مدیرکل دامپزشکی استان همدان توصیه کرد: پرورش دهندگان ماهیان زینتی تراکم ماهی موجود در آکواریوم را رعایت کنند.
احمد کریمی با بیان این مطلب عنوان کرد: پرورش دهندگان ماهیان زینتی باید تراکم ماهی موجود در آکواریوم را رعایت کنند چراکه خفگی بر اثر کمبود اکسیژن بیشترین عامل تلفات ماهیان آکواریومی است.
وی افزود: پرورش دهندگان ماهیان زینتی باید به نوع ماهی توجه داشته باشند و از نگهداری ماهیان غیر هم نوع در کنار یکدیگر جلوگیری کنند.
دکتر کریمی مخصوص تاکید کرد: در داخل آکواریوم از گذاشتن انواع اشیاء زینتی خودداری شود چراکه وجود این اشیا برای ماهیان استرس ایجاد میکند.
وی اظهارکرد: تلفات ناشی از بیماریهای محیطی در بین ماهیان زینتی بیشترین عامل تلفات ماهیان را شامل میشود که پرورش دهندگان باید شرایط ایدهآل و محیطی آرام را برای ماهیان فراهم کنند.
دکتر کریمی مخصوص بیان کرد: یکی دیگر از بیماریهایی که ماهیان را تهدید میکند بیماریهای تغذیهای است که توصیه میشود با کارشناسان ماهیان آبزی در مجموعه دامپزشکی در ارتباط باشند.
وی تاکید کرد: افزایش و کاهش میزان اسید آب موجود در آکواریومها، وجود سختی آب و تغییر میزان کربنات موجود در آب ماهیان را تحت تاثیر قرار میدهد بنابراین بهتر است با توجه به تراکم موجود در آکواریوم آب آکواریوم در زمان مشخص تعویض شود.
کریمی مخصوص گفت: پرورش دهندگان ماهیان زینتی به هنگام تعویض آب آکواریوم باید به مدت 24 ساعت آب مورد نظر را داخل ظرفی جدا نگهداری کنند تا کلر زدایی شود.
وی تصریح کرد: در برخی موارد برخورد ماهیها به دیواره آکواریوم موجب استرس در بین ماهیان و تلفات آنها میشود.
دکتر کریمی مخصوص در پایان عنوان کرد: نگهداری لاکپشتها به ویژه لاکپشتهای گوش قرمز به هیچ وجه توصیه نمیشود و پرورش دهندگان باید از نگهداری لاکپشتها در درون اکواریوم در کنار ماهیان خودداری کنند.