هرازنیوز: همزمان با پایان ماه مبارک رمضان ، موج سوم سفرهای تابستانی آغاز شده و تا بازگشایی مدرسه ها و دانشگاه ها ادامه خواهد داشت.
سرتیپ اسکندر مومنی- رئیس پلیس راهور- پیش از این اعلام کرده بود سفرهای تابستانی امسال 10 درصد در مقایسه با مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.
بديهي است که در خيل سفرهای تابستانی ، جاده های برون شهری و به ویژه محورهاي منتهی به شهرهای سیاحتی و زیارتی ، پرحجم و پرترافیک می شود.در این بین تدبیرهاي خاص پلیس از قبیل آماده باش صد در صدی ناوگان راهور ، کمک گرفتن از دانشجویان ، بازرسان نامحسوس ، هميار پلیس و لغو يا محدود كردن مرخصی ها باعث شده تا جاي ممكن ، ترافیکي روان را شاهد باشیم. آنچه اما قابل تامل است و باید بر آن تاکید داشت رعایت نكردن قوانین راهنمایی و رانندگی و احتیاط های لازم از سوی برخي از رانندگان و به ويژه افراد پرخطر است.متاسفانه اين دسته از رانندگان در سفرهاي تابستاني ، رخدادهاي مرگباري را رقم زده اند كه دود آنها هم به چشم خودشان رفته است و هم به چشم ده ها خانواده بي گناه.
اين رخدادهاي دلخراش در شرايطي شكل مي گيرند كه مسوولان مربوط و رسانه هاي گروهي ، همواره به رانندگان هشدارهاي لازم را گوشزد مي كنند اما همچنان شاهد به خون كشيده شدن جاده ها و داغدار شدن مردم هستيم.
حالا بايد پرسيد چشمانی که در جاده ها نظاره گر این حوادث خونبار هستند و یا خبرهاي مربوط را مي خوانند و می شنوند نباید ذره ای عبرت بگیرند و باز هم روز از نو روزی از نو؟
شماري از رانندگان ساده انگار هم حتی به خود زحمت نمي دهند كه جعبه كمكهاي اوليه ، كپسول آتشنشاني، تجهيزات ايمني ترافيك مثل مثلث احتياط ، چراغ قوه ، دفترچه بيمه درماني و زنجير چرخ را داخل خودرويشان بگذارند.حالا چگونه می توان توقع داشت که آنان به قانون احترام بگذراند و حوادثی ناگوار و جبران ناپذير رقم نزنند؟
متاسفانه بايد گفت برخي از رانندگان كه براي جان خود و مردم ، پشيزي ارزش قايل نيستند با خودروهاي فرسوده و داري نقص فني ، دل به جاده ها مي زنند.آنان در دل مي گويند «حالا اين سفر را بريم تا وقتي برگشتيم ببينيم چه كار مي شه كرد.» غافل از اين كه شايد ديگر برگشتي در كار نباشد.
طبق آمار رسمی، هر سال بهطور میانگین ۳۰۰ هزار نفر در جادهها و خیابانهای ایران قربانی رخدادهای رانندگی میشوند و بخش چشمگیری از سرمایه ملی نیز نابود میشود. طی تعطیلات عید فطر امسال نیز ۲۶۶ مسافر در جادههای ایران كشته و بیش از ۷۰۰ نفر زخمی شدند كه رقم تكاندهندهای است.
در اين وادي ، اميدواريم با اجراي قوانین جدید ، افزایش جریمه هاي رانندگي و مجازات هاي سختگيرانه تر ، رانندگاني كه به قانون و جان خود و همنوعانشان ، دهن كجي مي كنند تحت كنترل قرار بگيرند.
قرآن كریم ، تاریخ را آيینهای میداند كه در آن میتوان تمامی حوادث زشت و زیبا را دید و عبرت و از آنها ، الگو و عبرت گرفت.
چند سالي است كه براي پيشگيري از سوانح رانندگي و كاستن آمار تلفات ، كارهاي موثري صورت گرفته و بيشتر آنها حول محور آموزش و اطلاعرساني چرخيده است.با اين وجود بايد اذعان داشت اين اقدامها كافي نبوده و دست اندركاران رسانه هاي گروهي ، بايد ارايه راهكارهايي به منظور ايمن سازي ترافيك و ارتقاي فرهنگ رانندگي را در اولويت رسالت مقدسشان قرار دهند.
در اينجا بايد از تمامي دست اندركاران راهورناجا ، هلال احمر ، اورژانس ، آتش نشاني و راهداري كه در سرما و گرماي جاده ها و تعطيلي و غير تعطيلي ، تلاش مي كنند تقدیر كرد و به آنان خداقوت گفت.البته برخي از افسران راهور ، متاسفانه با رفتار زننده خود ، هموطنان را در جاده ها و خيابانها ، دل آزرده مي كنند و اميد است رويه مناسبي در پيش بگيرند تا تلاش ساير همكارنشان هم زير سوال نرود.
*احسان عربی مفرد