فرمانده ناجا گفت: در سال ۸۸ یک یگان نیروهای ویژه در یک کوچه به چند خودروی مردم آسیب زدند و شیشههای آن را شکستند بلافاصله دستور دادیم و تمامی نیروهای متخلف شناسایی و دستگیر شدند. آنها مدعی بودند که چند نفر با سنگ و گلدان در این کوچه آنها را مجروح کردند اما ما گفتیم این موضوع دلیلی برای شکستن شیشههای مردم نمیشود از تمامی افراد عذرخواهی کردیم و ۷۰ میلیون تومان نیز خسارت پرداخت کردیم.
به گزارش هراز به نقل از ایلنا سردار احمدیمقدم در همایش علمی مهارت و دیانت که به میزبانی یگان ویژه پاسداران نیروی انتظامی برگزار شد، با بیان اینکه هر یک از یگانها برای رسیدن به اهداف خود باید یک سند راهبردی و چشمانداز علمی تدوین کنند، گفت: این حرکت مداوم باید کمال جویانه و به سمت اهداف مطلوب باشد.
وی با بیان اینکه تمام سازمانهای نیروی انتظامی حتی یگانهای رزمی ناجا باید یاد گیرنده باشند و بر اساس مسیر علمی به اهداف و کمال برسند گفت: در تدوین سند راهبردی باید نوع نگاه به مقوله امنیت را در نظر بگیریم و به سوالاتی همچون آیا امنیت بر مردم است یا برای مردم؟ پاسخ مناسبی را بیابیم.
فرمانده ناجا با بیان اینکه امنیت یعنی آنکه شرایطی فراهم شود تا مردم در آن احساس نگرانی نکنند، گفت: اگر دشمن اقتدار را تضعیف شده بیابد طمع خواهد کرد و بر همین اساس یگانهای نیروی انتظامی و غیره باید آماده باشند تا شرایط برای ناامنی ایجاد نشود.
احمدیمقدم با بیان اینکه یگان ویژه باید آماده باشد تا اگر یک تهدید بزرگ در مقیاس زیاد رخ داد، برای حمایت از جامعه وارد محل شود.
فرمانده ناجا با بیان اینکه با اشراف اطلاعاتی در کانون تهدید باید حضور پیشگیرانه داشته باشیم، گفت: در چهار سال اخیر تمرینهای زیادی صورت گرفته و حتی برای تمرین یگانهای ویژه وضعیتی ابلاغ شد که مثلا گردان در زمانی معین به محل از پیش تعیین شده برسد تا زمان حضور و مقدار آمادگی یگان ویژه سنجیده شود.
احمدیمقدم با اشاره به حادثه مسجد امامعلی (ع) در زاهدان با تاکید بر اینکه دستان خارجی در این ماجرا وجود داشت گفت: تلاش بود که دعوای بین شیعه و سنی ایجاد شود اما با حضور به هنگام ماموران و درایت ریشسفیدان و مسئولان به سرعت مسئله حل شد و گرنه فتنه بزرگی دامن زده میشد. این مسئله کمتر از ۱۲ ساعت با حضور ماموران از تهران، کرمان و… با درایت مسئولان حل و فصل شد.
احمدیمقدم با اشاره به زمان طلایی حضور ماموران در صحنه، تاکید کرد: به موقع رسیدن برای نجات حائز اهمیت است. بیش از ۶۰ هزار مامور در یگان ویژه و یگانهای آماده فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه یگان ویژه سرآمد تمامی یگانهای رزمی و نظامی در کشور است، گفت: این موضوعی است که همگان به آن اذعان دارند.
احمدیمقدم با بیان اینکه یگان ویژه در فتنه ۸۸ با مظلومیت در میدان حاضر شد، گفت: این یگان بدون اظهار ضعف و خستگی و بیهیچ منتی در میدان ایستاد.
فرمانده ناجا یگان ویژه را از لوازم روند توسعه بشری شدن دانست و گفت: در سوریه اگر پلیسی با کفایت و یگان ویژه داشتند میتوانستند مشکلات را در ابتدا حل و فصل کنند و دیگر نیازی به حضور ارتش در ماجرا نبود.
وی به انفجار اطلاعات در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: امروزه فضای مجازی نقش اتاق جنگ را ایفاء میکند و علاوه بر این کسانی که در این حوزه فعالیت کنند میتوانند از این حوزه برای کنترل و مهار بحران نیز استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مردم مشکلات و انتظارات خود را از دولت مطالبه میکنند گفت: در گذشته اگر مشکل کم آبی به وجود میآمد مردم نماز باران میخواندند اما در حال حاضر مردم میگویند دولت باید آب بیاورد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه مردم ایران افرادی فهیم هستند گفت: اگر مدیران، مدیریتی صحیحتر انجام دهند، میتوانند مسئله را حل و فصل کنند.
احمدیمقدم با بیان اینکه یگان ویژه نیروی آماده برای پیشگیری و مهار توطئه به جای سرکوب و مقابله است گفت: یگان ویژه واحد سرکوب نیست که اگر هر جا شلوغ شد،تر و خشک را با هم بزند.
وی تاکید کرد: ارعاب و ترساندن برای دشمنان است و نه برای مردم و اگر در مسابقه فوتبالی دعوا شد نیروی انتظامی باید آن را به خوبی حل و فصل کند.
احمدیمقدم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ذات یگان ویژه اقتدارگرا است تاکیدکرد: با این حال این اقتدار باید به موقع باشد چرا که یگان ویژه شمشیر در نیام است.
وی با بیان اینکه فلسفه یگان ویژه برای حمایت از جامعه در برابر تهدیدات و حضوری پیشگیرانه است در مورد ویژگیهای یگان ویژه گفت: انضباط، اخلاق و افزایش آستانه تحمل از ویژگیهای یگان ویژه است.
احمدیمقدم با بیان اینکه وظیفه یگان ویژه مهار بحران است نه دشنام و ناسزا گفتن، گفت: در فتنه ۸۸ ما بنا داشتیم میدان را کنترل کنیم نه بگیر و ببند داشته باشیم و بر همین اساس پس از دستگیری افراد، معمولا دستگیرشدگان یک روز پس از دستگیری با تعهد، نصیحت و صحبت کردن آزاد شده و تقریبا دستگیرشدگان تکراری نیز نداشتیم.
وی با بیان اینکه راضی به آسیبدیدن یک نفر نیستم گفت: در روز عاشورا به یگان حمله کردند و این یگان نیز مظلومانه مقابله کرد.
فرمانده ناجا خطاب به ماموران یگان ویژه با بیان اینکه در مواقعی اغتشاشگران سعی دارند با پاشیدن رنگ، ناسزا، فحش ناموسی، سنگ زدن و غیره آستانه تحمل شما را پایین بیاورند گفت: آموزشها باید به گونهای باشد که شما در برابر سختی، گرما، گرسنگی، بیحوصلگی و غیره به کار خود ادامه دهید.
احمدیمقدم افزود: در سال ۸۸ از پشتبام منزلی در یکی از کوچهها سنگ و گلدان به سر ماموران انداخته شد که موجب آسیب نخاعی یکی از ماموران نیز شد و این افراد گفتند چون خسته شده بودند، اقدام به شکستن شیشههای ماشین کردند.
وی ادامه داد: با این حال تمامی آن ماموران دستگیر شدند و آنان خستگی را علت اصلی این اقدام خود دانستند. اما با این حال ماموران به تک تک این منازل مراجعه و از آنان عذرخواهی کردند. ناجا در آن حادثه ۷۰ میلیون تومان خسارت دید.
وی با تاکید بر اینکه باید آسیبها حتی برای اغتشاشگران به حداقل برسد گفت: قرار نیست که به افراد صدمه بزنیم.
فرمانده ناجا ضمن تاکید به خشونت حداقلی در یگان ویژه گفت: مگر در مواقعی که لاجرم مجبور به استفاده از خشونت هستیم و در مواقعی که به سمت یگان حمله میکنند باید از خود دفاع کنند.
وی ضمن تاکید به رعایت حقوق مردم گفت: یگان ویژه باید در خدمت مردم باشد و از آنجایی که این یگان معتقد و متدین است و دغدغه دین و مردم دارد این مهم را رعایت میکند.