هراز نیوز :انسان مخلوق خداست و خداوند نیز او را به احسن ترین وجه آفرید “فتابرک الله احسن الخالقین”.

این برترین آفریدگار خدا،خود در مسیر تعالی و تکامل در حرکت است و هرچه به پیش می رود این کمال در او نمود عینی می یابد و راهی جز این وجود ندارد.”رسدآدمی به جایی که بجز خدا نبیند.”

وخداوند نیز فرمود:

“یَا أَیُّهَا الإنْسَانُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَى رَبِّکَ کَدْحًا فَمُلاقِیهِ”(آیه ۶سوره انشقاق)

“ای انسان تو به سوی پروردگارت در حرکتی،پس او را ملاقات می‌کنی.”

جامعه نیز راهی جز این ندارد.هر زمان که میگذرد این اجتماع بشری به «آرمان شهر» خود نزدیکتر شده و سویه تکامل جامعه نیز نمود عینی به خود می یابد.

رسیدن به «مدینه فاضله» نیازمند رهبری «فرد افضل» است.واین جز با رهبری فرد و یا گروه افضل(اصلح)امکان پذیر نخواهد بود.ودر این جاست که اهمیت “راهبر و پیشبرنده جامعه” خود را نشان می دهد.به بیان دیگر می توان گفت:سقوط و صعود یک جامعه به راهبر و مدیر آن جامعه ارتباط مستقیم دارد.

بعد از ذکر این مقدمه به اهمیت مفهوم «انتخاب و انتخابات» پی می بریم و روشن می شود که« انتخاب» ما و اعضای جامعه ی ما چگونه بر سرنوشت انسان و مسیر تعالی او گره خورده و این نکته ای است که نباید از آن غافل ماند.

اما آیا می توان از “بهترین انتخاب” سخن گفت؟چگونه؟

شاخص های انتخاب برتر برای یک راهبر و مدیر در جامعه اسلامی چون ایران را می توان این گونه برشمرد:

الف.شاخص های عمومی:

ولایت پذیری،توجه و عمل به آرمان های امام خمینی(ره) و شهدا،توجه و سرلوحه قرار دادن قانون اساسی و عمل به آن،«درد کشور را بفهمد، درد مردم را بداند، با مردم یگانه و صمیمى باشد، از فساد دور باشد، دنبال اشرافیگرى خودش نباشد».

ب.شاخص های فردی:

خوش اخلاق،افرادی که چهره ی گشاده و متبسمی دارند و با رعایت ادب و ملایمت سخن می گویند، به نرمی رفتار می کنند و احساس محبت و رضایت در برخوردشان دیده می شود. متواضع اند و متین، بردبارند و با حوصله،انتقاد پذیرند،تعامل با نخبگان،فردی عاقل،به علم خود عمل کند ، کمال خواه باشد و زبان خود را کنترل کند و همچنین قدرت غلبه بر احساسات و هیجانات خود را داشته باشد.

توجه به این شاخصها و در نظر گرفتن اهمیت انتخاب ما در تعالی و سرنوشت انسان و جامعه،می تواند قدم نخست در مسیر تکامل بشریت باشد.

2 thoughts on “سعادت جامعه در گرو انتخاب ماست+شاخص انتخاب اصلح”
  1. من نفهمیدم “ماست! چه ربطی به انتخابات داره!

  2. ببو:
    علی بمون بی سفاد!
    ماست یعنی ماست نه ماست
    یعنی ما است
    ــ آها! آخه تو تیتر ماست زدن !از هراز نیوز بعید بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *