مدتی است پرسیده می شوم، که چرا به دکتر قالیباف رای می دهید؟ بنابراین برای آگاهی آنانیکه می خواهند بدانند، دلایل آنرا برمی شمرم.

 

 

1- مطابق قانون اساسی ج.ا. ایران، رئیس جمهور، رئیس دولت یا قوه مجریه است که ماموریت اصلی وی مدیریت چند بعدی و قانونمند امور کشور در مسیر توسعه، پیشرفت و رفاه عمومی می باشد. بنابراین باید از بینش، دانش و توانایی کافی در ابعاد مختلف برخوردار باشد تا بتواند این وظیفه را بخوبی انجام دهد. من تقریباً همه کاندیداهایی که به تایید شورای نگهبان رسیده اند را از دور و نزدیک می شناسم و می توانم آنها را مقایسه کنم. بنابراین با حفظ احترام به همه آنها، دکتر قالیباف را برای مسئولیت ریاست جمهوری شایسته تر می بینم.

 

 

 

2- دکتر قالیباف استاد دانشگاه تهران در تخصص جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک است. جغرافیای سیاسی علم پایه کشورداری و زیربنای سیاست خارجی کشورها است. بنابراین ایشان از معرفت و دانش کشورداری و نحوه اداره بهینه امور کشور و اتخاذ سیاست خارجی مناسب در راستای حفظ منافع ملی و مصالح عمومی ملت و کشور برخوردار است. این ویژگی منحصر بفرد ایشان است.

 

 

 

3- بر پایه تخصص مزبور، ایشان با مفاهیم و مسائل اساسی کشورداری چون: سازماندهی و مدیریت سیاسی فضاهای شهری، محلی، منطقه ای و ملی؛ آمایش سرزمین؛ استراتژی ملی؛ برنامه ریزی توسعه جامع ملی(اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، کالبدی، خدماتی و آمايشي)؛ امنیت داخلی، ملی و بین المللی؛ مدیریت سیستمهای سرزمینی؛ قدرت و منافع ملی؛ ساختارهای حکومتی؛ تمرکززدایی و توزیع فضایی قدرت سیاسی و اجرایی؛ منابع طبیعی و حفاظت از تعادلهای اکولوژیک؛ توسعه اقتصادی و عمران ملی؛ موقعیت و ساختار طبیعی فضای سرزمینی کشور؛ بنیادهای زیستی و مدیریت منابع زیرزمینی؛ حقوق شهروندی؛ عدالت اجتماعی و جغرافیایی؛ فلسفه حکومت و نظام سیاسی؛ منزلت ژئوپلیتیکی کشور در سیستمهای منطقه ای و جهانی و غیر آن آشنایی دارد. زیرا در دوران تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی خود، دروس مربوط به آنها را گذرانده است. داشتن دانش تخصصی درباره مفاهیم و مسائل فوق شرط اساسی پست ریاست جمهوری است.

 

4- برخوردار از شخصیت نوگرا و نوساز. آقای دکتر قالیباف دارای روحیه، بینش و توان نوگرایی و نوسازی است. ساختارها و سیستمهای مختلف کشور اعم از اقتصادی، تولیدی(صنعت و کشاورزی)، خدماتی، اداری، ترابری، سرزمینی، فنی، آموزشی و غیره دچار فرسودگی و یا راندمان پایین است. ادامه این وضع کشور، توسعه ملی و رفاه عمومی ملت را با بحران و مصیبت روبرو می کند. بنابراین همه آنها باید نوسازی و مدرن شوند و کشور نیاز به جنبش نوسازی دارد. دکتر قالیباف از روحیه، بینش و قدرت نوسازی و ساختن برخوردار است. بقول تحلیل گر یکی از رسانه ها ، قالیباف که تهران پایتخت را با همه موانع و بدون پول نفت ساخت، قطعاً کشور ایران را با اختیارات رئیس جمهوری راحت تر می تواند بسازد و نوسازی کند.

 

5- داشتن روحیه صداقت و پاسخ گویی به مردم. در فضایی که متاسفانه دروغ و گزارشهای نادرست در حوزه سیاست به یک امر عادی تبدیل می شود، وجود روحیه صداقت و پاسخ گو بودن در برابر مردم و ملت ارزشی است که در آقای دکتر قالیباف وجود دارد.

 

6- برخورداري از شخصیت و تجربه مدیریتي و اجرایی چندبعدی. دکتر قالیباف مدیریت کلان را در جوانی آغاز کرد. زمانیکه به عنوان یک جهادگر و رزمنده، در کسوت فرماندهی لشکر بسيجيان به مصاف اشغالگران وطن رفت و سالها جان خود را بر کف نهاد و قهرمانانه با دشمنان ملت ایران جنگید و کارنامه درخشانی از خود بجا گذاشت.

 

سپس او به ترتيب فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم، فرماندهی بسیج و فرماندهی نیروی هوایی سپاه را بعهده گرفت و تجارب خوبی در زمینه پروژه های بزرگ اقتصادی و عمرانی و امور دفاعی آموخت. او در راس نیروی انتظامی توانست این دستگاه را متحول نموده و مدل پلیس مردم گرا را در دستور کار قرار دهد(پلیس +10 از ابتکارات اوست). به عنوان شهردار پایتخت، تجربه عمرانی؛ اداری و خدماتی ارزشمندی آموخت و این کلان شهر پیچیده را مهار و نوسازی کرد و برای مردمش آبادانی و رفاه و برای کشورش جایزه و برند بین المللی کسب نمود و تجربه ای موفق از مدیریت کلان شهری را در برابر جهانیان نهاد. این تجربه های گوناگون لازمه پست ریاست­جمهوری است.

 

7- برخورداري از شخصیت مردم گرا. دکتر قالیباف را فوق العاده حساس نسبت به درد و رنج مردم و شهروندان و دارای قلبی رئوف و اراده ای استوار در مسیر حل مشکلات مردم یافته ام. او به تلاش بی منت برای مردم باور دارد. او به بیرون کشیدن حکومت از زندگی خصوصی شهروندان معتقد است. او خواهان شادمانی، رفاه و آسایش برای همه مردم ایران است. او دستگاه پلیس و شهرداری را در خدمت به مردم قرار داد. او برای کاستن از رنج مردم در رابطه با سازمانهای اداری اقدام به توزیع فضایی/ جغرافیایی قدرت نمود. با ابتکار پلیس + 10 خدمات انتظامی را بجای یک نقطه، در تعداد زیادی از نقاط شهری ایجاد کرد تا مردم راحت تر و سريع تر به خدمات مربوطه دسترسي داشته باشند. سیاست محلی گرایی و ناحیه محوري شهری را همراه با تمرکززدایی و دادن اختیارات به رده های پایین تر سازمان شهرداری در پایتخت اجرا کرد. او با اینکار خود را از گرفتاریهای روزمره آزاد کرد تا به پروژه های کلان شهرداری برسد. او به اصل مشارکت مردم در سرنوشت خود عمیقاً باور دارد. دموکراسی و مشارکت مردم در سرنوشت خود را براي شهروندان از محله و ناحيه شهري آغاز کرد. او به تمرکززدایی از ساختار مرکزی و واگذاری قدرت به سازمانهای محلی در کشور اعتقاد دارد. زیرا اینکار اولاً از رنج مردم و شهروندان می کاهد ثانیاً روند توسعه ملی و منطقه ای را شتاب می بخشد. ثالثاً، رئیس جمهور و دولت را از گرفتار شدن در امور روزمره و خرد رها می کند تا به مسائل اساسی کشور برسد.

 

8- او دارای شخصیت علمی و دانشگاهی است. او استاد دانشگاه تهران در رشته جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک است. بنابراین به مسائل داخلی و بین المللی آگاهی تخصصی دارد. دارای چند جلد کتاب می باشد. در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری تدریس می کند. مقالات متعدد علمی در مجلات و ژورنالها به چاپ رسانده است. رساله هاي دکتری را راهنمایی می نماید. در کنفرانس های داخلی و بین المللی شرکت می کند. شخصيت علمي مرتبط او لازمه پست رياست جمهوري است.

 

9- سالهاست که او را می شناسم. از سال 1362 در جبهه های عملياتي غرب کشور و در استان ایلام و زمانیکه فرمانده موفق لشکر نصر در مصاف با اشغالگران عراقی بود، و از سال 1376 که دانشجوی دکتری من در دانشگاه تربیت مدرس بود. دانشجویی باهوش، منضبط، پرکار ، پرانرژی، آزاد اندیش و برخوردار از روح علمی بود. من سالهاست که از حوزه سیاست و مدیریت فاصله گرفته ام و یکی از دلایل آن یاس از توان موثر سیاستمداران و مدیران سطح ملی برای اداره بهینه کشور بود و سعی کردم به این حوزه ها برنگردم و در دانشگاه باشم. اما با پیشنهاد دکتر قالیباف در سال 1386 برای قبول مشاورت وی آنرا پذیرفتم. چون شخصيت ايشان برايم قابل قبول بود.

 

10- صبوری و بردباری؛ دکتر قالیباف در برابر ناملایمات سطح تحمل بالایی دارد. در جریان اداره کلان شهر تهران از همه طرف به او فشار وارد می شد و از امکانات، بویژه کمکهای مالي قانونی محروم می شد. ولی بدون اینکه خم به ابرو بیاورد مقاومت کرد و بدون تکیه بر پول نفت، تهران را بخوبی اداره کرد و سیستمهای شهری (مثل حمل و نقل ) کالبد شهری و تاسیسات شهری را نوسازی کرد و زمانیکه سازمان ملل در پاسخ به خدمات موفق او خواست به او جایزه ملت ایران را بدهد، به او فرصت ندادند که برود و جایزه را بگیرد و او شکوه ای نکرد. وقتی فرمانده نیروی انتظامی بود، تلاش کرد تا پلیس را در کنار مردم قرار دهد و از زندگی خصوصی مردم بیرون بکشد. حوزه سیاست او را وادار به برخورد با دانشجویان کرد و او از برخورد پلیس با دانشجویان جلوگیری کرد. ولی متاسفانه دستگاه تبلیغاتی حوزه سیاست بجای قبول مسئولیت خود، از او طلبکار شد!؟ و او را که حامی دانشجویان بود ضد دانشجو معرفی کرد و بدین ترتیب به او ستم کرد و او این موضوع را برویش نیاورد.

 

او در مدت مسئولتهایش، از دو رئیس جمهور و دولت حاکم بی مهری دید ولی شکوه ای نکرد. در آن طرف عده ای دیگر بنام مداح و غیر آن به او دشنام دادند و این مجاهد فی سبیل الله که کارنامه ای درخشان از جهاد، ایثار و شهادت طلبی داشت را تخطئه کردند، ولی او گلایه ای نکرد.

 

11- او در پرتو قابلیت ها و استعداد فوق العاده اش، موفقیت های دیگری نیز کسب نمود. او تنها رجل سیاسی کشور ایران است که گواهینامه بین المللی خلبانی را دارد و برفراز آسمان پروازهایش را در داخل و خارج از کشور انجام می دهد. خلبانی و پرواز در آسمان روحیه فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. پرواز بر فراز آسمانها آنهم در کسوت خلبانی و ناوبری هوایی، پرواز روح و اندیشه، بلندنظری، ریسک پذیری، اقتدار، شجاعت، اعتماد به نفس و وسعت نظر را بدنبال دارد. در باور اجتماعی، خلبانی یعنی خوش تیپی، اقتدار و خوشرویی که او از آن برخوردار است.

 

ملت ایران نیز شایسته داشتن رئیس جمهوری خوش تیپ، خندان و مقتدر بویژه در عرصه بین المللی می باشد.

 

12- هماهنگی با رهبری، مطابق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، رهبر به عنوان شخص اول کشور و رئیس حکومت شناخته می شود. در حالیکه رئیس جمهور به عنوان رئیس دولت و قوه مجریه می باشد. بنابراین رئیس جمهور باید هماهنگی با رهبری داشته باشد تا رهبر نیز به او اعتماد کند. زیرا در مسائل کلان کشور و سیاست خارجی، ناهماهنگی با رهبری منشاء بحرانها و گرفتاریها خواهد بود. دکتر قالیباف بر اساس شواهد و قرائن موجود، مورد اعتماد و عنایت مقام معظم رهبری است و این سرمایه می­تواند او را در اداره بهتر کشور کمک کند.

 

13- حل مسئله سیاست خارجی و به دنبال آن بحران اقتصادی کشور مستلزم داشتن بینش و باور مناسب از سوی رئیس جمهوری و نیز همکاری رهبری با اوست. حل موارد مزبور جزء ماموریت ها و اولویت های اساسی رئیس جمهوری آینده کشور است. دکتر قالیباف به الگوی سیاست خارجی تعاملی سازنده و رقابتی بجای تقابلی با سیستم بین المللی و تنش زدایی در روابط با سایر کشورها بر پایه دانش و بینش ژئوپلیتیکی خود عمیقاً باور دارد. این ویژگی در کنار اعتماد مقام رهبری به او می تواند راهگشای خروج کشور از چالش سیاست خارجی و هموار شدن راه برای حل بحران اقتصادی کشور باشد. بحرانی که همه ابعاد کشور و زندگی مردم و شهروندان را فراگرفته است و باید هر چه زودتر برطرف شود.

 

14- کشور و جامعه ایران امروز، در اشغال انبوهی از مشکلات اقتصادی، اجتماعی، اداری، اجرایی، جغرافیایی(مانند ریزگردها، محیط زیست، منابع آب) و غیره قرار گرفته است که ملت ایران را شدیداً رنج می دهد. برای نجات کشور از اشغال مشکلات مزبور، قهرمانی همچون قاليباف لازم است تا با همت آحاد ملت ایران بر مسند ریاست جمهوری و قوه مجریه بنشیند و مشكلات را برطرف كند و برای ملت ایران آرامش، امید، عزت، پیشرفت و آسایش را به ارمغان آورد.

 

در پایان ضمن آرزوی توفیق و اتخاذ تصمیم درست از سوی ملت ایران در دادن فرصت خدمتگذاری موثر از طریق واگذاری قدرت مدیریت سیاسی کشور و ریاست جمهوری به فرزند فداکار و رشید خود یعنی دکتر قالیباف، اعلام می کنم آنچه اظهار نمودم اغراق نبود بلکه عین واقعیت بود که بر پایه شناخت من از وی بیان شد. “بنابراین من بدون چشم داشت یا منتی با افتخار رای خودم را به دکتر قالیباف خواهم داد”.

 

همچنين از ساير كانديداهاي دلسوز براي كشور و ملت تقاضا دارم با هدف ساختن ايران پيشرفته و مدرن و كم دغدغه، به نفع دكتر قاليباف كناره گيري كنند و به او فرصت نوسازي و خدمت به كشور و ملت ايران را بدهند. متقابلا از دكتر قاليباف نيز تقاضا دارم از وجود ساير كانديداها در كابينه و مديريتهاي سطح ملي استفاده نمايد.

 

 

 

دکتر محمدرضا حافظ نیا

 

استاد جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک دانشگاه تربیت مدرس

 

استاد نمونه کشوری

 

پژوهشگر برگزیده کشوری در گروه علوم انسانی و اجتماعی

 

تهران – 7 خرداد 1392

 

آدرس: www.hafeznia.ir

5 thoughts on “چرا به آقای دکتر قالیباف رای می دهم؟”
  1. یکباره اسمتونو عوض کنین بزارین قلی باف نیوز

  2. از اون روز ی می ترسم که اسم این سایت بشه خالی باف نیوز

  3. با عكس گرفتنتان در كنار ايشان و اينطور حرف زدن واقعا بگو دنبال چه هستيد تا سفارش شما را بكنيم.

  4. تعریف کردن اشکال ندارد توهین نکنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *