حسین-فهمیده 1552453_560 98

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی ، سازمان صدا و سیما، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای معرفی شخصیت شهدایی همچون حسین فهمیده هنوز اقدامی نکرده اند.

به گزارش « گفتار نیوز» در حالی که دیگر کشورها و در راس این ملل آمریکا با استفاده از زبان جذاب و نافذ هنر و در قالب هایی همچون فیلم های سینمایی، سریال های تلویزیونی، انیمیشن و …. سعی در معرفی غیر واقعی قهرمانان خود دارند، مسئولان و متولیان عرصه فرهنگ و هنر کشورمان بعد از سه دهه هنوز نتواسته اند اثر قابل قبول و شایسته ای درباره شخصیت و منش، رشادت ها و جانفشای های شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به مردم ایران و جهان عرضه کنند.

نگاهی به آثار آمریکایی ساخته شده در مورد جنگ نشان می دهد که مثلا هالیوود نه تنها برای معرفی و تبلیغ درباره شخصیت های تاثیرگذار این کشور آثاری فراوان به دنیاعرضه کرده، بلکه بارها و بارها به نفع اهداف و برنامه های سیاسی دولتمردان آمریکایی وقایع تاریخی را قلب کرده است.

به عنوان نمونه با آن که آمریکا به ویتنام تجاور کرد و اساسا نبردی غیر انسانی را در آن کشور موجب شد، اما با ساخت انواع و اقسام فیلم های سینمایی آن چنان آمریکاییان را در موضع حق به جانب نشان داد که در صورت عدم آگاهی از واقعیت های تاریخی به طور حتم زبان و جذابیت های سینمایی مخاطبان را فریب داده و می دهد.

در واقع برخلاف ما که دهها شخصیت واقعی، تاثیرگذارو باورپذیر در دفاع مقدس داشته ایم، اما هیچ اثر ارزشمند قابل عرضه به دنیا تهیه و تولید نکرده ایم، دستگاه فیلمسازی آمریکا بدون داشتن چنین سرمایه هایی، فیلم های جذاب و متعددی ساخته که با عرضه ی مناسب در اقصی نقاط دنیا نمایش داده شده و به طور حتم نظر بسیاری از مردم کشورها را از واقعیت های تاریخی درباره تجاوز تاسف بار آمریکا تعدیل کرده است.

البته دستگاه هایی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان های تبلیغات اسلامی و صدا و سیما، معدودی اثر تهیه کرده اند که ضمن داشتن سطحی بسیارنازل، حتی به طرز مناسب نشان داده نشده است.

اهمال در پرداختن به سرمایه های جاودانی همچون حسین فهمیده ( که این روزها در آستانه سالگرد شهادتش هستیم و یادش را گرامی می داریم) در حالی هنوز انجام نشده که دستگاههای متولی، امور دیگری را پیگیر هستند. به عنوان نمونه رسانه ملی، اگر چه آثار معدودی همچون شوق پرواز ( درباه شهید خلبان بابایی) را به روی آنتن فرستاده که با اقبال قابل توجه عموم نیز مواجه شد، اما گویی این روند یا متوقف شده و یا آنکه مدیریت لازم برای تسریع در ادامه ساخت و نمایش این سریال ها اعمال نمی شود؛ در حالی که امور دیگری با اولویتی بسیار نازلتر تبدیل به مهمترین دغدغه مسئولان رسانه ملی شده و پیوسته بر تعداد شبکه های رادیویی و تلویزیونی می افزایند؛ بدون آنکه متوجه باشند که تهیه و تولید فیلم و سریال درباره امثال حسین فهمیده از افتتاح هر شبکه ای واجب تر است؛

یا در مودی دیگر سازمان تبلیغات اسلامی که یکی از اصلی ترین ناشران کتب حاوی خاطرات رزمندگان اسلام و نیز از ارکان تولید فیلم سینمایی و…. است، نیم نگاهی هم به این موضوع نکرده وبه عنوان نمونه در حالی که کتاب دا بنا به اعلام خودشان به بیش از سی نوبت انتشار رسیده هنوز تبدیل به فیلم سینمایی نشده و گویا مدتهاست در گیرو دار مسائل دیگر مانده است.

اوضاع مراکزی مثل کانون پرورش فکری کودکن و نوجوانان که دیگر داستان پرآب چشم است؛ اگرچه در روزگاری نه چندان دور این مرکز بهترین فیلم های سینمایی را ساخته که در داخل و خارج از کشور با اقبال مواجه شد و نیز بچه های آسمان مجید مجیدی تا نامزدی اسکار پیش رفت. و یا بیاد سینمایی ارابی از زیر مجموع های وزت فرهگ و ارشاد اسلامی، اگر چه سال گذشته اثری درباره شهید چمران تولید کرد، اما به تناسب بودجه و امکاناتی که در اختیار دارد و در جایگاه تامین کننده اصلی نیازهای مادی و سخت افزاری بسیاری از فیلم ها، و نیز به عنوان متولی جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان، با قاطعیت می توان گفت که هیچ نکرده و مسئولان مربوطه مرتکب اهمال شده اند.

نکته مهم بعدی نحوه پرداختن به این موضوع است؛ چرا که مثلا سازمان صدا و سیما در معدودی موارد انیمیشن هایی با موضوع یاد شده ساخته و پخش کرده است، اما سطح همین آثار قلیل نیز به قدری نازل بوده و هست که به هیچ وجه نتواسته و به طور حتم نمی تواند توجه مخاطبان را جلب کند؛ به خصوص که امروزه با وجود شبکه های فعال توزیع، فیلم های سینمایی انیمیشن دنیا به وفور در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد و بدیهی است سلیقه بصری این نوع تماشاگران بسیار ارتقاء یافته و به تماشای هر اثری ننشینند.

بنابراین باید ساخت انواع آثار هنری، به خصوص فیلم ها و انیمیشن های سینمایی و همین طور فیلم ها و سریال های تلویزیونی در راس برنامه های مسئولان دستگاهها قرار بگیرد؛ ضمن این که باید با تامین انواع و اقسام امکانات، شرایطی فراهم کنند که آثاری ویژه و قابل عرضه در سطح بین المللی تولید کنند. همچنین برای جبران اهمال صورت گرفته در بیش از سه ده گذشته، باید بسیار مجدانه تحقق چنین موضوعی را پیگیری کرده و به یکی از مهمترین وظایف شان عمل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *