کاخ سفید ایالات متحده در واکنش به گزارش روز پنجشنبه آسوشیتد‌پرس که در آن آمده بود رابرت لوینسون در زمان مفقود شدنش در ایران برای سازمان سیا کار می‌کرده، تاکید کرده است که آقای لوینسون آن زمان کارمند دولت آمریکا نبوده است.

به گزارش رادیو فردا(Radio Farda) به نقل از خبرگزاری فرانسه، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید روز جمعه، ۲۲ آذرماه ضمن تاکید بر این که آقای لوینسون سال ۱۳۸۵- سالی که در جزیره کیش ناپدید شد- کارمند دولت آمریکا نبوده، از دادن توضیح بیشتر خودداری کرده است. این خبرگزاری تاکید دارد که نحوه جمله‌بندی آقای کارنی به گونه‌ای بود که به طور کامل همکاری آقای لوینسون با این سازمان را نفی نمی‌کرد.

آقای کارنی گفته است: «من توضیح بیشتر درباره این که او مشغول به چه کاری در ایران بود، نمی‌دهم.»

آسوشیتدپرس نیز روز جمعه تاکید کرد که اظهارات آقای کارنی مستقیما همکاری آقای لوینسون با سازمان سیا را رد نمی‌کند و آقای کارنی در مورد این موضوع که آیا آقای لوینسون در زمان مفقود شدنش، قراردادی با سیا داشته، توضیحی نداده است.

آسوشیتدپرس در گزارش روز پنجشنبه خود آورد که رابرت لوینسون، شهروند آمریکایی‌ای که نزدیک به هفت سال پیش در ایران ناپدید شد، در ماموریتی که رسما تائید نشده بود، برای آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، اطلاعات جمع می‌کرد.

این خبرگزاری آورده است که به دنبال ناپدید آقای لوینسون در سال ۱۳۸۵، سه مامور سیا به دلیل استفاده از آقای لوینسون در یک ماموریت جاسوسی تایید نشده، شغل خود را از دست داده‌اند و در عین حال سازمان سیا برای بازداشتن خانواده لوینسون از شکایت از این سازمان ۲.۵ میلیون دلار به این خانواده پرداخت کرده است.

روزنامه واشینگتن‌پست نیز می‌گوید بر اساس شواهد می‌شود حدس زد که آقای لوینسون تحت نظارت گروهی از تحلیل‌گران سیا به ایران سفر کرده است.

در همین حال، محمدحسین آغاسی، وکیل خانواده رابرت لوینسون در واکنش به خبر مربوط به همکاری او  با گروهی در سازمان سیا به صدای آمریکا گفت: «تا زمانی که خانواده لوینسون با او در این ارتباط صحبت نکنند و دولت آمریکا رسما این مسئله را نپذیرد، برای او همچنان غیرقابل قبول است که آقای لوینسون به عنوان جاسوس سازمان سیا و یا برای آن سازمان فعالیت می کرده است. این مقاله همانطور که من در جریان آن قرار گرفتم می گوید که بخشی از سازمان سیا او را برای جمع آوری اطلاعات در اختیار گرفته و نه اینکه خود ایشان جاسوس سازمان سیا بوده است و اطلاع دارید که ایشان ده سال قبل از مراجعه به ایران در سازمان اف بی آی (اداره آگاهی فدرال آمریکا) کار می کرده و بازنشسته شده و تمام ملاقاتها، مذاکرات و اقدامات من در دادگستری و حتی با مقامات وزارت اطلاعات که صحبت کوتاهی داشتم، بر این مبنا بوده که ایشان برای کار دیگری و برای کار شخصی به ایران مراجعه کرده است. دولت و مقامات اطلاعاتی ایران هم هرگز در صحبت هایشان با من عنوان نکردند که او به عنوان جاسوس در ایران حضور داشته و حالا دستگیر و یا مفقوده شده است.»

درباره این که “آیا گزارش آسوشیتدپرس به آزادی آقای لوینسون کمک خواهد کرد یا نه؟”، محمد حسین آغاسی به صدای آمریکا گفت: «تا آنجا که من می دانم و آخرین تماس من با خانواده او که یکسال پیش بوده، هیچوقت خانواده او این مطلب را نپذیرفتند که او به عنوان جاسوس و یا برای جمع آوری اطلاعات و ارتباط با سازمان سیا، فعالیت داشته و طبعا فکر می کنم انتشار این خبر هم، دست ما را بسته و اگر از ابتدا من اطلاع داشتم و می دانستم که ایشان به عنوان جمع آوری اطلاعات برای سازمان سیا به ایران مراجعه کرده، وکالت ایشان را قبول نمی کردم. البته من وکیل خود آقای لوینسون نیستم و وکیل خانواده اش هستم برای پیگیری کار ایشان در ایران.»

در همین زمینه، باب بائر، مأمور سابق سی آی اِی در مصاحبه ای با صدای آمریکا، مخفی کاری لوینسون را به ضرر آمریکا دانسته و مدعی شد در همان زمان، وی علناً به عنوان مامور سابق سیا در دفتر محمود احمدی نژاد، شهردار وقت تهران فعالیت داشته است.

-آیا انتشار گزارش فوق در زمانی که ایران و آمریکا در حال پیشبرد مذاکراتی حساس درباره برنامه اتمی ایران هستند، میتواند به اعتبار آمریکا ضرر بزند؟

مشکل این است که ایرانی ها دیگر می دانند که لوینسون با سی آی اِی تماس داشته. دیگر مهم نیست که مأموریت داشته یا نه. در همان زمانی که لوینسون به ایران رفت، من هم رفته بودم…علناً بعنوان یک مأمور سابق سی آی اِی، من در دفتر احمدی نژاد، زمانی که هنوز شهردار بود کار کردم. تا زمانی که رو راست باشی، با سابقه ات مشکلی ندارند. لوینسون غیرقانونی وارد کیش شد و داوود صلاح الدین را ملاقات کرد. رابطه صلاح الدین هم با دستگاه اطلاعاتی کاملاً روشن است. ماجرا خیلی احمقانه بود. چه اتفاقی برای او افتاد، من نمیدانم. اما این که آیا به رابطه کنونی آمریکا-ایران صدمه می زند یا نه، به نظر من می زند و به همکاری آسیب می زند.

-گزارش چه تآثیری بر خود لوینسون خواهد داشت و آیا ممکن است باعث یک معامله شود؟

نمیدانم. حدس من این است که او را تحویل یک گروه افراطی داده باشند مثلا در بلوچستان ولی این گزارش می تواند به او آسیب برساند. ما اینقدر با این مسئله بازی کردیم، در موردش دروغ گفتیم، قضیه را از خانواده اش پنهان نگه داشتیم که این گزارش می تواند به آتش دامن بزند. ضمناً  افراط گراها در ایران هم که نمی خواهند با آمریکا آشتی کنند؛ می گویند ببینید اینها جاسوس می فرستند و برای تضعیف حاکمیت برنامه ریزی کرده اند.

-در مورد دیوید بلفیلد، یا همان داوود صلاح الدین چه می توانید بگوئید؟

داوود صلاح الدین اسمی است که او برای خودش انتخاب کرد و اکنون به عنوان خبرنگار در تهران کار می کند و کتاب می نویسد. زمانی که من تهران بودم سعی کردند ما را به هم معرفی کنند. من داشتم یک فیلم در مورد بمبگذاری انتحاری  تهیه میکردم و حاضر به ملاقات با او نشدم…نگران بودم … نگران آدمهای اطلاعاتی که او میشناخت…چرا با ملاقات با این آمریکایی آنها را تحریک کنم؟ من نمی فهمم چرا لوینسون از او بطور مخفیانه در ایران استفاده کرد. کل این ماجرا بسیار غیرطبیعی و فکر نشده بود. همانطور که گفتم بنظر من، به ضرر ما تمام خواهد شد.

منبع:جام نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *