شاهدان عینی همچنین اظهار کردند که آسیب دیدگان حادثه به چهار بیمارستان شهر حلب منتقل شدند که تحت کنترل ارتش سوریه بود تا در آنجا تحت درمان و مداوا قرار گیرند و در حالیکه گروههای وابسته به ائتلاف معارضان و گروههای تروریستی وابسته به آمریکا و ترکیه تلاش میکردند، نظام سوریه را به این اقدام متهم کنند و مزدوران آنها در واشنگتن، لندن، پاریس و مقر ناتو در بروکسل تلاش میکردند، پوشش سیاسی و دیپلماتیک لازم برای توجیه این تجاوز را برای گروههای مسلح فراهم کنند، برخی طرفها بر آن شدند تا حقایق نهفته در پس این اقدام را دریابند.
جنایت زمانی رخ داد که یک موشک محلی به منطقه «خان العسل» در شهر حلب اصابت کرد، در حالیکه این منطقه تنها چند روز بود که از قبضه گروه تروریستی و جهادی تکفیری «جبهه النصره» و دیگر گروههای تروریستی هم پیمان با آن آزاد شده بود.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده در این جنایت 21 نفر کشته و 110 نفر زخمی شدند. در میان کشتهها 10 نظامی سوری نیز مشاهده میشدند و وضعیت بسیاری از مجروحان حادثه که از اهالی منطقه و غیر نظامی هستند، وخیم و خطرناک گزارش شده است.
همچنین پس از وقوع این حمله بسیاری از رسانهها و خبرگزاریها تلاش کردند، ماهیت و نوع سلاح به کار گرفته شده را مکتوم نگه دارند، به همین منظور برخی از رسانهها مانند روزنامه «السفیر» نوشتند، خمپاره استفاده شده حاوی گاز «سارین» بوده و برخی دیگر از گاز «خردل» و «ابیت» نام بردند.
اما اصل ماجرا چه بود؟
اواخر تابستان گذشته، حدود ماه اوت سال 2012 عناصر جهادی تکفیری «جبهه النصره» با کمک اطلاعاتی سرویسهای اطلاعاتی آمریکا بر تنها کارخانه موجود در سوریه تسلط پیدا کردند که در حوزه پر کردن گاز مایع «کلر» فعالیت میکرد.
این کارخانه در 50 کیلومتری شرق حلب بر سر راه حلب-رقه فعالیت میکرد و بخش قابل توجهی از آن وابسته به بخش خصوصی بود و بخش کوچکی از آن را بخش دولتی اداره میکرد.
در توضیح گاز «کلر» تنها کافی است به این نکته اشاره شود که فقط یک استوانه یا کپسول از این گاز برای نابودی تمام شهر حلب کفایت میکند و تبدیل این گاز به بمب بسیار ساده و به راحتی صورت میگیرد، به گونهای که برای انفجار آن تنها به یک جرقه نیاز است.
نظام سوریه که از خطر نهفته در پس این اقدام گروههای تروریستی آگاه و مطلع بود، به سرعت با سازمان ملل متحد و گروه آن (گروه «اخضر ابراهیمی»، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه) در دمشق تماس گرفته و از آنها میخواهند وارد عمل شده و گروههای مسلح را وادار به عقب نشینی از این کارخانه کنند. در این میان روسیه نقشی اساسی در این تحرکات ایفا کرد، چون از خطرات نهفته در پس این اقدام به خوبی آگاه بود.
به این منظور طرفهای بینالمللی با گروههای مسلح تماس گرفته و از آنها میخواهد که به شرط حضور ناظران و نیروهای بینالمللی بر این کارخانه خواستار خروج این گروهها از کارخانه میشوند. مذاکرات و گفتوگوها منتهی به این امر شد که کارخانه تعطیل و بسته شود، اما کپسولهای گاز در کارخانه باقی ماندند، چون گروههای تروریستی انتقال آنها به مکان امن را رد کردند.
این درحالی است که این کارخانه دارای دهها کپسول گاز بئد که وزن هریک از آنها یک صد کیلو گرم بود که به این ترتیب میتوان از وجود دستکم 6 تن گاز کلر در انبارهای این کارخانه سخن گفت و اینکه هریک از این کپسولها توان آلوده کردن یک شهر بزرگ به اندازه دمشق را دارند، بنابراین به راحتی میتوان دریافت که وضعیت شهری که جمعیت آن به طور متوسط به 20 هزار نفر میرسد، در قبال استفاده از این گاز چه خواهد شد. افزون بر اینکه وجود این حجم از گاز در این کارخانه برای کشتار ساکنان دو شهر بزرگ دمشق و حلب کافی است.
جبهه النصره تنها گروه تروریستی در سوریه آشنا به تکنولوژی استفاده از گاز کلر
درباره استفاده از گاز کلر باید گفت، گروه تروریستی جبهه النصره تنها گروه مسلح تروریستی فعال در سوریه است که با تکنولوژی استفاده از گاز کلر آشناست و ریشه استفاده جبهه النصره از گاز کلر به عنوان سلاح شیمیایی به عراق باز میگردد.
پس از عقبنشینی نظامیان آمریکایی از عراق و در چارچوب جنگ اطلاعاتی اردن – عربستان سعودی در عراق برای متزلزل کردن و تضعیف دولت «نوری المالکی»، نخست وزیر عراق، سرویسهای اطلاعاتی اردن اقدام به تسهیل انتقال گاز کلر از اردن به سازمان تروریستی القاعده در عراق به نام «امارت اسلامی عراق» کردند و به این ترتیب این سازمان تروریستی اولین سازمانی بود که با کمک سرویسهای اطلاعاتی اردن و عربستان سعودی به عنوان سلاح شیمیایی کردند و این از جمله اموری بود که در رسانههای منطقهای و فرامنطقهای در چارچوب کشتار مذهبی که سرویسهای اطلاعاتی عربستان سعودی در عراق دست به آن میزدند، مسکوت و مخفی باقی ماند.
با توجه به اینکه «نسل اول» و «نسل دوم» سازمان تروریستی «امارت اسلامی در عراق» در واقع بنیانگذاران «جبهه النصره» بودند و این موضوعی اثبات شده به شمار میآید، بنابراین عناصر جبهه النصره تنها عناصر مسلحی هستند که از تکنیک استفاده از این گاز آگاه هستند. افزون بر اینکه سازمان تروریستی امارت اسلامی در عراق بارها تاکید کرده است، عناصری که جبهه النصره در سوریه را تاسیس کردند، بارها اعلام کردهاند که این افراد دارای مهارت و تجربه در عملیات بمبگذاری و انفجار دارند.
چند هفته پیش بر اساس اطلاعات به دست آمده از عناصر مسلح در حلب «جبهه النصره» ساخت گلولههای گاز کلر برای توپها و موشکهای محلی در ریف حلب را با تکیه بر کارخانه گاز کلری که در حلب بر آن دست یافته بود را آغاز کرد. با توجه به اینکه خمپاره شلیک شده از منطقه «کفر داعل» در شمال غربی حلب بوده که کاملا در اختیار و تحت کنترل جبهه النصره است.
آنچه تاکید میکند که خمپاره مورد استفاده علیه منطقه «خان العسل» حلب حاوی گاز کلر بوده، آثار برجای مانده از آن در منطقه انفجار است که در ابتدای مطلب به آن اشاره شد و تصاویر ارائه شده از مجروحان حادثه به دو کارشناس انگلیسی این نکته را مورد تاکید قرار دادند. به گونهای که یکی از این کارشناسان تاکید کرد که آثار برجای مانده بیتردید ناشی از سوختگی گاز کلر است.
در پایان تنها اشاره به این نکته باقی میماند که این جنایت، جنایتی طایفهای و مذهبی است، چون اکثریت اهالی ساکن این منطقه از اقلیتهای مسلمان منطقه هستند که در فرهنگ و قاموس جهادیهای تکفیری جبهه النصره کافر به شمار میآیند، افزون بر اینکه 20 درصد جمعیت اهالی این منطقه مسیحی ارمنی هستند.