به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، “حجتالاسلام کاظم صدیقی” خطیب موقت نمازجمعه تهران در خطبه اول، ضمن توصیه همگان به رعایت تقوای الهی، به بیان نکاتی درباره مسجد و خیرین مسجدساز پرداخت و اظهار داشت: یکی از مقدمات اقامه نماز مکان نمازگزار است، کسانی که میدانند آمدهاند اینجا که ساجد، راکع، عابد، عارف و مطیع باشند، در همه جای زمین در محضر خدا هستند و با حالت سجود زندگی میکنند.
وی افزود: گر چه سجده حالتی در نماز است اما سجده خورشید، ماه، ستارگان، دریاها و همه موجودات حکایت از نهایت خضوع تمام موجودات در برابر خداست؛ باید انسانها حالت خاکساری داشته باشند و باید بدانیم مسجد به قدری مهم است و قداست دارد که مشرک حق ندارد مسجد را تأسیس و یا آن را تعمیر کند، مسجد پلیدیها را میشورد و میبرد بنابراین بانی مسجد آنان نمیتوانند باشند.
خطیب موقت نماز جمعه امروز تهران در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در قرآن برای افرادی که بانی و مؤسس مسجدند، نکاتی آمده که لازم است اگر تاکنون خیرین مسجدساز از این ویژگیها برخوردار نبودند، آنان را کسب کنند.
وی اضافه کرد: کسی که میخواهد مسجد بسازد تا در آنجا بندگان خدا حرکتی جمعی عبادی داشته باشند، باید خودش هم اهل نماز باشد.
حجتالاسلام صدیقی متذکر شد: ویژگی بعدی توجه داشتن به فرائض مالی است، حرامخوری آفتی است که زندگی دنیا و آخرت انسان را به آتش میکشد، تمام بدبختیهای بشر در رعایت نکردن این مسئله است، غذای حرام توفیقات را از انسان میگیرد و مزاج انسان را تغییر میدهد، حرامخوری، فرزندان انسان را به حرام میکشد، حرامخوری ناسازگاری را در زندگی ایجاد میکند لذا مسئله زکات باید جدی گرفته شود و لازم است بدانیم که منظور از زکات کلاً واجبات مالی است.
وی تأکید کرد: ویژگی آخر برای مسجدسازان که در قرآن به آن اشاره شده، این است که آنها رهیافتگان هستند، این آیه برای مسجد و مسجدساز خیلی پیام دارد، در روایات هم به حضور در مسجد بسیار تأکید شده است، چرا که مساجد خانههای خدا روی زمین هستند و کسی که با پاکیزگی وارد مسجد میشود، خداوند او را از گناهان پاک میکند، به خانه و زیارت خدا برویم، باید مساجد را آباد کنیم، البته منظور از آبادی، عمران ظاهری نیست بلکه حضور جوانان در مساجد نیز امر بسیار مهمی است که بایستی همه و به خصوص امام جماعت مسجد به آن توجه کنند.
حجتالاسلام صديقي با بیان اینکه مساجد باید کانون حضور جوانان باشد، گفت: باید در مساجد نهجالبلاغه گفته شود و پاسخ به سؤالات برگزار شود، مسجد باید پاسخگوی همه نیازهای معنوی جامعه باشد، وقتی مسجد آباد نباشد، آن وقت جای دیگری آباد میشود، مسجد محل آباد کردن دنیا و آخرت است.
امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نماز عبادی، سیاسی جمعه با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان حماسه سیاسی و اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: ایشان نامگذاری امسال را مبتنی بر حساسیت زمان و اولویتها انجام دادند.
حجتالاسلام صدیقی با بیان اینکه دشمن در 34 سال گذشته و بویژه در سال 91 در عرصههای اقتصادی و سیاسی دائماً در حال جنگ با کشورمان بوده است، افزود: مردم ایران به رهبری یک مرجع تقلید انقلاب کردند و کار کودتا و دخالت بیگانه نبوده است، از این رو ایران کشور فقاهت است که مردمش زیر پرچم دین انقلاب کردند و مادامی که دیندار باشند، ولایت دارای اعتبار و اقتدار است.
امام جمعه موقت تهران بر همین اساس تأکید کرد: دشمن در صدد است مردم را از دین و دین را از سیاست جدا کند تا از این طریق به جمهوری اسلامی ضربه بزند و روزی که مردم خسته شوند روز شکست انقلاب خواهد بود. از این رو دشمن فکر میکرد با اعمال تحریمهای بیسابقه و بیرحمانه میتواند مردم را فلج کرده و حمایت آنها از انقلاب را بگیرد در حالیکه نور خدا خاموش شدنی نیست و هرچه شرارتها و قساوت دشمن بیشتر شود ایمان مردم نیز شدیدتر و قرصتر خواهد شد.
حجتالاسلام صدیقی با اشاره به پیشرفتهای کشورمان در حوزه صنعت، نانوتکنولوژی، هوافضا و بخش دارو و سایر فناوریها تصریح کرد: دشمن خیال میکرد با تحریم میتواند از این پیشرفتها جلوگیری کند که موفق نبود.
خطیب موقت تهران به موفقیت کشورمان در پرتاب ماهواره ناهید و پرتاب پیشگام به فضا با موجود زنده و هچنین ساخت هواپیمای نظامی فوق پیشرفته اشاره کرد و آن را یک معجزه نامید و گفت: این موضوع نشان میدهد هرکس خدا را یاری کند خدا نیز او را یاری خواهد کرد.
وی در ادامه خطبه دوم با اشاره به انتخابات یادآور شد: در مرحلهای که ممکن است برخی برای انتخابات خوابهایی دیده باشند مردم با تجربه فتنه88 و بصیرت و روشنگریهای رهبر خود اجازه نخواهند داد مشکلی پیش آید.
حجتالاسلام صدیقی به حمایت جمهوری اسلامی از غزه در جنگ شش روزه اشاره کرد و گفت: غزه در این جنگ ماشین جهنمی اسرائیل را به زانو درآورد و صهیونیستها با التماس و بدون پیششرط به دنبال آتشبست بودند از این رو این پیروزی مستند به حمایتهای جمهوری اسلامی است و دنیا هم میدانست امنیت غزه از اینجا تأمین میشود.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه ما در مسئله انتخابات ریاستجمهوری سه سخن با سه گروه داریم، گفت: سخن اول ما با ملت بصیر، متدین، عاقل، شهید داده ایران است که بنده به عنوان الگوی آنها سخن میگویم؛ جمهوریت نظام به حضور مردم و اسلامیت آن به ولایت فقیه وابسته است.
وی برهمین اساس افزود: حضور مردم در انتخابات وفای به امام و شهداست و در عین حال نشاندهنده بصیرت و اعلان زندگی انقلابی، مقابله با شرارتهای دشمن، زمینهساز امنیت داخلی،دلگرم کننده مسئولان است و دولتی که بر روی کار میآید اگر از پشتوانه قویتری برخوردار باشد در داخل و خارج اعتبار بیشتری دارد.
حجتالاسلام صدیقی 12 فروردین را جزء ایامالله انقلاب اسلامی دانست و تأکید کرد: در هیچ انقلابی سابقه ندارد که پس از 50 روز اصل آن نظام را به رفراندوم بگذارند در حالیکه جمهوری اسلامی این کار را انجام داد و در آنجا اعتماد امام به ایمان و اصالت ملت ایران و اعتماد مردم به رهبر و مرجع تقلیدشان مثال زندی بود.
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه امام(ره) نه تنها نظر خود را تحمیل نکردند، بلکه هیچ دغدغهای نداشتند و صرفاً فرمودند جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد، افزود: مردم با حضور 98 درصدی خود به همان جمله امام رأی دادند و این مردم تا آخر همان اعتمادی را که به حضرت امام داشتند امروز نسبت به آیتالله خامنهای دارند.
وی با بیان اینکه بنده یک سخن نیز با کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری دارم از آنها خواست که رضای خدا را در نظر بگیرند و تصریح کرد: یکی از کاندیداهای ریاستجمهوری برای کاندیداتوری با بنده مشورت کرد و من نیز به وی گفتم، دقت کنید که امکانات تبلیغاتی از کجا تأمین میشود و اگر این مسئولیت بر روی دوش شما قرار گیرد آیا میتوانید آن را به سلامت به مقصد برسانید یا خیر که این فرد پس از تأملی کنار کشید در حالیکه اگر میآمد قطعاً نسبت به وی اقبال بود.
حجتالاسلام صدیقی ضمن مذمت تشنگان قدرت خطاب به کسانی که به عنوان عاشقان خدمت و به عنوان تکلیفگرایی به عرصه میآیند توصیه کرد که بین خود و خدا محاسبه کنند و به جمعبندی برسند و با کسانی که شرایط و حد نصاب بهتری دارند وارد ائتلاف شود.
امام جمعه موقت تهران رعایت اخلاق را یکی از برجستهترین موضوعات برای انتخابات ریاستجمهوری دانست و گفت: نامزدها و طرفداران آنها نباید اجازه دهند به سایر افراد بدگویی شود چرا که خورد کردن دیگران برای بالا رفتن خود بیوجدانی و نامردی است و نباید مردم را به یکدیگر و نسبت به مسئولان بدبین کرد.
وی در پایان خطبه دوم زیارات عتبات، زیارت امام رضا(ع)، صلهرحم و دید و بازدیدها را از برکات سال جدید دانست و خاطرنشان کرد: مردم سال جدید خود را با عبادات، اخلاق، آشتیها و تجدید ارتباطات برقرار میکنند و امیدواریم امسال به برکت ضیافت حضرت زهرا(س) برای آحاد مردم گوارا باشد.