حجتالاسلام والمسلمن حسن روحاني در پايان سخنراني خود در مراسم تحليف، ليست اعضاي کابينه يازدهم را به مجلس تقديم کرد؛ در اين گزارش شرح مختصري از سوابق اجرايي و دانشگاهي اين وزرا آمده است.
رئيس جمهور در اين مراسم و در پايان سخنراني خود، ليست اعضاي کابينه يازدهم را به مجلس تقديم کرد تا نمايندگان صلاحيت آنان را بررسي کرده و به اين افراد راي اعتماد دهند.
لیست اعضای کابینه پيشنهادي رئيس جمهور به اين شرح است:
** عبدالرضا رحمانی فضلی (وزارت کشور)
** سید محمود علوی (وزارت اطلاعات)
** محمدرضا نعمتزاده (وزارت صنعت، معدن، تجارت)
** علی ربیعی (وزارت کار، تعاون و رفاه)
** عباس آخوندی (وزارت راه و شهرسازی)
** محمدعلی نجفی (وزارت آموزش و پرورش)
** سیدحسن قاضیزاده هاشمی (وزارت بهداشت)
** مسعود سلطانیفر (وزارت ورزش و جوانان)
** محمدجواد ظریف (وزارت خارجه)
** حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی(وزارت دادگستری)
** محمود واعظی (وزارت ارتباطات)
** جعفر میلی منفرد (وزارت علوم)
در ادامه شرح مختصري از مسئوليتهاي پيشين اعضاي كابينه پيشنهادي يازدهم آمده است:
“عبدالرضا رحمانی فضلی” ازسال 1382 تاکنون استاد دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی تهران در رشته تحصیلی و تدریسی جغرافیا است. وی رئیس دیوان محاسبات کشور، نماینده دوره چهارم مجلس شورای اسلامی و قائم مقام شورای عالی امنیت ملی و معاون اجتماعی، فرهنگی و رسانهای در دوره علی لاریجانی بوده است. از پستهای دیگر رحماني فضلي میتوان به ریاست دورهای اجلاس سازمان همکاریهای اقتصادی منطقهای (اکو) ECO و رئیس حوزه خبر اتحادیه رادیو و تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه ABU اشاره کرد.
“بیژن نامدار زنگنه” در دوره رياستجمهوري خاتمی به عنوان وزير نفت انتخاب شد و به مدت 8 سال عهدهدار این مسئولیت بود.
حجتالاسلام و المسلمين “مصطفي پورمحمدي” معاونت سیاسی جامعه روحانیت مبارز را بر عهده دارد و سوابق “رئيس سازمان بازرسي كل كشور”، “رئيس اطلاعات خارجي وزارت اطلاعات در دولت سازندگي” و “وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران در دولت نهم” را داراست همچنين “كانديداي يازدهمين انتخابات رياستجمهوري” را نيز در سوابق خود دارد.
“محمود حجتی” وزير راه و ترابري و جهاد کشاورزي در دولت هفتم و هشتم بوده است.
“محمدجواد ظریف” سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد به مدت ۵ سال (از ۱۴ مرداد سال ۱۳۸۱ تا ۵ تیر سال ۱۳۸۶) بوده است.
“عباس آخوندی” در سال 1376 نماینده ویژه رئیس جمهور وقت برای اجرای طرح احداث سالن بزرگ همایشهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران بوده است.
“علي جنتي” به عنوان سفير ايران در کويت در دولت آيت الله هاشمي و خاتمي بود که در دولت احمدينژاد به عنوان معاون سیاسی وزیر کشور منصوب شد.
“محمدعلی نجفی” چندین دوره به عنوان وزیر آموزش و پرورش و وزیر آموزش عالی خدمت کرد.
“محمدرضا نعمتزاده” در دولتهای “شهید محمدعلی رجایی” و “اکبر هاشمی رفسنجانی” وزیر صنایع ایران بود.
“حمید چیتچیان” در انتخابات دوره سوم مجلس شورای اسلامی به مجلس راه یافت و سرانجام در دولت محمود احمدینژاد به پست قائم مقام و مشاور عالی وزارت نیرو رسید.
حسن قاضيزاده هاشمي هماکنون ریاست بیمارستان تخصصی چشم پزشکی نور را برعهده دارد، وي جراح و متخصص چشم پزشکی، فوق تخصص قرنیه و سگمان قدامی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح/ حسين دهقان كيست؟
حسین دهقان دارای مدرک دکترای مدیریت از دانشگاه تهران است و پیش از این مسئولیتهایی همچون معاون رییسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت های هشتم و نهم، جانشینی وزارت دفاع در دولتهای هفتم و هشتم و فرماندهی در ردههای مختلف سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس را در کارنامه خود دارد.
وزارت ارتباطات كابينه يازدهم / محمود واعظي كيست؟
محمود واعظی متولد1331 و دارای مدرکهای تحصیلی دکترای روابط بینالملل و هم چنین فوقلیسانس مهندسی الکترونیک است.