این روزها پیادهروها هم دیگر از آن شهروندان آمل نیست؛ از نمایشگاههای اتومبیل گرفته تا یک سوپرمارکت کوچک دیگر جایی برای شهروندان در پیادهروها باقی نگذاشتهاند.
شهرها به دلیل ماهیت اجتماعی و سیاسی خود دچار تغییر و تحولاتی میشوند و رفت و آمد مدیران مناطق گاهی اوقات با منافع و مضراتی برای شهرها همراه است.
گاهی ذوق و انگیزه مدیران برای کار کردن موجب میشود چهره شهرها متفاوت شده و نشاط و طراوت را برای آن به همراه میآورد.
این روزها فارغ از هیاهوی انتخابات و در میان گرمای تابستان، شهرها چهره آرامتری دارند، اما این آرامش دلیلی برای شاد بودن نیست.
اگر کمی در شهر آمل قدم بزنید؛ اگرچه در این سالها بزرگتر و پروژههای عمرانی زیادی در آن اجرا شده، اما نقص بزرگی در این شهر مشهود است که چهرهای غمگین به آن داده است.
ساختمانهای بزرگ بدون پارکینگ، فضاهای تفریحی و فرهنگی محدود، نبود المانها و تصاویر چشمنواز، نبود آبنما و یا تصاویری نشاطانگیز چهره این شهر را مانند برخی دیگر از شهرهای مازندران غمگین کرده است.
برخی شهرهای مازندران به برکت وجود سواحل و توریستی بودن، شهرداران را مجاب به ایجاد برخی خلاقیتها و نوآوریها میکنند اما به نظر میرسد از طرحهای جذاب و نشاط آور فرهنگی و هنری و زیباسازی در شهر آمل خبری نیست.
همه شهر تابلوی تبلیغاتی است
چهره برخی شهرهای مازندران از جمله آمل شاد نیست، این روزها در سایه درآمدزایی شهرداریها همه شهر تابلوی تبلیغاتی است.
این روزها بنرها و داربستهای تقدیر و تشکر، اعلام برگزاری مراسمها و همایشها در میان هزاران استند و تابلوی تبلیغاتی چهرهای ناخوشایند به شهر داده است.
تابلوهای تبلیغاتی مغازهها و کسبهها نیز حکایتی جداگانه دارد، در کنار اینکه حدود 80 درصد تبلیغات شیشههای مغازهها به زبان انگلیسی است قسمت اعظم این کسبهها پیادهروها و گاهی سوارهروها را نیز با برخی استندهای تبلیغاتی در اختیار خود دادهاند.
دستفروشها و مغازهدارها میهمان پیادهرو
این روزها پیادهروها هم دیگر از آن شهروندان نیست؛ از نمایشگاههای اتومبیل گرفته تا یک سوپرمارکت کوچک دیگر جایی برای شهروندان در پیادهروها باقی نگذاشتهاند.
دستفروشها نیز حکایت جالبی دارند، کمتر گذر و خیابانی است که چهرهای از دستفروش را مشاهد نکنید.
شهرداری به بهانه امرار معاش این افراد کاری با دستفروشها و کسبهها ندارد اما در این میان کسی به فکر حق شهروندان و نازیبایی چهره شهر نیست.
عابران برای گذر از پیادهروی مسدود شده به سوارهروها میروند و اینگونه است که ترافیک در خیابانها آغاز میشود یکی به دلیل دیگری.
دستفروشها هم مشتری خاص خود را دارند و شاید در اطراف هر دستفروش سه چهار نفری مشغول چانه زدن هستند.
شهر زنده است و حیات دارد و همینها حیات شهر هستند اما در این میان نظم دیگر جایگاه خود را ندارد.
انضباط در نگهداری و مدیریت شهر، امروز در مدیریت شهری آمل به فراموشی سپرده شده است.
عید و عزای شهر یکی است
شهر آمل اما غصه دیگری هم دارد، عید و عزای این شهر یکی است.
در شهری که برای هر موضوعی اعتباری هست و درآمدی و هزینه کردن در آن به راحتی صورت میگیرد، اما برای عید و عزای سنتی و مذهبی برنامهای خاص وجود ندارد.
آذینبندی و سیاهپوش کردن شهر در مناسبتهایی که آداب خاص خود را دارد نیز انگار در هیاهوی مدیریت شهری فراموش شده است.
نیمه شعبانی که گذشت شهر به همت مردم، خیران و نیکاندیشان مذهبی بود که رنگی و لعابی داشت.
آذینبندی شهر مدیریت شده، یک دست و زیبا نبود و همین اندک نیز نشان از ارادت مردم به حضرت ولیعصر(عج) داشت.
این روزها اما مدیریت هزینهها در همین اقلام اندک در نظر گرفته میشود، بنرهای تبریک و تسلیت ایام و مناسبتها شاید از آن سالها پیش است، با چهرهای رنگ و رو رفته که در برخی موارد تا هفتهها بعد از پایان مناسبت بر قامت تیر برقها و بلوارها زار میزنند.
عدم تعریف برنامههای فرهنگی در شهر آمل
شهر آمل در بخش فرهنگی و اجتماعی اما مورد غفلت بزرگتری نیز قرار گرفته است.
شهرداریها در کنار نهادهایی مانند تبلیغات اسلامی، اوقاف و اداره ارشاد متولی برگزاری برنامههای فرهنگی و اجتماعی هستند اما برنامهای که در آن چندین و چند متولی دارد از اقبال عمومی برخوردار نیست.
در سالهای اخیر برنامههای فرهنگی شهرداری آمل در قالب حمایتها و مشارکتهای موردی با دستگاههای مختلف تعریف شده و این مجموعه برنامهای خاص و ویژه مانند جشنهای مناسبتی و یا جشنوارهها و مسابقات مفرح و با نشاط کلان را نتوانسته است مدیریت کند.
دغدغه شاد و بانشاط کردن فضای شهری، استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و هنری شهری با پیشینه آمل و ایجاد جذابیت برای توریستها و گردشگران کمتر در برنامههای این مجموعه گنجانده شده است و به نظر میرسد این مجموعه منتظر است تا برنامهای را در صورت پیشنهاد با مشارکت انجام دهد.
اوقاف و امور خیریه با طرح نشاط معنوی، ارشاد با برنامههای هنری در قالب آموزشگاههای آزاد و تبلیغات اسلامی با طرح اوقات فراغت برای قشرهای به خصوصی از مردم برنامه تابستانی تدارک دیدهاند اما جای خالی شهرداری در میان نهادهای تاثیرگذار فرهنگی در این شهر احساس میشود.
به گزارش فارس، شهر آمل به قدمت و زیبایی منحصر به فرد در انتظار اندکی نظم، مدیریت فرهنگی در شهر و ایجاد جذابیت برای افزایش ماندگاری مسافران است.
الناز پاکنیا
خانم پاک نیا بی خیال اقای ….. دگه اون قدرت رو نداره که اگه …. بیچاره اخراج شد برش گردونه سرت درد میکنه اقلا از زبون یک نفر دیگه بنویس گرچه تمام مطالبت درست است اما می دونی که دوستان طرحهای گذشته رو به اسم خود میزنند و کار های انجام شده رو زیر سوال میبرند
با تشکر خانم پاک نیا
بسیار تحلیل قوی و خوبی بود . به امید برداشتی مناسب از این مقاله ها و تحقیقات ….. با رویکردی مثبت .
بسیار عالی..
دست خانم پاک نیا درد نکنه .. تحلیل جامعی کردن..
اما متاسفانه شهر در تصور شهرداران مکانی برای زیبا زیست نیست.. شهر مخصوصن در آمل یک مرحله است.. یه پله است.. اما اینبار دیگر فرق میکنه.. مردم آمل کم کم دیگه به خودشون اومدن.. کم کم دارن به این نقطه میرسن که می تونن و باید مدیران شهر رو در مقابل حقوق و مزایایی که می گرند به شدید ترین وجه مورد بازخواست قرار دهند.. این حق مردم ماست که بدونن در شهرشون داره چی می گذره و اگر مسوولی از قدرت و بیت المالی که به رسم امانت بهشون داده شده حتی ذره ای تخطی کرد به شدید ترین وجه مورد توبیخ قرار بگیرند.
ای خواهر! هویت که نداریم واسه همین متوهم و بعضا گمراه هستیم! مختص آمل هم نیست این وضعیت! واسه تشییع جنازه میشه یک خ هراز را یه طرفه کرد خودسرانه ولی برای یک خواننده و کنسرت پدر درمیارن! از جمله هست مصادیق!
بسیار عالی بود رسیدگی بشه انشالله
مرسی سرکار خانم پاک نیا
آقای غفار محمدی مخلص کلوم رو ادا کردند کاملا با ایشون موافقم
مژده به شما همشهریان و آملی های عزیز
از این پس دیگه نگران گذراندن اوقات فراغت خود و خانواده تون نباشین چرا که برای شما برنامه های شاد و متنوعی که همش بصورت رایگان و مجانی هست داریم.شما عزیزان می تونین از 1 تیر الی 25 شهریور یعنی3شب آخر هر هفته : چهار شنبه -پنجشنبه-جمعه در برنامه های فرهنگی و جالبی اعم از اجرای موسیقی سنتی و پاپ-تئاتر-جنگ شادی و مسابقات سرگرمی-ورزشی و…. که برای اولین بار باهمت و مشارکت سازمان ها و نهادهای شهرستانی و به سرپرستی و تولیت واحد فرهنگی سپاه ناحیه آمل در پارک دهکده طلایی در جریان هست شرکت کنید.امیدواریم با حضور گرمتون در این طرح که همراه با نماز جماعت مغرب و عشا هست ما رو همراهی کرده و در ضمن ما رو از پیشنهادات و انتقادات سازنده تون در این مسیر برای ادامه داشتن این برنامه هابرای آینده بهره مند بفرمایین.
از شما دعوت می کنیم که با شرکت در این مراسم ما رو خوشحال کرده و همچنین در خصوص این موضوع اطلاع رسانی های لازم رو فراموش نکنید.
مرسی از خانم پاک نیا به خاطر نوشتن این مقاله که ممکنه برای لحظه ای باعث بشه مسئولین کمی به شهر فکر کنن.
تا وقتی تو آملی و هر روز می بینیش شاید زیاد به چشم نیاد ولی برای کسایی که مثل ما تو شهر خودمون زندگی نمی کنیم، با هر دفعه وارد شدن به شهر بیش از پیش، پیر شدن و نازیباییش رو متوجه میشیم.
شما بگو شهردا کجارو بلوار کنه گل بزنه و رنگ کنه…کارش همینه
غفار خان به اعتراف خودت بچه سنگ كوبي هستي ، لطفاً راجع به ده خودت اظهارنظر كن
من حدود چند ماهی هراز نیوز می خونم تقریبا تمام کامنتها رو هم در مورد اخبار مورد علاقه ام میخونم کامنتها هیچ فایده ای نداره یعنی تا حالا کدوم جریان تو شهر یا استان بخاطر کامنتها و اطلاعاتی که دادن اتفاق افتاده یقه کی رو گرفتن کی رو مورد پرسش قرار دادن پس لطفا چرت نگین نمیخواد هم اطلاعات بدین وقتی حرفتون تا دم در هم نمیره پس بی خیال
سلام خانم پاک نیاکاملادرست وبجابود.ولی ازاین مسئله مهمتربعضی ازهمین کاسب کارهاپیاده روکه هیچ حتی خیابون جلوی مغازه شون روباگذاشتن کارتون خالی وجعبه خالی ودبه خالی سدمیکنندتاشهروندان نتونن خودروی خودشون روبرای خریدلحظه ای پارک کنند.
خوشحالم كه براي اولين بار در ارائه ي كامنت مي بينم كه بي دليل به يك شخص خاص به خاطر عقده گشايي شخصي توهين نمي شود. اين خوب است. بايد فرهنگ گفتگو و مفاهمه را تمرين كنيم. دادن اطلاعات درست و بي دروغ و انتقاد سازنده با توهين و تخريب زمين تا آسمان فرق دارد… اگر ادعا مي كنيم شهروندان شهري هستيم با قدمت هزرارا ساله و شخصيت هاي بزرگ فرهنگي در تاريخ، بهتر است رفتار ما نيز مدني و فرهنگي و در خور نام اين شهر باشد. با سپاس از مديريت سايت…
باز حق حساب پاک نیا نرسید از طرف شهرداری
باز شروع کرد