یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: در ایام آلوده هوا بهتر است مواد غذایی دارای ویتامین A، E و C مصرف شود. غلات سبوسدار مانند نان سنگک، ریه را تقویت میکند و گوشت ماهی و پرنده نیز در جذب اکسیژن و خنثیکردن آلرژنهای محیطی مؤثر هستند.

وی تصریح کرد: بنابراین ابتدا باید بدن پاک شود یکی از راههای پاک شدن بدن، رفع یبوست است که خوردن انجیر خشک که کمی در آب و عسل خیس شده قبل از ناهار توصیه میشود.
مقیمی ادامه داد: همچنین فرد اگر دچار مشکلات گوارشی و هضم نامناسب باشد به پزشک مراجعه کند تا دفع و هضمش بهبود یابد.
ویتامینها دشمن سرطانهای ناشی از آلودگی هوا
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: اما به طور کلی توصیهای که در ایام آلوده هوا میشود این است که مواد غذایی دارای ویتامین A، E و C توصیه میشود چرا که این ویتامینها فرد را در برابر سرطانهای ناشی از آلودگی هوا حفظ میکند.
وی افزود: ویتامین A در خیار، کره، کرفس، گوجه فرنگی، هویج، تره، پیازچه و اسفناج وجود دارد و ویتامین E در انواع آجیلها مانند بادام و فندق و در روغنهای گیاهی مانند روغن جوانه گندم، ذرت و زیتون یافت میشود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ویتامین C نیز در مرکباتی مانند گوجهفرنگی و میوهها و همچنین در سبزیجاتی مانند تره، شوید، جعفری و نعناع وجود دارد.
نان سنگگ جلوی تخریب ریه را میگیرد
مقیمی گفت: ترکیبات مواد معدنی مانند سلنیوم در غلاتی که سبوسدار هستند مانند نان سنگک و نان جو توصیه می شود چراکه جلوی تخریب سلولهای ریه را میگیرد.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: غذاهای کلسیمدار مانند شیر و لبنیات و برخی خشکبار مانند پسته، بادام، کشمش و انجیر در این ایام توصیه میشود و حتی برخی از این خشکبارها مانند انجیر خشک بیشتر از شیر کلسیم دارند و کلسیم جذب فلزات سنگین را سخت میکند.
غذاهای منیزیمدار تنفس را بهبود میبخشد
وی افزود: غذاهای منیزیمدار مانند غلات و سبزیجات در بهبود تنفس افراد نقش بسزایی دارد و سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم به دلیل اینکه جلوی تشکیل شدن رادیکالهای آزاد را میگیرد از جذب مواد آلاینده جلوگیری میکند.
غذاهایی که آلرژنهای محیطی را کم میکند
مقیمی گفت: همچنین آنزیم Q10 که در گوشت ماهی، پرنده و بادامزمینی وجود دارد در جذب اکسیژن و خنثیکردن آلایندهها و آلرژنهای محیطی مؤثر هستند.
این متخصص طب سنتی گفت: مصرف تمام این اقلام میتواند در یک وعده غذایی گنجانده شود به عنوان مثال در وعده صبحانه افراد میتوانند بادام و انجیر را مصرف کنند و در هنگام صرف شام نیز از سبزیجات پخته و خشکبار استفاده کنند.