“هدی بن عامر” طی ۲۷ سال در رژیم سرهنگ قذافی از مهم‌ترین ارکان ایجاد وحشت و در میان مردم لیبی به “اعدام‌گر” و “جعبه سیاه رژیم قذافی” معروف بود.

خبرگزاری فارس: جعبه سیاه سرهنگ؛ بی‌رحم‌ترین محافظ زن قذافی

به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری الفجر، زن دیگری که از جمله زنان بسیار نزدیک به قذافی به‌شمار می‌آمد و جایگاه ویژه‌ای نزد وی داشت، زنی به نام “هدی بن عامر” بود که برای ۲۷ سال یکی از بزرگ‌ترین ارکان ایجاد رعب و وحشت در میان مردم لیبی و مهم‌ترین جلاد رژیم قذافی به‌شمار می‌آمد و‌ به همین دلیل وی را “جعبه سیاه رژیم قذافی” نامیده بودند.

سنگدلی و بی‌رحمی بی‌مانند بن عامر

سنگ‌دلی و بی‌رحمی بن‌عامر به‌حدی‌ بود که با دستان خود چندین نفر از مخالفان دیکتاتور سابق را به فجیع‌ترین وضع کشت. وی پست‌هایی همچون معاونت پارلمان و سپس ریاست آن، شهردار طرابلس، رئیس کمیته‌های امنیتی و… را به‌عهده داشت و معمر قذافی اعتماد و اطمینان ویژه‌ای به این زن داشت و از جمله افراد منفوری بود که پس از قیام مردمی 17 فوریه در لیبی مردم ویلای او در طرابلس آتش زدند.

زمانی که دختر از پدر پیشه جنایت را به ارث می‌برد

گفته می‌شود که این زن جانی «ژن جنایت» را از پدر خود «فتحی بن عامر» به ارث برده است. فتحی که مردم لیبی وی را به خوبی می‌شناسند، در سال 1973 مورد غضب قذافی قرار گرفت و از مقام خود برکنار شد، اما به محض شنیدن خبر برکناری خود به منطقه «الریاضیه» در بنغازی رفت و در حالی که کودک شیرخواره خود را به همراه داشت، کارد بلندی را برگردن وی گذشت و در مقابل چشم هزاران نفر تهدید کرد، در صورت عدم بازگشت به کار فرزند خود را سر خواهد برید و با این کار موفق شد، قذافی را از تصمیم خود منصرف کند و بعدها خود را در حلقه اطرافیان وی قرار دهد.

بیوگرافی بن عامر

هدی بن عامر در سال 1954 در شهرک «المرج» در بنغازی به دنیا آمد، وی متاهل و دارای دو فرزند است و معمر قذافی شخصا خطبه عقد او را در سال 1982 در سفر الجزایر خواند و ترتیب ازدواج وی با شوهر کنونی‌اش را داد.

آغاز فعالیت سیاسی

بن عامر فعالیت‌های سیاسی خود را با پیوستن به کمیته‌های مردمی و انقلابی قذافی آغاز کرد و از جمله اولین دانشجویان دختر دانشگاه‌های لیبی بود که در سال 1976 برای خدمت به وی قسم یاد کرد.

سرکوب شدید مخالفان

پس از آن بن عامر فعالیت‌های حزبی خود را به سرعت گسترش داد و در 21 سالگی از طریق رادیو تلویزیون لیبی، حملات شدیدی را علیه دانشجویان انقلابی لیبی آغاز کرد، وی در سال 1984 در حملات گسترده رژیم قذافی جهت سرکوب مخالفت‌های دانشجویی حضور فعال داشت و در آن سال که 30 سالگی خود را پشت سر می‌گذاشت، شخصا در اعدام «صادق الشویهدی» دانشجوی مخالف قذافی شرکت کرد.

ماجرای اعدام الشویهدی توسط بن عامر

الشویهدی، پس از فراغت از تحصیل در رشته مهندسی پرواز از آمریکا در مارس همان سال به لیبی بازگشت و گروهی به «نام جبهه نجات لیبی» تشکیل داد، اما به سرعت شناسایی و بازداشت و سپس به اعدام شد. مراسم اجرای حکم در الریاضیه بنغازی به اجرا آمده، اما نکته مهم نحوه دخالت هدی بن عامر در اعدام وی بود، وی هنگامی‌که مراسم اعدام به اجرا درآمد و در حال دست و پا زدن بود، هدی بن عامر به سوی او دوید و پاهای الشویهدی را با دستان خود محکم گرفت تا جان بدهد.
در جریان اعدام الشویهدی، این دانشجو از هدی بن عامر خواست که وی را اعدام نکند، اما بن عامر پس از این‌که طناب دار را بر گردن وی قرار می‌دهد، با زدن لگدی به صندلی او را در هوا معلق می‌کند و پس از چند دقیقه که از به دار آویختن او می‌گذرد و درحالی‌که وی با دست و پا زدن درحال جان دادن بود، پاهایش را محکم نگه می‌دارد تا سریع‌تر جان دهد، اما عجیب آن‌که الشویهدی از این حکم جان سالم بدرمی‌برد.
پزشک قانونی حاضر در مراسم با کمال تعجب زنده بودن الشویهدی را اعلام و دستور اعزام او به بیمارستان را صادر می‌کند. در بیمارستان نیز کادر پزشکی به سرعت عملیات تنفس مصنوعی را آغاز و الشویهدی را زنده نگه‌می‌دارند، اما بار دیگر دستور کشتن وی از سوی قذافی صادر می شود، ولی چون کادر بیمارستان از اجرای این دستور سرپیچی می‌کنند، بن عامر اقدام به قرار دادن جورابی پر از شن در دهان الشویهدی می‌کند تا به این وسیله موجب مرگ وی شود.

بن عامر ملکه اعدام لیبی می‌شود

بعد از این ماجرا بن عامر به شدت به قذافی نزدیک شد تا آن جا که مراسم عروسی وی را خود قذافی برگزار کرد. بن عامر کم کم به عامل وحشت مردم لیبی و یک ابزار مهم در دست قذافی برای ایجاد رعب و وحشت تبدیل شد. وی تعداد زیادی از مخالفان قذافی را دار زد، به گونه‌ای که در لیبی به «اعدام گر» مشهور شده بود. از جمله جنایت‌های وی اعدام 7 دانشجوی مخالف قذافی در یک روز بود. شهرت بن عامر تا حدی بود که یکی از انقلابیون لیبی در مصاحبه‌ تلویزیونی خود اظهار کرد: اگر ما شکست بخوریم هدی بن عامر همه ما را دار خواهد زد.

پست‌هایی که بن عامر احراز کرد

بن عامر پست‌های کلیدی زیادی در لیبی به دست آورد که آخرین آن ها دبیرکل کمیته ملی سازمان بازرسی و مراقبت لیبی بود. وی همچنین در سال ۲۰۰۸ به عنوان معاون پارلمان لیبی برگزیده شد و در سال ۲۰۰۹ به ریاست پارلمان رسید. بن عامر 2 دوره به عنوان شهردار شهر بنغازی برگزیده شد، هرچند به شدت با مردم این شهر دشمنی داشت.

پیام بن عامر برای مردم بنغازی

وی یک بار در سخنرانی‌های خود اعلام کرده بود: “در بنغازی هیچ مردی وجود ندارد و من تنها مرد این شهر هستم”. بن عامر کسی بود که در سال ۲۰۰۸ دستور شلیک به سمت تظاهرکنندگانی که در اعتراض به کاریکاتورهای توهین آمیز به پیامبر(ص) از سوی دانمارکی‌ها به خیابان ها آمده بودند را صادر کرد . بن عامر در اعدام مخالفان قذافی بسیار بی‌رحم بود و در واقع هیچ کس به اندازه وی نمی‌توانست در دل مردم لیبی رعب و ترس ایجاد کند. نام بن عامر در فهرست ۳۸ نفری بود که از سوی انقلابیون تحت تعقیب قرار داشتند و بالاخره در شهر طرابلس به دست انقلابیون افتاد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *