برگزاری جشن عسل از اقداماتی است که دولت تاجیکستان هر ساله برای تشویق به پرورش زنبور عسل در این کشور برگزار می‌کند.

خبرگزاری فارس: برگزاری «جشن عسل» در تاجیکستان+تصاویر

  جشن عسل از اقداماتی است که دولت تاجیکستان همه ساله برای تشویق به پرورش زنبور عسل در تاجیکستان با حضور افرادی که به طور انفرادی و یا خانوادگی به پرورش زنبور عسل مشغول هستند، برگزار می‌کند و این بار نیز این جشن در دوشنبه پایتخت این کشور برگزار شد.

به گفته منابع رسمی، این جشن بخشی از اقدامات سال جاری برنامه تجلیل از بیست‌ودومین سالگرد استقلال تاجیکستان بوده که به ابتکار وزارت کشاورزی و با مساعدت سازمان پرورش زنبور عسل در چهار بازار شهر دوشنبه برگزار شد.

«دادابایف» مسئول وزارت کشاورزی تاجیکستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس هدف از این عملکرد را توسعه پرورش زنبور عسل و بازاریابی برای فرآروده‌های افراد باتجربه و باسابقه پرورش زنبور عسل و تولید این ماده شفایی عنوان کرد.

به گفته وی، هم‌اکنون در برخی از مناطق تاجیکستان از جمله در ولایت «سغد» خانواده‌هایی مشغول این کار شده‌اند که سالانه حدود 100 تن عسل خوب و از نگاه بهداشتی تمیز به دست می‌آورند.

مراحل اولیه جشن عسل در مراکز ولایات و مناطق تاجیکستان برگزار شده است و تنها افراد باسلیقه و باتجربه توانسته‌اند به نتایج خوبی برسند و به بخش نهایی جشنواره راه یابند.

دولت تاجیکستان به‌ منظور تشویق و هدایت مردم مناطق کشور در این زمینه، مزایایی را برای این رشته در نظر گرفته که معاف بودن از مالیت زمین یکی از جمله این تسهیلات است.

«نظیر حمیداف» یک متخصص این رشته که در ناحیه شهرستان به پرورش زنبور عسل مشغول است علاقه و عشق به این شغل را از انگیزه‌های اصلی برای دست‌اندرکاران این حرفه می‌داند.

وی که چندین سال است در جشن عسل با تولیدات خود شرکت می‌کند، شغل پرورش زنبور عسل را طاقت‌فرسا و همزمان خوب و ثمربخش می‌داند.

حمیداف معتقد است که از میان صدها نفر افرادی که  این کار را آغاز کرده‌اند، تنها چند نفر توانسته‌اند همه مشکلات و سختی‌ها را تحمل کرده و این شغل را برای مدت طولانی ادامه دهند.

وی گفت: در چند سال اخیر حجم محصولاتی که در تاجیکستان تولید می‌شود افزایش یافته و بخشی از آن به کشورهای دیگر منطقه صادر می‌شود.

صاحبنظران آب‌وهوای خوب و کوهستانی تاجیکستان را از زمینه‌های مناسب برای پرورش زنبور عسل می‌دانند.

آنان می‌گویند: در حالی که حدود 93 درصد تاجیکستان را کوهستان تشکیل می‌دهد و در برخی از مناطق کوهستانی حتی دامپروری هم مشکل است، فعال کردن چند خانواده مشغول به پرورش عسل می‌تواند به منبع درآمد خوب برای بخشی از مردم تبدیل شود.

این صاحبنظران افزایش تعداد پرورش‌دهندگان زنبور عسل را موجب بالا رفتن رقابت در این بخش و کاهش زمینه تولید و همزمان جلوگیری از عرضه عسل ناخالص و تقلبی به بازار می‌دانند.

جشن عسل در تاجیکستان که همه ساله در اوایل پاییز برگزار می‌شود با اجرای برنامه‌های فرهنگی به یک سنت در حقیقت تجاری و دیدنی تبدیل شده‌ است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *