برای هر ملت، شناخت گذشته برای ساختن آینده‌ای بر پایه هویت فرهنگی خویش دارای اهمیت بالایی می باشد. در حقیقت پویایی و بقای فرهنگی در آینده، نیازمند پیوستگی میان دیروز و امروز و فردای ملت‌هاست.امروزه در آغاز هزاره سوم و عصر ارتباطات و جهانی شدن، وجه تمایز ملت‌ها از یکدیگر هویت فرهنگی آنهاست که ریشه در میراث فرهنگی شان دارد. از این‌رو، حفظ میراث فرهنگی برای یک ملت، پشتوانه حیات فرهنگی در آینده خواهد بود.

ضرورت حفظ میراث فرهنگی در دنیا سابقه ای دیرینه دارد.در سال 1931 در اولین کنگره معماری و شهرسازی که در آتن برگزار گردید، حفاظت از میراث فرهنگی در هفت قطعنامه اصلی با عنوان منشور مرمت به تصویب رسید و در آنها توجه و احترام به آثار تاریخی از طریق حفاظت، حمایت، مراقبت، و مرمت توصیه شد.

در دومین کنگره که در ونیز و به سال 1964 برگزار گردید، برای نخستین بار واژه میراث به‌کار گرفته شد. در مقدمه مصوب این منشور که به “منشور ونیز “مشهور است، بر لزوم حفظ میراث گذشتگان به‌عنوان مسئولیتی همگانی تأکید شد و اعلام شده است:

“یادمان‌های تاریخی ملت‌ها، سرشار از پیام روزگار گذشته، شاهد زنده سنت‌های کهن ایشان است که تا به امروز باقی مانده‌اند… بر ماست که این میراث را در اصیل‌ترین حالت به نسل‌های آینده تحویل دهیم”.

بنابراین حفظ میراث گذشتگان به ویژه یادمان ها و بناهای تاریخی، مسئولیتی همگانی است کهالبته نیازمند همت متولیان مربوطه می باشد. از لحاظ ساختار اداری، در ایران سازمان میراث فرهنگی و گردشگری عهده دار مسئولیت اصلی در این ارتباط می باشد. به دلایل کمبود منابع مالی و اعتبارات لازم و با توجه به تعدد بناهای واجد ارزش در سطح کشور، این سازمان و ادارات مربوطه آن در سطح شهرستان ها توان تملک همه بناهای تاریخی و حفظ و مرمت آنها را دارا نمی باشند به گونه ای که در حال حاضر بخشی از این بناهای تاریخی– با توجه به اینکه بسیاری از مالکین نیز انگیزه ای برای حفظ آنها ندارند- از بین رفته یا در حال تخریب می باشند. با توجه به این واقعیت، و ضرورت حفظ میراث تاریخی که نمایانگر هویت فرهنگی جوامع می باشند و امروزه از نقش قابل توجهی در جذب گردشگر برخوردارند ، شورای شهر دوره چهارم در راستای حفظ میراث تاریخی و فرهنگی کهن شهر آمل ، پایتخت اولین حکومت شیعی در ایرانو شهر مردان (نام آمل منسوب به قوم آمارد یا مرد می باشد)، در نظر دارد از این پس هر ساله خرید تعدادی از این بناهای تاریخی را در قالب بودجه سالانه شهرداری در دستور کار قرار دهد. در پی خرید این ابنیه با مرمت آنها و اختصاص کاربری های متناسب به این بناها می توان به تحقق حداقل هایی در آتیه نزدیک در رابطه با حفظ میراث تاریخی این کهن شهر و امکان جذب گردشگر دست یافت.

با تشکر

دکتر فرزین محمودی

سخنگوی شورای اسلامی شهر آمل

7 thoughts on “حفظ بناهای تاریخی آمل”
  1. شورای شهر بیاید شفاف سازی کند
    اگه دنبال اینطور کارا باشن بعداز 3 یا 4 ماه خدا به داد ما برسد ؟

  2. با سلام خدمت همشهریان عزیزآملی خودم خصوصا جناب آقای دکتر محمودی عزیز واعضای محترم شورای شهرآمل.ضمن تشکر از جناب دکترمحمودی از ارائه مقاله پر محتوایشان .به نظرم در این دوره شورای شهر آمل با حضور افرادی متخصص و آگاه مثل جناب دکتر محمودی وبهرمندی از تجارب علمی ومدیریتی این عزیزان وبه لطف وعنایت خداوند حکیم موفق تر نسبت به دوره های قبل عمل خواهد کرد…

  3. ایرانی باغیرت! کجای این نوشته شبیه مقاله بود!!! یه نوشته ی خبری بود برای سر کار گذاشتن مردم . اگه راست میگن بگن چند تا خونه رو از مالکین خریداری کردن؟

  4. خبر امیدوار کننده ای بود و برخوردی منتطقی امیدوارم عملی بشه

  5. خبر امیدوار کننده ای بود و برخوردی منطقی با با این مشکل که گریبان بناها و ازجمله خانه های تاریخی رو گرفته تو دنیای امروز دیگه این نوع برخورد با بناهایی که دارای ارزشهای فرهنگی و بومی هستند و روزی باید منتقل کننده این ارزشها به نسل بعد باشند صحیح نیست
    امیدوارم عملی بشه

  6. هقاله نیست و خبر هست اونم بخاطر رو زبون موندن آدما .
    برید پول ملت و بدید و یا خیابون های نیمه کاره رو تمام کنید . حرف حرف حرف حرف حرف ……
    بسته
    بسته
    مرد عمل باشید ….
    وای به حال ما ……………

  7. خوشحالیم شهربرای خود حساب و کتابی دارد و شورا برای خویش سخن گوی و پاسخ گویی و خوش حالتر خواهیم که دوست تحصیل کرده مر تبط شهری مان جناب دکتر که به خاطر همین تناسب تحصیلی از سوی مر دم فر هیخته برای امر مهم شورا انتخاب شده اند به مر دم بفر مایند دلایل عدم تو سعه نیافتگی بسیاری از مناطق شمالی و غرب و شرق آمل چیست و دلایل اینکه اعظم بودجه که از محل عوارض مر دم تامین می شود در مناطق خاص هزینه می گردد چرا چنین است !؟و دلایل اینکه مدیر فضای سبز شما بعضی از مناطق را میژن نهایی اختیار کرده و از خیابات نور و محلات آن غافل شده چیست ؟و مهمتر آز آنهم آیاسخن گوی شو رای شهر می تواند به مر دم پاسخ دهند آیا سرانه فضای سبز و …در همه شهر به یکسان تو زیع می شود !؟واگر جواب منفی است چرا !؟و مهمتر از همه آیا جناب دکتر می توانند همه معضلات و مشکلات شهری را ماهیانه با مر دم در میان بگذارند وامورات شهر را شفاف سازی کنند !؟آیا شورا برای تحریض ساخت و ساز ها که زمینه اشتغال بسیاری است می تواند زواید عوارض نوسازی را شناسایی کر ده از تعرفه آن بکاهد !؟راستی شما چه فکر می کنید !؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *