفته شده است.
رسایی گفت: از همه بدتر اینکه وقتی این هیأت به کشورش برگشته است اعلام کرده است که مهمترین ملاقات و دیدارش ملاقات با فتنه گران بوده است.