* برای ورود به انتخابات با هیچکس رایزنی نکردم
متکی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری با احزاب و چهره های شاخص اصولگرا هماهنگ خواهید بود، گفت: به اعتقاد بنده هماهنگی برای ائتلاف سیاسی زود است و این موضوع باید اوایل فروردین ماه یا نیمه اردیبهشت مطرح شود تا ببینیم چه کسانی به صورت جدی وارد انتخابات می شوند و اقبال اولیه شامل چه کسانی است. شاید در آن زمان زمینه هایی برای بحث ائتلاف مورد بررسی قرار گیرد و شاید هم به وجود نیاید، البته در شرایط کنونی پرداختن به این مسائل زود است.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا به تازگی با محمود احمدی نژاد دیداری داشته اید یا نه، اظهار داشت: بنده از زمانی که از وزارت امور خارجه خارج شدم، هیچ دیداری با رئیس جمهور نداشتهام.
متکی همچنین در خصوص پیوستن خود به ائتلاف سهگانه اصولگرایان تصریح کرد: مجموعههای دیگری وارد عرصه انتخابات شدند. شاید مدل خوبی را نیز طراحی کرده باشند، اما این ریسکپذیری است و اینکه تا آخر چه اتفاقی میافتد و چه کسانی به چه مجموعههایی اضافه میشوند باید تا آخر فروردین و یا نیمه اول اردیبهشت منتظر بمانیم و همانطور که گفتم این مباحث را هم اکنون زودهنگام میدانم.
نائب رئیس جبهه پیروان خط امام رهبری درباره اینکه از بنیصدر و قائله 14 اسفند چه درسی میتوان گرفت، افزود: حوادث 14 اسفند 1360 حادثه تلخی بود، مردم در آن دوران با شوق انقلابی اولین رئیس جمهور را انتخاب کرده بودند، امابه فاصله کوتاهی رئیس جمهور منتخب مردم چالشهایی را برای نظام پدید آورد. البته ما به شکلهایی و دورههایی شاهد این برنامهها و چالشها بودیم که باید تمامی آنها مورد بررسی قرار بگیرد.
متکی با تاکید بر اینکه جایگاه رئیس جمهور در قانون اساسی مشخص است افزود: ارتباط رئیس جمهور و باقوا، ارتباط رئیس جمهور با رهبری مشخص است و ما باید این آسیبشناسی را انجام دهیم که چرا در مقاطعی شاهد برخوردهایی از سوی دولت بودیم. در نظام جمهوری اسلامی رهبری جایگاه ایدئولوژیک دارد و دولت مسئولیت مکتبسازی را برعهده ندارد. بیراهه رفتن میتواند بزرگترین انحراف معرفی شود.
* به هیچ وجه جنجالسازی بین اصولگرایان نمیپسندم
نامزد انتخابات یازدهم ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه بنده به هیچ وجه جنجالسازی بین اصولگرایان نمیپسندم، اظهار داشت: مجموعهای از دوستان احساس وظیفه کردند و وارد عرصه شدند. ضمن آنکه از بینشهای لازم برخوردارند و امیدوارم در جهت حرکت به سوی افقهای روشنتر پیش رویم.
خبرنگاری از متکی سوال کرد به نظر شما آیا نمایندگان موسوی، کروبی و خاتمی میتوانند در انتخابات ریاست جمهوری نامزد معرفی کنند، که وی در پاسخ گفت: شما از این افراد و هواداران آنها به عنوان اقلیت نام بردید، اقلیت به معنی اینکه کسانی نباید در حاکمیت نباشند نیست. تجربه کشور ما نشان داده است که در تمامی انتخابات چه در مجلس و چه در ریاست جمهوری افراد با رای مردم انتخاب شدهاند. انتخابات آزاد یعنی همین نگاههای متفاوت. وارد صحنه میشوند و این مردم هستند که آنها را برمیگزینند و به خوبی دیدیم که جریانهای مختلف سیاسی در این مدت سرکار آمدند.
“این نشاندهنده ظرفیت بالای جامعه و نظام است. در انتخابات 88 نیز نشاط کاملی در جامعه حاکم بود اما حوادث بعد از پایان رایگیری شروع شد.”
متکی با بیان اینکه بنده مدافع حضور سلایق گوناگون در عرصه سیاسی و انتخاباتی هستم افزود: هر جریانی که در چارچوب نظام باشد، میتواند افرادی را وارد عرصه انتخابات کند. اما درباره افرادی که شما از آنها نام بردید، باید بگویم نهاد قانونی باید بررسیهای نهایی را انجام دهد. هر کدام از آنها تایید نهادهای مربوطه را گرفتند میتوانند نامزد انتخابات شوند.
بر اساس گزارش تسنیم، وی در پاسخ به این سوال که آیا قبول دارید انتخابات مجلس نهم انتخابات درون خانوادگی بین جریان اصولگرا بود؟ اظهار داشت: انتخابات مجلس نهم با نشاط و با حضور همه جریانها برگزار شد. در این انتخابات برخی از نمایندگانی که سابقه نمایندگی داشتند نتوانستند به مجلس راه یابند و ما در این دوره بیشترین تغییر را نسبت به دوره هشتم شاهد بودیم.
عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط ا مام و رهبری اذعان داشت: اینکه جریانی بگوید در مجلس نهم وزن کمتری پیدا کرده است، نباید آن را به حساب رقابت محدود در آن انتخابات بگذارد.
* ورود من در عرصه انتخابات قطعا برای نقشآفرینی در انتخابات است
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا حاضر هستید در انتخابات ریاست جمهوری به نفع کسی که برنامههای شما را داشته باشد کنارهگیری کنید؟ گفت: مقبولیت را مردم تعیین میکنند و باید روشهای درست و علمی برای این مقبولیتها انجام شود. البته بنده باید توصیهای داشته باشم و آن توصیه آن است که افراد و نامزدها خیلی شتابزده وارد نتایج انتخابات نشوند. مردم هنوز ارادهشان نشان ندادهاند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم اظهار داشت: نمیشود از هم اکنون برای نتیجه ائتلاف در انتخابات و یا کنارهگیری به نفع کسی تصمیمگیری کرد. ورود من در عرصه انتخابات قطعا برای نقشآفرینی در انتخابات است و حتما به تلاشهای خودم ادامه خواهم داد.
متکی اضافه کرد: نمیتوانیم به نفع کسی که هنوز مقبولیت او مشخص نیست و یا از ریسک پائینی در انتخابات برخوردار است کنارهگیری کنیم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در صورت پیروزی در انتخابات سیاست خارجی دولتهای نهم و دهم را ادامه خواهید داد گفت: در حوزه سیاست خارجی این دولت ها من اشکالاتی را در روشها میبینم، روشها درست نبوده است. البته از دولت دهم به بعد رویکردهای متفاوتی اتخاذ شده است که باید این رویکردها مورد بحث قرار گیرد که من نیز به آنها نقدهایی دارم.
عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این سوال که آیا برای کاندیداتوری خود در انتخابات با چهرههای شاخص اصولگرا منجمله روحانیت دیدار و رایزنی داشتهاید یا نه، گفت: من برای ورود به انتخابات با هیچ کس رایزنی نکردم.
وزیر سابق امور خارجه کشورمان درباره اینکه آیا در صورت پیروزی در انتخابات از رهبری خواهید خواست که اختیارات رئیس جمهور را در مسئله هستهای افزایش دهد، یا نه، گفت: روشهای ما در سیاست خارجی مشخص است. نقش و جایگاه رهبری نیز در نظام اسلامی مشخص است. ما براساس قانون حرکت خواهیم کرد.