ایمنی را مصونیت در برابر آسیب های ناشی از حوادث،اعم از طبیعی و غیرطبیعی معنا کرده اند.
از آن جایی که نمی توان به ایمنی به صورت صد در صد دست یافت، کارشناسان معمولاً از اصطلاحاتی نظیر «ارتقاء و ایمنی» و «سطح پیشرفت ایمنی» استفاده می کنند.
سطح پیشرفت ایمنی رابطه تنگاتنگی با توسعه دارد،لذا در کشورهای پیشرفته، یکی از اهداف دولت ها، حداکثر کردن سطح پوشش ایمنی برای دست یابی به حداکثر توسعه است.
هدف از نامگذارى این روز به عنوان روز ملی ایمنى و آتش نشانى، تبدیل ایمنى در کشور به یک فرهنگ است.
در کشور ما بیش از ۱۶۰سال از تأسیس اولین ایستگاه آتش نشانی در شهر تبریز به سال ۱۲۲۱ شمسی و نزدیک به هشتاد سال از تأسیس آتش نشانی پایتخت می گذرد.
پس از انقلاب اسلامی، با انحلال سازمان دفاع غیر نظامی، فلسفه وجودی آتش نشانی های کشور توسط بندهای ۱۴ و ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری تعریف شد و از همین رو سازمان های آتش نشانی زیر مجموعه شهرداری ها قلمداد می شوند.
بر اساس این قانون شهرداری ها ملزم هستند، برای حفظ شهرها از خطر سیل و حریق و دیگر مخاطرات تدابیر مؤثری اتخاذ نمایند.
سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی با اهدافی چون مهار و اطفاء حریق و حفاظت از افراد و ثروت های عمومی و خصوصی در مقابل آتش سوزی و عوارض و سوانح ناشی از آن ، ارایه آموزش های لازم در امور آتش نشانی و خدمات ایمنی در سطوح مختلف ، ایجاد و توسعه ایستگاه های مورد نیاز و بهره برداری از آنها، انجام ترتیبات لازم جهت مقابله و کاهش آثار سوء ناشی از حوادث و سوانح طبیعی و غیر طبیعی و نظـارت و کنترل بر تحقق شرایط ایمنی و استانداردهای تجهیزاتی ساختمان ها در مقابل سوانح گوناگون (آتشسوزی، زلزله، برق گرفتگی، سیل و … ) فعالیت می کند.
با توجه به اینکه کشور ما یک کشور حادثه خیز است و از چهل حادثه طبیعی شناخته شده، 30 موردآن در ایران امکان وقوع دارد، توجه به بحث ایمنی و همچنین تهیه و تدوین ضوابط ومقررات ایمنی، امری ضروری است.
مهم ترین وظایف سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی را می توان موارد زیر دانست:
ـ ارتباط و همکاری و هماهنگی و مشورت با مراکز علمی، نظامی، پزشکی و سایر سازمان ها و اشخاص مربوط.
ـ تعیین صلاحیت فنی و امکانات شرکت های خصوصی و دولتی با عنوان های مختلف اعم از طرح ایمنی یا شارژ کننده و فروشنده و سازنده ماشین ها، قطعات، ادوات و تجهیزات مختلف مربوط به امور ایمنی و نجات و آتش نشانی در سطح جامعه.
ـ اشاعه و به کارگیری رشته های ورزشی بین کارکنان سازمان مخصوصاً نیروهای عملیات به منظور تقویت و آمادگی جسمانی و بالا بردن روحیه افراد که لازمه این حرفه است.
درپایان می توان ادعا کرد که آتش نشانان فرشتگان نجات هستند که می طلبد که همه مسئولین ومردم دراین روز توجه خاصی به این قشر زحمتکش داشته باشند وبا حضور در مراکز آتش نشانی و با دادن شاخه گل قدردان زحمات این عزیزان باشند
خوبه
بد نیست
خیلی خوب بود. من با اجازه شما برای پیام مناسبتی داخلی شرکت خودمون از این متن بهره می برم.
با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم بدونم دلیل نامگذاری این روز به روز ایمنی و آتش نشانی چی بوده؟
خیلی ممنونم با اجازه منم اینو به عنوان یک تحقیق عالی در کلاس خواهم خواند موفق و پیروز باشید
معمولی بود ممنون.منم از این در صبحگاه خواهم خواند
سلام دوست عزيز.ممنونم از وب بسيار زيبات.عذرخواهي ميكنم چون من اين مطلب زيبا رو براي خودم كپي كردم تا در مدرسه بخونمش.اميدوارم كه ناراحت نشده باشي.
اینو تومدرسه خحواهم خواند وپدر خودمممم اتش نشان هستش …………….
به افتخارتماتم اتش نشان ها که جان خودشون فدای مردم میگنن واقعا ممنونم عظشون
جال نیست حالم بد شد
دستتون درد نکنه خیلی جالب بود
با تشکر ویژه از زحمتکشان آتش نشانی و شما عزیزانی که همیشه نمادی از محبت و مهربانی هستید تا انعکاس زحمات این عزیزان و روشن تر شدن روزهایی با این نام ها هستید.خیلی عالی بود.
دست مرضا ازاین مطلب عالی واقعا که حق مطلب را ادا فرمودید . بنده و کلیه همکاران آتشنشانی نیم ور از حضرتعالی سپاسگزاریم .
از مطلب جالب شما استفاده کردم
سلام جالب بود.
روز آتش نشان بر تمام این عزیزان مبارک.