تيم ملي كشتي آزاد ايران با تصاحب 2 مدال طلا، يك نقره و يك برنز، و تنها با اختلاف دو امتیاز پس از تيم روسيه به مقام نايب قهرماني پيكارهاي كشتي آزاد قهرماني سال 2011 بزرگسالان جهان در شهر استانبول تركيه دست يافت. برای تيم ملي ايران دو مدال طلاي با ارزش توسط دو دلاور مازنی مهدي تقوي در 66 كيلوگرم و رضا يزداني در 96 كيلوگرم به دست آمد و با احتساب مدال نقره صادق گودرزي در 74 كيلوگرم و برنز حسن رحيمي در 55 كيلوگرم با 41 امتياز نايب قهرمان جهان شد و چهار سهميه المپيك را هم به دست آورد.
در ضمن علیرضا گودرزی و مصطفی آقاجانی عناوین هفتم و دهم وزن های 84 و 60 کیلوگرم را نصیب خود کرده اند. البته اگر فردين معصومي در حد انتظار ظاهر ميشد ايران ميتوانست پس از سالها قهرماني را از روسيه بگيرد. تيم هاي آمريكا و آذربايجان هم در رده هاي سوم و چهارم ايستادند.
رحيمى نشان برنز جهان را بر گردن آويخت
حسن رحيمى نماينده وزن ۵۵ كيلوگرم تيم كشتى آزاد كشورمان با پيروزى مقابل كشتى گير آمريكايى در ديدار رده بندى رقابتهاى جهانى تركيه نشان برنز جهان را بر گردن آويخت. وى در ديدار رده بندى مسابقات وزن ۵۵ كيلوگرم رقابتهاى كشتى آزاد قهرمانى جهان و گزينشى المپيك ۲۰۱۲ لندن مقابل نيكولاس سيمونز آمريكايى در ۲ تايم با نتيجه (يك بر صفر) و (۳ بر صفر) به پيروزى رسيد و مدال برنز جهان را بر گردن آويخت. نماينده كشورمان در دور اول آندرى دوكوف از رومانى را با نتايج (يك بر صفر) و (۳ بر صفر) و در دور دوم يانگ كيونگ ايل (قهرمان سال ۲۰۰۹ جهان) از كره شمالى را با نتايج (صفر بر يك)، (۲ بر يك) و (يك بر صفر) شكست داد اما در دور سوم در۲ تايم و با نتيجه (صفر بر يك)، (يك بر ۵) مقابل رادوسلاو وليكوف دارنده نشان برنز المپيك پكن از بلغارستان مغلوب شد و از حضور در يك چهارم نهايى بازماند.
البته با حضور وليكوف در فينال، رحيمى در گروه شانس مجدد كار را ادامه داد كه در نخستين ديدارش در ۲ تايم و با نتيجه (يك بر صفر) و (۲ بر صفر) مقابل آندريف از بلاروس به پيروزى رسيد و در دومين ديدار هم مقابل ولادمير خينچگاشويلى از گرجستان در ۳ تايم و با نتيجه (يك بر ۲)، (يك بر صفر) و(۶ بر صفر) به برترى رسيد و علاوه بر حضور در ديدار رده بندى سهميه المپيك ۲۰۱۲ لندن را نيز كسب كرد. در ادامه رحيمى براى كسب نشان برنز به مصاف نيكولاس سيمونز از آمريكا رفت كه در ۲ تايم و با نتيجه (يك بر صفر) و (۳ بر صفر) به برترى رسيد و مدال برنز جهان را از آن خود كرد. گفتنى است؛ ديگر مدال برنز اين وزن به دولت نيازبيكوف از قزاقستان رسيد.
کارنامه رضا یزدانی اولین مرد طلایی
رضا یزدانی در این مسابقات پس از استراحت در دور نخست در دور دوم مقابل گوانزالز از اسپانیا با ضربه فنی به پیروزی رسید و راهی مرحله بعد شد. وی در دور سوم نیز مقابل گرگلی کیس از مجارستان به برتری رسید و جواز حضور در یکچهارم نهایی را کسب کرد. یزدانی در دور چهارم هم مقابل روسلان شیخاف از بلاروس به پیروزی رسید و علاوه بر حضور در نیمهنهایی جواز حضور در المپیک لندن را نیز کسب کرد. یزدانی در مرحله نیمه نهایی مصاف بولتیچ از نیجریه رفت که در 2 تایم و با نتیجه 1 بر صفر ( کلینچ) و 7 بر 1 به پیروزی رسید و به دیدار پایانی رقابتهای کشتی قهرمانی جهان و گزینشی المپیک راه یافت.
رضا یزدانی شب گذشته مقتدرانه ترین نتیجه کشتی ایران در تمامی فینال های مسابقات جهانی پس از انقلاب را بدست آورد. بهترین پیروزی کشتی گیران ایرانی در فینال مسابقات جهانی در سی سال اخیر، پیروزی 4 بر 1 رسول خادم بر ماخاربک خادارتسف در فینال مسابقات جهانی 1994 بود. اقتدار یزدانی در کشتی دیشب به گونه ای بود که حریف ترک به هیچ وجه قادر به امیتازگرفتن از او نبود و اگر تیم داوری، خواسته یا ناخواسته، از اوحمایت نمی کرد، رضا یزدانی وقت دوم کشتی را نیز به کشتی گیر ترک با نتیجه 1 بر صفر واگذار نمی کرد.
کارنامه تقوی دومین دلاور طلایی ایران
تقوی که در دور نخست مقابل میتروف از مقدونیه در دو تایم با نتیجه 4 بر صفر پیروز شده بود، در دور دوم هم اینوکنتف از قرقیزستان را در سه تایم با نتیجه 3 بر 3 شکست داد.
نماینده کشورمان در دور سوم در 2 تایم با نتیجه 2 بر یک از سد علی شعباناف از بلاروس گذشت و گام در یک چهارم نهایی گذاشت.
تقوی در یکچهارم هم مقابل آدام باتیروف از روسیه را در 3 تایم و با نتیجه 2 بر یک به برتری رسید و علاوه بر حضور در نیمهنهایی و انتقام شکست مقابل این کشتیگیر در جام جهانی 2010 مسکو، سهمیه حضور در المپیک لندن را نیز کسب کرد.
وی در نیمه نهایی مقابل لیوان لوپز کوبایی با نتیجه (3 – صفر – کلینچ) و (3 – صفر) برنده شد و به دیدار فینال راه یافت.
مهدي تقوي در فينال وزن 66 كيلوگرم برابر تاتسوهيرو يونميتسو از ژاپن چهار بر صفر پيروز شد و بر سكوي نخست جهان ايستاد.
تقوي در وقت اول در حالي كه فقط 20 ثانيه تا پايان مانده بود با زير گيري يك امتياز از حريفش گرفت و يك بر صفر برنده شد.
در تايم دوم تقوي بيشتر مدافع بود و كار به كلينچ كشيد. گوي آبي نشانگر آن بود كه تقوي بايد مجري فن باشد. مليپوش ايران از اين فرصت به خوبي استفاده كرد و حريف را به پل زد تا سه بر صفر برنده شود و قهرمان جهان شود. تقوي در فينال بازيهاي آسيايي به اين كشتيگير ژاپني باخته بود .
کارنامه نقره ای گودرزی
گودرزی که در دور نخست در 2 تایم با نتیجه 3 بر یک میدانا از گینه بیسائو را شکست داده بود در دور سوم هم در 2 تایم و با نتیجه 5 بر صفر از سد آلکساندر بورکا از مولداوی گذشت.
نماینده کشورمان در دور سوم مقابل مراد گایداروف از بلاروس با نتیجه 3 بر صفر و یک بر صفر به پیروزی رسید.
گودرزی در یکچهارم نهایی هم داوید خوتسیشویلی از گرجستان را با نتیجه 3 بر صفر و یک بر صفر شکست داد تا چهارمین سهمیه المپیک را برای کشتی آزاد ایران به ارمغان بیاورد.
وی برای حضور در فینال عبدالحکیم شاپیف از قزاقستان را در 3 تایم با نتایج (یک – صفر)، (صفر – یک) و (4 – صفر) مغلوب کرد تا امشب برای کسب مدال طلا به مصاف جوردن باروس از آمریکا برود.
در روز سوم و پایانی رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی جهان و گزینشی المپیک لندن در شهر استانبول، صادق گودرزی آزادکار وزن 74 کیلوگرم کشورمان با شکست در فینال مقابل جوردن باروس از آمریکا به مدال نقره بسنده کرد.
عناوين كشتيگيران آزاد ايران در مسابقات جهاني 2011 استانبول به ترتيب زير است:
55 كيلوگرم: حسن رحيمي(برنز)
60 كيلوگرم: مصطفي آقاجاني(بيست و دوم)
66 كيلوگرم: مهدي تقوي (طلا)
74 كيلوگرم: صادق گودرزي(نقره)
84 كيلوگرم: عليرضا گودرزي(هفتم)
96 كيلوگرم: رضا يزداني(طلا)
120 كيلوگرم: فردين معصومي (هجدهم)
ردهبندي مسابقات سال 2011 كشتي آزاد قهرماني جهان به ترتيب زير است:
55 كيلوگرم: 1- ويكتور لبدوف(روسيه)2- رادوسلاو وليكوف (بلغارستان) 3-حسن رحيمي (ايران) و دولت نيازبكوف (قزاقستان) 5- ميهران جابوريان(ارمنستان) و نيكولاس اسكات سايمونس(آمريكا) 7- ولاديمير خينچگاشويلي(گرجستان) 8- شينيچي يوموتو(ژاپن) 9- نورلان ماكناليف(قرقيزستان) 10- بايارا نارانباتار(مغولستان)
60 كيلوگرم: 1- بسيك كودوخوف(روسيه) 2- فرانكلين گومز(پورتوريكو) 3- كنيچي يوموتو(ژاپن) و دارن ژوماگازيف(قزاقستان) 5- ديديه پايس(فرانسه) و مالخاز زاركوا(گرجستان) 7- الخاندرو والدس(كوبا) 8- سليمخان حسيناف(آذربايجان) 9- وسلي هامفري(آمريكا) 10- رضوان گاجيف(بلاروس) … 22- مصطفي آقاجاني(ايران)
66 كيلوگرم: 1- مهدي تقوي(ايران) 2- تاتسوهيرو يونميتسو(ژاپن) 3- جبرئيل حسن اف(آذربايجان) و ليوان لوپز آزكوي(كوبا) 5- لئونيد بازان(بلغارستان) و آدام باتيروف(روسيه) 7- اينوكنتي اينوكنتييف (قرقيزستان) 8- جاكوب كاچناك(اسلواكي) 9- آندري استادنيك (اوكراين) 10- ولاديمير گوتيسان(مولداوي)
74 كيلوگرم: 1- جردن باروفس(آمريكا) 2- صادق گودرزي(ايران) 3- اشرف علييف(آذربايجان) و داويت خوتيشويلي(گرجستان) 5- عبدالحكيم شاپيف(قزاقستان) و ريكاردو روبرتي (ونزوئلا) 7- رشيد قرباناف(ازبكستان) 8- مراد گايداروف(بلاروس) 9- يائو ژانگ(چين) 10- آندري شيكا(آلمان)
84 كيلوگرم: 1- شريف شريفاف(آذربايجان) 2- ابراگيم آلداتوف(اوكراين)3- داتو مارساگيشويلي(گرجستان) و آلبرت ساريتوف(روسيه)5- آرماندس زيربوليس(لتوني) و كايل ساندرسون(آمريكا) 7-عليرضا گودرزي(ايران) 8- شينيا ماتسوموتو(ژاپن) 9- ويليام دالي(ايرلند) 10- يرمك بايدوشف(قزاقستان)
96 كيلوگرم:1- رضا يزداني(ايران) 2- سرهات بالجي(تركيه)3- روسلان شيخاف(بلاروس) و جاكوب وارنر (آمريكا) 5- سينيوي بولتيك(نيجريه) و تيموراز تيگيف(قزاقستان) 7- رستم اسكندري(تاجيكستان) 8- گرگلي كيش(مجارستان) 9- جوزف جالويار(اسلواكي) 10- قربان قرباناف(ازبكستان) 11- حاجي مراد گاتسالوف(روسيه)
120 كيلوگرم: 1- الكسي شيماروف(بلاروس) 2- بلال ماخوف(روسيه) 3- جمال الدين ماگومداف(آذربايجان) و داويت مودزامانشويلي(گرجستان) 5- چولونبات جارگالسايخان(مغولستان) و ترول دلاگنف(آمريكا) 7- فاتح چاكراوغلو(تركيه) 8- آرتور تايمازوف(ازبكستان) 9- آرزومانيديس(يونان) 10- فاتيون بارو(آلباني)
ردهبندي تيمي:
1- روسيه 43 امتياز
2- ايران 41 امتياز
3- آمريكا 38 امتياز
4- آذربايجان 37 امتياز
5- گرجستان 34 امتياز
6- قزاقستان 29 امتياز
7- ژاپن 23 امتياز
8- بلاروس 22 امتياز
9- بلغارستان 15 امتياز
10- تركيه 13 امتياز
Bookmark and Share