نیروهای ویژه پلیس اسرائیل، یک نماینده شورای قانونگذاری فلسطینی را که در مقر کمیته بین المللی صلیب سرخ در بیت المقدس پناه گرفته بود، بازداشت کردند.
به گزارش بی بی سی پلیس اسرائیل می گوید احمد عطون به همراه یک نماینده دیگر مجلس و یک وزیر سابق که تحت پیگرد قرار داشتند، در برابر در ورودی مقر کمیته صلیب سرح در بیت المقدس شرقی بازداشت شده اند.
رادیو اسرائیل گفته است ماموران لباس شخصی این افراد را بازداشت کرده اند.
این سه نفر، عضو جنبش حماس هستند که کنترل نوار غزه را در دست دارد.
این افراد طی یک سال گذشته پس از آن که پلیس اسرائیل به آنها گفته بود از این شهر اخراج خواهند شد، در مقر صلیب سرخ در بیت المقدس شرقی زندگی می کردند.
مقامات اسرائیلی اجازه اقامت این افراد در شهر را باطل کرده و دلیل آن را امتناع آنها از قطع ارتباط با حماس ذکر کرده اند.
فلسطینی ها خواهان آن هستند که بیت المقدس شرقی پایتخت کشور مستقل فلسطینی باشد.
بخش شرقی بیت المقدس در سال ۱۹۶۷ به اشغال اسرائیل در آمد و ضمیمه خاک این کشور شد.
این کشور در سال ۱۹۸۰، بیت المقدس را، پایتخت ابدی اسرائیل معرفی کرد. این اقدام اسرائیل از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته نشده است.
تعیین وضعیت بیت المقدس یکی از موانع اصلی در روند صلح خاورمیانه است.
حماس در انتخابات سال ۲۰۰۶ شورای قانونگذاری فلسطینی توانست به پیروزی چشمگیری دست یابد و کنترل این مجلس را در دست گیرد.
پس از پیروزی حماس و شکست جنبش فتح و تشکیل دولت از سوی حماس، آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا به دلیل خودداری حماس از به رسمیت شناختن اسرائیل، تحریم هایی را علیه دولت خودگردان فلسطینی وضع کردند.
به دنبال درگیری های میان فتح و حماس و تسلط یافتن حماس بر غزه، محمود عباس دولت اسماعیل هنیه، نخست وزیر دولت وحدت ملی را منحل اعلام کرد و سلام فیاض را مامور تشکیل دولت جدید فلسطینی کرد.
دولت او پس از تشکیل با تائید آمریکا، اسرائیل و کشورهای غربی مواجه شد و کمک های مالی به دولت فلسطینی که پیش از این به حالت تعلیق درآمده بود، از سر گرفته شد.