پاپ بندیکت شانزدهم در سفر خود به آلمان با دشواری‌های عدیده‌ای روبرو است. با این که پیش‌بینی می‌شود، بیش از 250 هزار تن در مراسم دعا شهرهای برلین، ارفورت و فرایبورگ شرکت کنند، با این‌حال ائتلاف بزرگی متشکل از 54 سازمان و نهاد حقوق بشری اعلام کرده‌اند که در اعتراض به سخنرانی پاپ در پارلمان آلمان دست به‌ تظاهرات خواهند زد.

بندیکت شانزدهم قرار است امروز پنجشنبه 22 سپتامبر به آلمان سفر کند. تا کنون 54 سازمان و نهاد حقوق بشری سفر او را تحریم کرده‌اند و 100 نماینده‌ احزاب مخالف، تصمیم دارند به عنوان اعتراض در سخنرانی او در پارلمان این کشور شرکت نکنند.

به گزارش دويچه وله، پاپ بندیکت شانزدهم در سفر خود به آلمان با دشواری‌های عدیده‌ای روبرو است. با این که پیش‌بینی می‌شود، بیش از 250 هزار تن در مراسم دعا شهرهای برلین، ارفورت و فرایبورگ شرکت کنند، با این‌حال ائتلاف بزرگی متشکل از 54 سازمان و نهاد حقوق بشری اعلام کرده‌اند که در اعتراض به سخنرانی پاپ در پارلمان آلمان دست به‌ تظاهرات خواهند زد.

بیش از 100 تن از نمایندگان احزاب چپ، سوسیال دموکرات‌ و سبزها در مجلس مرکزی این کشور گفته‌اند که در مراسم سخنرانی پاپ شرکت نخواهند کرد. به نظر این نمایندگان، حضور و سخنرانی پاپ در پارلمان برخلاف قانون اساسی آلمان است.

در سال گذشته بیش از 181 هزار تن از اعضای کلیسای کاتولیک، این نهاد را به دلیل برملا‌‌شدن رسوایی سوء‌استفاده‌های جنسی در کلیسا‌ها ترک کرده‌اند.

برنامه‌ سفر پاپ

بنا به گزارش دفتر واتیکان، پاپ در این سفر قصد دارد با نمایندگان و وابستگان کلیسای پروتستان نیز دیدار کند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در این دیدار حضور خواهد داشت. به نظر کارشناسان، دیدار پاپ از كشورش به‌طور “عادی” و بدون “نتیجه‌ای غیرمنتظره” برگزار خواهد شد.

بندیکت شانزدهم در باره‌ی این دیدار گفته است: «اهمیت این ملاقات در آنست که ما با هم به فکر فرو می‌رویم، کلام خدا را می‌شنویم و عبادت می‌کنیم.» پاپ پیش از آغاز سفر خود اعلام کرد که این برنامه‌ “شوی مذهبی” نیست.

رهبر کاتولیک‌های جهان در این سفر هم‌چنین با نمایندگان دیگر اديان اسلام و يهود نیز ملاقات خواهد کرد. احتمال دارد، بندیکت شانزدهم برخی از قربانیان سوءاستفاده‌های جنسی را نیز به حضور بپذیرد. این دیدارها، ولی در برنامه‌ کنونی سفر پاپ پیش‌بینی نشده‌ است.

تشریفات دیدار با پاپ

ملاقات و دیدار با پاپ، بندیکت شانزدهم با تشریفات ویژه‌ای همراه است که معمولاً از پیش تعیین شده و در اختیار ملاقات‌‌کنندگان گذاشته می‌شود. برخورد احترام‌آمیز و با فاصله‌ با رهبر کاتولیک‌های جهان، از اصول این تشریفات است.

بر اساس “فهرست تشریفاتی دیدار با پاپ”، سفیران کشورها باید با “فراک” در مراسم رسمی شرکت‌ کنند. پوشيدن کت و شلوار، تنها در نشست‌های غیررسمی مجاز است. در گردهمایی‌های رسمی سران کاتولیک‌ها، رهبر کاتولیک‌های جهان با عنوان “پدر مقدس” خوانده می‌شود و از سوی غیرکاتولیک‌ها “رهبر مقدس”.

جرج بوش، رییس جمهور پیشین آمریکا، با این‌حال، در دیداری که پس از انتقاد واتیکان از حمله‌ این کشور به عراق، بین بوش و پاپ صورت گرفت، در پاسخ به پاپ گفت: «بله‌، آقا». طبق رسم رایج کاتولیک‌های کشورهای اروپای جنوبی، زنان شرکت‌کننده در مراسم دیدار و گفت‌وگو با پاپ، ناگزیر از استفاده از تور سیاهی به عنوان “روسری” هستند.

هدایای آموزنده

رد وبدل کردن هدیه در سفرهای بندیکت شانزدهم نیز مرسوم است. اهدای این هدایا، گاهی معنای سیاسی هم می‌یابد. بندیکت شانزدهم، پس از آن که باراک اوباما سقط جنین در آمریکا را آزاد اعلام کرد، در نخستین دیدارخود با اوباما، بروشوری درباره‌ “حفظ زندگی” به او هدیه کرد.

نحوه‌ دست دادن با پاپ در “فهرست تشریفاتی دیدار با پاپ” نیز منظور شده است. طبق مفاد این فهرست، تنها سران حکومت‌ها و دولت‌ها اجازه دارند با پاپ دست بدهند. از آن جا که پاپ نه به عنوان رییس کشور واتیکان، بلکه به عنوان رهبر کاتولیک‌های جهان به سفر می‌رود، سران کشورهای میزبان همواره در ردیف‌های پایین‌تر از پاپ می‌نشینند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *