مسئول حوزه علمیه امام حسن عسگری(ع) آمل گفت: نباید از اشعار ضعیف برای بیان وقایع عاشورا استفاده شود.

حجت‌الاسلام مرتضی جوادی‌آملی شامگاه یکشنبه در مجلس سخنرانی ماه محرم در تکیه هدایت آمل با اشاره به اینکه عزت و احترام امروز ما مرهون نهضت و قیام امام حسین(ع) است، اظهار داشت: رحمت الهی در این نهضت است.

وی ادامه داد: در عزت و عظمت این نهضت همین بس که امام حسین(ع) به عنوان مصباح و سفینه نجات انسان‌‌ها معرفی شده است.

رئیس بنیاد وحیانی اسرا با تأکید بر اینکه اگر بتوانیم اسلام متنازل را بشناسیم و ویژگی‌های آن که مبتنی بر جامعه شکل یافته براساس حقانیت است پی ببریم موفق خواهیم بود، اظهار داشت: اسلام متنازل اسلامی است که بر مبنای عدل شکل گرفته و همه ابعاد آن از سوی قران و اراده الهی تعیین شده و این سخن و فعل معصوم است که حقیقت اسلام متنزل را تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه یکی از تفاوت‌های اسلام نازل و متنازل اخلاق است و اخلاق از ارکان اسلام متنازل به شمار می‌رود، تصریح کرد: همه انبیای الهی مزین به اخلاق و کمالات انسانی بودند و تاکید داشتند که انبیا با پرچم اخلاق و آداب اسنانی به رسالت رسیده‌اند.

جوادی‌آملی با بیان اینکه پیامبر اسلام(ص) از حسن خلق عظیم برخوردار بود و خداوند نیز ایشان را به این خلق ستوده معرفی کرده است، متذکر شد: خداوند اخلاق و ویژگی‌ها و کمالات انسانی را در وجود پیامبر اسلام نهاده بود تا نشان دهد که اسلام متنازل با حقیقت اخلاق عجین است.

استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه صداقت، امانت، حیا، سخاوت، حلم و بردباری از مکارم اخلاقی است که در جریان اسلام نازل وجود ندارد، یادآور شد: اسلام حقیقی و متنازل فضایل اخلاقی را زیر پا نمی‌گذارد و آنچه اسلام متنازل با آن زیست می‌کند اخلاق و حسن خلق است.

وی با اشاره به اینکه جامعه‌ای که در آن فضایل اخلاقی نباشد در آن اسلام متنازل یافت نمی‌شود، بیان داشت: هر جامعه‌ای که به سوی توحید، حق و صبر پیش رود حیات اخلاقی دارد و به اسلام خواهد رسید.

* کمرنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر

مسئول حوزه علمیه امام حسن عسگری(ع) آمل ادامه داد: اگر امروز امر به معروف و نهی از منکر امروز در جامعه کمرنگ شده است و توصیه مردم به توحید و حق و سفارش آنها به صبر رنگ باخته است این است که امروز به ظاهر در جامعه‌ای اسلامی زندگی می‌کنیم ولی باطن آن با اسلام متنازل تناسبی ندارد.

وی با بیان اینکه پیامبر اسلام با تکیه بر اخلاق و حسن خلق قدرت‌های عظیم را فتح کرد و هیچ گاه آغازگر جنگی نبوده است و این از فضایل اخلاقی در اسلام متنازل است، گفت: با جنگ هیچ منطقی پیروز نمی‌شود.

* نهضت عاشورا آکنده از فضایل اخلاقی است

جوادی‌آملی با اشاره به اینکه قیام امام حسین(ع) به مدد محققان و نویسندگان جستارهای تاریخی از زوایای مختلف بررسی شده و آنچه بدان دست یافته‌اند این است که این  نهضت سراسر آکنده از جوانمردی و اخلاق بوده است، بیان داشت: وقتی در مقاطع مختلف در کربلا و حتی صبح روز عاشورا از امام حسین(ع) خواستند که اجازه بدهند که به سوی دشمن حمله کنند ایشان نپذیرفت زیرا معتقد بود اما آغازگر هیچ جنگی نیستیم و نخواهیم بود و ما برای امر به معروف و نهی از منکر آمده‌ایم و می‌خواهیم دین را بر پایه ارزش‌های اخلاقی بنا کنیم.

وی با تأکید بر اینکه ملاک و اعتبار در اسلام نازل جایزه، پاداش و مال است، افزود: اما ارزش‌ها و اخلاق پایه و اساس اسلام متنازل است.

این استاد حوزه با اشاره به اینکه باید اسلامی را بشناسیم که درون آن ارزش‌های اخلاقی زنده باشد و آن نظامی که اخلاق و ارزش‌های اخلاقی و انسانی در آن بهره‌ای نداشته باشد اسلام واقعی نیست، ابراز داشت: اخلاق زنده و پویا هویت ساز و حقیقت اسلام را می‌سازد.

وی با بیان اینکه اسلام بدون فضایل انسانی و ارزش‌های اخلاقی ارزشی ندارد، تصریح کرد: آن نظام و کشورهایی که ارزش‌های اخلاقی را زیرپا می‌گذارند اسلام نازل دارند و نباید به آنها اعتماد کرد.

* از ارزش‌های اسلام متنازل دور شده‌ایم

جوادی‌آملی با تأکید بر اینکه امروز اینکه بسیاری از جوانان و خانواده‌ها دغدغه زندگی دارند و پراضطراب هستند به دلیل این است که مکارم و فضایل اخلاقی در آن‌ها جای ندارد، افزود: امروز از ارزش‌های اسلام متنازل دور شده‌ایم.

وی با بیان اینکه نباید به اسلامی که برخی رسانه‌ها و شیپورهای تبلیغاتی جارش می‌زنند تکیه کرد؛ بلکه باید آن را جستجو و در عارف و محققی امین آن را یافت، گفت: باید منابع راستین اسلام متنازل را معرفی کند.

* لزوم احیای مکارم اخلاقی عاشورا

این مسئول با اشاره به اینکه امروز اینکه برای امام حسین(ع) سیاه بپوشیم و عزاداری کنیم کافی نیست؛ اگرچه اساس است، ادامه داد: امام حسین(ع) قیام کرد تا مکارم و فضایل اخلاقی را احیا کند و این جامعه و رسانه‌های آن که اخلاق و فضایل انسانی را مورد توجه قرار می‌دهند باید اسلام نازل و متنازل را نیز به مردم معرفی کنند.

وی با تأکید بر اینکه روز عاشورا فقط سینه زنی و دسته‌روی نیست و به همین دلیل است که دسته‌رونده‌ها زود خسته شده و از ادامه راه باز می‌مانند؛ در توصیه مداحان و ذاکرین، بیان کرد: باید رجزها و متون اصلی ترجمه و برای مردم بیان شود و انگاه خواهید دید که همه هیچ گاه از آن خسته نمی‌شود.

* منابع اصلی اشعار و مداحی‌ها احیا شود

جوادی‌آملی با بیان اینکه نباید از اشعار سخیف و ضعیف برای بیان وقایع عاشورا استفاده شود، بیان داشت: رجزها و بیاناتی از روز عاشورا در میان امینان و صاحبان اصلی آن وجود دارد که معیار است و بیان کننده واقعیت اسلام متنازل است و باید در اختیار کسانی که رسانه و تبلیغات و تریبون‌ها را در اختیار دارند قرار گیرد.

One thought on “مرتضی جوادی آملی :نباید از اشعار ضعیف برای بیان وقایع عاشورا استفاده شود”
  1. وقتی شایسته سالاری در مازندزان رنگ می بازد
    در پی حکمی از سوی استاندارمازندران مریم جمشیدی بعنوان مدیر کل امور بانوان و خانواده استان مازندران انتخاب شد .
    ما در این روزهای پر رمز و راز و پر رفت آمد در استانداری و در لابه لای رزومه های پر تعداد خیل بانوان بدنبال مدیری متفکر ،مدبر و توانمند بودیم که دغدغه همیشه، بانوان فرهیخته و نخبه وهمچنین فعالان سیاسی و اقتصادی وفعالان رسانه ایی بوده تابا بهره گیری از توان بانوان توانمندوتحصیلکرده با تجربه های مدیریتی بالا بتوان اندکی بر مشکلات این بخش فایق اید.
    گویا شایسته سالاری که شعار رئیس دولت بوده کم کم رنگ میبازد . این کرسی که باید بیشتر مورد توجه قرار میگرفت از همه سبک تر و بی ارزشتر شمرده شد . تا انجائیکه در کمال نا باوری ناظم یک مدرسه ای در بابل جایگزین مدیر کل قبلی شد اما آنچه ما در کسری از ثانیه به ان پی بردیم ودر کمال ناباوری پیگیر شدیم عدم اطلاع بسیاری ازشخصیت ها و مشاورین استاندار از این انتصاب بوده است.و تلاش ده ساعته یکی از مشاورین محترم استاندارکه خود نیز در کمال ناباوری این انتصاب را پیگیری میکرد وکرارا اظهار می داشت که این انتصاب شایعه ای بیش نیست فقط یک پیام بود.در اصل خبر را به خبررسان دوباره خبر داد . که بله حرف شما درست است!!!!!!!!!
    مدیریت زهرا شرف الدین با تمام فراز ها و فرودها ،تلخی ها و شیرینی ها ،اجرای همایش ها و طرح های بی دلیل و با دلیل تمام شد ، او رفت .گویا با افتخار رفت وووو…. و می توانست این بخش با سرانگشت تدبیر استاندار حل شودواز خیل زنان توانمند واشنا به این حوزه بانویی قوی انتخاب می شدونشدومتاسفانه صفحه کتاب قصه پرغصه مدیری توانمندکه بتواند برحداقلی از مشکلات بانوان استان غلبه کند،بازماند.
    این جایگاه به تغییر نگاه ها نیاز دارد و صرفا دفتری بنام بانوان نیست .اینجا مملو از مسائل و مشکلات خاص زنان در حوزه های اقتصادی ،سیاسی ،فرهنگی،اجتماعی… است که همه اینها خانواده و جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد .
    ما هم منتظرماندیم تا درروزتودیع ومعارفه ، عملکرد 8 ساله زهرا شرف الدین وبرنامه هایی مدیر کل جدید بانوان وخانواده استانداری را بشنویم اما متاسفانه این هم محقق نشد گوئیا این در روی همان پاشنه اهنین می چرخد فقط می توان دعا کرد که این مدیر جدید در کارش موفق باشد پاییز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *