مشرق؛ “سيتي سنتر” اصفهان از جمله پروژه هايي است كه بهره برداري از آن به تعويق افتاده و روند ساخت اين مجموعه هنوز رشد قابل توجهي نداشته، اما اخبار منتشر شده در مورد ساخت اين پروژه به نوعي قابل توجه است.اين پروژه در 3 فاز ساخته مي شود. فاز اول شامل مركز خريد به متراژ 144 هزار و 235مترمربع شامل مغازه هاي بزرگ و كوچك ، رستوران ها ، كافي شاپ ها ، فروشگاه هاي بزرگ ، مجتمع سينمايي ، غذاخوري و يك مركز سرگرمي تفريحي است.
بخش دیگری از این پروژه شامل یك هتل پنج ستاره 29 طبقه با مساحت 51 هزار و 275 متر مربع است كه رستوران و تسهيلات ورزشي براي 400 اتاق دارد. اين مجتمع همچنين شامل يك برج اداري ، هتل سه ستاره و يك مركز نمايشگاهي است.
بنا بر اطلاعاتي كه از سوي مجموعه سيتي سنتر منتشر شده است، سرمايه گذاران اين پروژه را پنج شخص حقيقي و حقوقي تشكيل داده اند كه يكی از آنها شركتی ايراني و باقي شركت ها و افراد را اماراتي ها تشكيل مي دهند.
شركت “راك” یکی از این سرمایه گذاران است كه فعالیت خود را در 19 آوریل سال 2006 آغاز كرده است. شیخ سعود بن سکر الکسیمی، ولیعهد و قائم مقام راس الخیمه، رئیس توسعه و برنامه ریزی و مسوول توسعه اموال و دارایی شرکت راك است.
يك سوئیسی لبنانی تبار به نام “خاطر مسعود” نيز از سرمايه گذاران اين مجتمع است. او که به تازگی به سرمايه گذاري در منطقه خاورميانه رو آورده، از جمله افرادي است كه با حضور در امارات، بالاخص منطقه راس الخيمه و سرمايه گذاري در اين منطقه به توسعه آن خيلي كمك کرد. خاطر مسعود رئيس هيات مديره چند شركت به نام “راك” است!
“راك سراميك” از ديگر سرمايه گذاران اين پروژه معرفي شده است. شركت فوق در 20 كيلومتري شهر راس الخيمه واقع شده و در سال 1989 به ثبت رسيده است . شیخ سعود بن سکر نيز از مالكان و خاطر مسعود از جمله سرمايه گذاران اين شركت است.
اين موارد نشان مي دهد دو عرب مقيم امارات ساخت و اتمام و حتي بهره برداري از پروژه سیتي سنتر اصفهان را در قالب 4 شركت متفاوت به دست گرفته اند، اما اين روز ها اخبار هاي تاسف باري از اين مجتمع به گوش مي رسد.
خبري كه چند وقت پیش منتشر شد و هنوز بحث آن در محافل اصفهان به چشم مي خورد، ساخت دست شويي ايستاده در اين مجتمع بود.
گسترش روز افزون این فروشگاه ها بوسیله سرمایه گذاران خارجی و نبود تناسب بین ماهیت این مراکز و فرهنگ بومی و تاریخی شهرهای کشورمان می تواند موجب تغییر تدریجی سبک زندگی نسل های جوان کشور شده و بعد از مدتی به یک روش مرسوم و جاری در خانه های تک تک مردم تبدیل شود.
به نظر می رسد بین سیاست های مراکز فرهنگی کشور و نخبگان فرهنگی و آنچه که عملا در سطح جامعه رخ می دهد، فاصله زیادی وجود دارد.
علاوه بر این، نه تنها اثری از معرفی و تبلیغ “سبک زندگی ایرانی و اسلامی” چه در رسانه ها و چه از سوی نهادهای مسئول دیده نمی شود، بلکه بسیاری از تولیدات فرهنگی اعم از فیلم و سریال و تبلیغات تلویزیونی و معماری و… تبلیغ و ترویج سبک زندگی غربی است که مصرف زدگی، دنیاطلبی، اصالت ثروت و رفاه و… در آن موج می زند.
اینجاست که زندگی غربی حتی در خصوصی ترین و جزئی ترین بخش های زندگی ما نفوذ کرده و به مدد صدها رسانه و تلویزیون غربی در حال پیشرفت است.
بعد از اين قضايا خبرنگار مشرق با حضور در اين مجتمع علاوه بر رويت دست شويي ايستاده در اين مجتمع، با حضور در فروشگاه از فروش موادی عجيب در آن خبر داد.
بنابراين گزارش، اكثريت محصولات اين فروشگاه وارداتي بوده و محصولات داخلي جايي در اين فروشگاه به خود اختصاص نمي دهند.
اين اتفاق آن قدر عادي شده كه حتي در يك قفسه به صورت كاملا اختصاصي، غذاي سگ و گربه براي فروش قرار گرفته است.