وی با بیان اینکه در سفر خود به منطقه، با رهبران کشورهای منطقه درباره مذاکرات هستهای ایران سخن گفته، اظهار داشته، آمریکا با رویکرد «گفتوگو برای گفتوگو» مخالف است.
کری در این باره افزوده است: «مذاکرات نمیتواند به ابزاری برای تأخیر تبدیل شود تا در پایان، وضعیت را از آنچه هست خطرناکتر سازد؛ بنابراین، میزان مشخصی زمان وجود دارد». وی همچنین اشاره کرده که بنا بر تأکید اوباما، ایران نباید به سلاح هستهای دست پیدا کند.
به نوشته «نیویورک تایمز»، بایدن در تلاش برای از میان بردن شکاف پدید آمده میان آمریکا و رژیم اسرائیل، اظهار داشته، هیچ رئیسجمهوری تاکنون به اندازه اوباما برای تأمین امنیت فیزیکی این رژیم تلاش نکرده است.
وی همچنین درباره اشارات اوباما مبنی بر امکان استفاده از زور در صورت شکست دیپلماسی در حل موضوع هستهای ایران، گفته: «رؤسای جمهور ایالات متحده نمیتوانند بلوف بزنند و این کار را انجام نمیدهند. باراک اوباما نیز بلوف نمیزند».
نیویورک تایمز مینویسد، بایدن این بار بر خلاف گذشته، در سخنان خود از موضوع شهرک سازیهای رژیم اسرائیل و صلح با فلسطین سخنی به میان نیاورد تا سبب رنجش خاطر اسرائیلیها نشود.
هیگل که این مواضع را مکتوب و در پاسخ به پرسشهای کمیته کنترل تسلیحات سنای آمریکا مطرح کرده، نوشته به منظور جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) برنامههای احتیاطی را تدوین خواهد کرد که مکمل ابزار تحریمهای اقتصادی وضع شده از سوی دولت اوباما خواهد بود.
هیگل در بخش دیگری از پاسخهای نوشتاری خود آورده: «فعالیتهای ایران بدخواهانه است و با هدف بیثبات سازی صورت میگیرد».
وی در ادامه اظهار داشته پیش از آن که دیر شود، باید ایالات متحده و متحدانش یک تهدید نظامی آشکار و معتبر را علیه ایران مطرح کنند، زیرا کلمات و تحریمها به تنهایی نمیتوانند ایران را متوقف کنند. وی همچنین بار دیگر مدعی شده، ایران از مذاکرات هستهای به منظور خرید زمان استفاده میکند.
این روزنامه مینویسد، به واسطه مداخله دولت و همچنین جو مثبت مذاکرات هستهای اخیر میان ایران و قدرتهای جهانی، پول رایج ایران نزدیک ۹ درصد در مقابل دلار رشد داشته است.
الشرقالاوسط اشاره میکند که ارزش پول ملی ایران در سال ۲۰۱۲ به کمتر از نصف کاهش یافته و به پایینترین میزان خود تاکنون رسید. به هر حال، این روزنامه جو مثبت مذاکرات هستهای را مهمترین عامل کاهش بهای دلار در ایران میداند.
در پایان، موضوع اعلام رسمی نامزدی دکتر محسن رضایی برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲، مورد توجه شماری از مطبوعات جهان قرار گرفته است. خبرگزاری «رویترز» که از دکتر رضایی با لفظ «فرمانده اسبق سپاه پاسداران» یاد کرده، خبر اعلام کاندیداتوری وی را بازتاب داده است.
این خبرگزاری ضمن اشاره به سوابق دکتر رضایی، مینویسد: وی به مدت شانزده سال و تا سال ۱۹۹۷ سمت فرماندهی کل سپاه پاسداران را بر عهده داشته و سپس به عنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شده است. رویترز بر این باور است کاندیداتوری رضایی معادلات انتخاباتی را پیچیدهتر کرده و پیشبینی نتایج را دشوار میسازد. در ادامه این مطلب بخشهایی از موضعگیریهای اخیر دکتر رضایی مورد اشاره قرار گرفته است.
خبرگزاری «ترند» نیز در مطلب کوتاهی به اعلام کاندیداتوری دکتر رضایی اشاره و مطالب مختصری را در معرفی وی منتشر کرده است.