در کارتونهای دوران کودکی همه ما که داستان آن در فصل سرما می گذشت یک اتفاق مشترک وجود داشت و آن سال نو و درخت کاج شب عید میلادی بود و این که به اصطلاح هر ساله در شب سال نو بابانوئل برای بچه‌ها کادو می آورد.

ایسنا، امشب همان شب عید سال نو میلادی است که بهانه ای برای نگارش این گزارش شد. همان شب عیدی که برف، درخت، تزئینات درخت و کادوی سال نو را به ارمغان می‌آورد.

هموطنان ارامنه و مسیحی از اوایل دیماه در تدارک مراسم عید سال نو میلادی هستند که درختچه کاج و تزئینات آن جزو تدارکات این مراسم به حساب می آیند.

از دیگر وسایل مورد نیاز شب عید میلادی می‌توان به عروسکهای تزئینی، عروسک بابانوئل، گل های تزئینی، روبان، آویز و امثال آن اشاره کرد که تمام این ها برای برگزاری مراسم شب سال نو یک خانواده ارمنی و مسیحی لازم است.

وسایل ذکر شده تماما به صورت وارداتی در کشور به فروش می رسند و همان طور که محصولات وارداتی با ارز خریداری می شوند این قبیل اجناس نیز با ارز خریداری شده و در نوسانات ارزی مانند دیگر اجناس دچار افزایش قیمت آنچنانی شده‌اند.

در همین رابطه یکی از فروشندگان وسایل شب سال نو میلادی گفت: قیمت این وسایل نسبت به سال گذشته با افزایش دو برابری مواجهه شده است.

وی تصریح کرد: 1.2 تا 1.5 درصد افزایش قیمت مختص به افزایش قیمت محصول در کشور سازنده است، حدود 5 تا 6 درصد افزایش قیمت حمل و نقل و گمرکی و مابقی که حجم اعظم افزایش قیمت نسبت به سال گذشته را به خود اختصاص می‌دهد مختص به افزایش قیمت ارز است که چیزی در حدود 92.5 تا 93.8 درصد است.

او خاطر نشان کرد: حجم عمده این محصولات، تولیدات کشور چین است.

این فروشنده در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که چرا امسال درختچه کاج در ویترین مغازه ها به نمایش گذاشته نشده‌اند، گفت: در چند روز اول فروش که به صورت مناسبتی است درخت در ویترین ها بود اما به دستور اماکن درخت ها از ویترین جمع آوری شدند.

وی در پایان یادآور شد: مغازه داران در سال گذشته نیز با این چنین دستوراتی از سوی اماکن مواجه شده بودند. در سال گذشته تنها عروسک بابانوئل شامل این ممنوعیت نمایش بود که امسال جای خود را به درختچه کاج داده و بابانوئل اجازه حضور در ویترین را پیدا کرده است.

در ادامه گشت در خیابان میرزای شیرازی متوجه می شویم حجم هموطنان مسیحی و ارامنه نسبت به روز های قبل بسیار بیشتر است که همین موضوع باعث ایجاد این پرسش می‌شود که آیا حجم تقاضا با افزایش قیمت نسبت به سال گذشته تغییر کرده است یا خیر؟

در این زمینه یکی دیگر از فروشندگان پاسخ داد: این وسائل جزو یکی ازسنت های زندگی هموطنان ارامنه و میسحی است که با افزایش قیمت آنها هموطنان ما هرچه هم که باشد به دنبال اجرای هرچه بهتر سنت خود هستند و اگر بخواهیم به صورت تجربی پاسخ دهیم حجم تقاضا هیچ تغییری نکرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *