*نارسایی قلبی
نارسایی قلبی، یک تهدید جدی برای بیماران قلبی در فصل پاییز است.بدن برای تطابق با تغییرات فصلی تلاش زیادی میکند که این مسئله میتواند کار سیستم قلبی و تنفسی را افزایش دهد و مشکلات جدی ایجاد کند. لذا برای جلوگیری از بروز این مشکل باید داروهای تجویز شده توسط پزشک را سر موقع مصرف کنید، حدود 30 تا 40 دقیقه در هوای آزاد باشید و هر روز پیاده روی کنید. در شرایط اضطراری مثل سکته هم فوراً به اورژانس زنگ بزنید.
*سرماخوردگی و آنفلوآنزا
بارش باران، ورزش باد تند و کاهش رطوبت هوا همگی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشوند و ابتلا به سرماخوردگی را آسانتر میکنند. البته سرماخوردگی فصل پاییز به شدت سرماخوردگی فصل زمستان نیست، ولی بایستی برای جلوگیری از خطرات عفونت ویروسی، سریعاً به پزشک مراجعه کرد و آن را درمان کرد. شستن صورت و بینی با آب خنک نیز برای جلوگیری از ابتلای به سرماخوردگی مفید است.
*آسم و بیماریهای آلرژی
شیوع بیماریهای تنفسی مزمن در فصل پاییز زیاد میشود. همچنین بروز آسم بهخصوص آسم حساسیتی (آلرژیک) و آسم خشک افزایش مییابد. شایعترین علامت آسم آلرژیک، سختی نفس کشیدن است. برای حفظ سلامتی بدن باید سیستم ایمنی و مقاومت بدن را تقویت کنید.
*چاقی
چاقی نیز یکی از مشکلات جدی افراد در فصل پاییز است. بدن انسان با نزدیک شدن به فصل سرما شروع به ذخیره چربی در بدن میکند، در نتیجه چاقی به راحتی ایجاد میشود.اما چربی انباشته شده در بدن فقط شکل ظاهری بدن (هیکل) را تغییر نمیدهد، بلکه باعث ایجاد بیماریهای مختلفی مانند فشار خون بالا و تصلب شرایین میگردد.
بنابراین بایستی وزن طبیعی بدن را حفظ کرد، به مقدار کافی استراحت کرد و مصرف میوهها و سبزیها را برای استراحت رودهها افزایش داد.برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیز باید تحت نظر پزشک از مکملهای ویتامینی، مثل قرص ویتامین C استفاده کرد. به طور منظم ورزش و پیاده روی نمود تا از چاقی جلوگیری شود.