رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی کشور گفت: متأسفانه برخی مربیان برای لاغری بانوان ورزشکار توصیه میکنند که پودر خاصی را که حاوی متآمفتامین است و محتوای ماده مخدر شیشه را دارد، مصرف کنند.
لطفعلی پورکاظمی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: در مورد مکملها بیشترین توصیهای که به باشگاهها میشود این است که پزشکان ورزشی و کارشناسان تغذیه آن را تجویز کنند و مربیان فقط به امر مربیگری بپردازند.
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی کشور تأکید کرد: تجویز مکمل توسط گروه پزشکان باید انجام شود و ورزشکاران نیز باید آنها را حتماً از داروخانهها خریداری کنند و از تهیه مکمل توسط افراد خارج از سیستم رسمی، مغازهای خاص و سوپرمارکتها خودداری کنند.
وی تصریح کرد: متأسفانه برخی مربیان برای لاغری بانوان ورزشکار به آنها توصیه میکنند که پودر خاصی را که دارای متآمفتامین است و محتوای ماده مخدر شیشه را دارد مصرف کنند.
پورکاظمی گفت: این دارو جلوی اشتهای ورزشکاران را میگیرد و باید ورزشکاران بدانند در سطح ورزش همگانی، ملی یا بینالمللی این داروها دوپینگ و غیرمجاز محسوب میشوند.
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی کشور افزود: به ورزشکاران همچنین هشدار می دهیم که در صورتی که آمپول کورتونی خود را مانند دگزامتازون و بتامتازون که برای تسکین کمردرد و عفونت ریه استفاده میشود به صورت عضلانی و وریدی تزریق کنند دوپینگ محسوب میشود.
وی افزود: اما همین دارو اگر به صورت موضعی به کمر و زانو تزریق شود دوپینگ محسوب نمیشود.
پورکاظمی همچنین در مورد اسپری کورتون نیز که در ورزشکاران مبتلا به آسم استفاده میشود، گفت: چنانچه این دارو به صورت پماد به عضلات و پوست مالیده شود مجاز است و دوپینگ محسوب نمیشود.
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی کشور با اشاره به اعلام لیست داروهای دوپینگی برای سال 2013 افزود: در این لیست داروهای مجاز و غیرمجاز معرفی شده است و به صورت یک فیلم آموزشی یک ساعته به 51 فدراسیون، 17 انجمن ورزشی، باشگاههای کشور و 30 استان ارسال شده است.
وی ادامه داد: همچنین 10 هزار جلد کتاب در این زمینه چاپ و به فارسی ترجمه شده است و در آن داروهایی که احتمال دوپینگی بودن آن وجود دارد معرفی شده است.