وزیر خارجه روسیه در مصاحبه ای درباره موضع غرب درفبال تحولات خاورمیانه و سوریه گفت: آنها از بشار اسد یک دیو ساخته اند . در حقیقت امر همه اتهامات شدید مبنی بر این همه چیز است ، برای پوشش بازی بزرگ ژئوپلتیکی است.

رویترز نوشت:  سرگئی لاوروف گفت: این گفته که روسیه نفوذخود را در خاورمیانه پس از تحولات در کشورهای عربی از دست داده درست نیست.

لاوروف که مهمان جلسه “صبحانه کاری” روزنامه روسیسکایا گازتا بود با پرسش های گوناگون خبرنگاران درباره برنامه هسته ای ایران ، و تحولات خاورمیانه روبرو شد و روزنامه نگاران از او درباره روابط بین روسیه و آمریکا و اینکه ایالات متحده چه زمانی می تواند به بمباران تاسیسات هسته ای ایران بپردازد .

وی در پاسخی به پرسشی درباره سوریه و اینکه غرب تلاش زیادی می کند ثابت کند که بشار اسد فقط به برکت تلاش های روسیه و چین روی کار مانده گفت : واقعاً موضوع سوریه ورد زبان شده است . باید در فضای اطلاع رسانی و در بعد عملی کاری انجام داد که خون ریزی در این کشور قطع شود . متاسفانه شعارهای ساده ای که اگر روسیه و چین نبود ، اوضاع این کشور تا کنون آرامش خود را باز بافته بود، به افکار عمومی تلقین شده و توده های مردم را تحت تأثیر خود قرار می دهند .

مسئول دستگاه دیپلماسی روسیه افزود: همه به خوبی می دانند که رسانه های گروهی چگونه می توانند افکار عمومی را شکل دهند . در غرب و در کشور های منطقه در رابطه با اوضاع سوریه همین امر مشاهده می شود . تغییر لغایت ساده اوضاع پخش می شود . تغییر لغابت ساده اوضاع بخش می شود که با منافع ژئوپلتیکی مؤلفان این تعبیر سازگار است .

در حقیقت امر اوضاع به اندازه کافی جدی است . تمام منطقه به حرکت در آمده است . ” بهار عربی”  را می توان به عنوان محصول بذرهای کاشته شده توسط جرج بوش پسر به حساب آورد که نظریه خاور میانه بزرگ و ترویج دموکراسی در سراسر این منطقه را مطرح کرد.  اکنون ما میوه های آن نظریه را می چینیم . واقعیت این است که پایبندی جنون آمیزی به اجرای تحولات تحمیل شده از خارج و بر اساس نسخه های خارجی ، بر برنامه ها ، پیش بینی ها و ارزیابی های لازم برای مرحله میان مدت و بلند مدت مبنتی نشده بود .

وی در بخش دیگری از پاسخ های خود گفت : اصل کار این است که این دعوت ها به تغییرات و برقراری دموکراسی با کشور های منطقه هماهنگ نشده بودند . ما در طول عمر خود انقلاب های زیادی را شاهد شدیم و لذا با قاطعیت تمام خواهان اجرای تکاملی همه تغییرات بر اساس خواست های خود ملت ها هستیم . کاملاً طبیعی است که ملت های منطقه خاور میانه و شمال آفریقا مانند ملت های هر قسمت دیگر جهان می خواهند بهتر زندگی کنند و در کشور های خود از وضعیت شهروندان مورد احترام برخوردار باشند. ما از این تلاش ها و تمایلات آنها پشتیبانی فعالی می کنیم .

لاوروف خاطر نشان کرد : ما این موضوع را به هنگام آغاز تحولات “بهار عربی” اعلام نمودیم . ما همزمان تأکید زیادی می کردیم که بازیگران خارجی باید بر اساس اصل {شرایط را} “بدتر نکن ” رفتار کنند و تلاش هرچه بیشتر به عمل آورند تا شرایط هرچه مساعد تر خارجی برای آن ایجاد شود که همه نیروهای سیاسی عربی و هر کشور دیگر جهان بتوانند درباره چگونگی اجرای اصلاحات با هم به توافق برسند . این امر در مورد سوریه هم صحت دارد .

این مقام روس در بخش دیگری از سخنان خود به تبلیغات علیه سوریه اشاره می کند و می گوید : از بشار اسد یک نوع “دیو” ساخته اند در حقیقت امر همه اتهامات شدید مبنی بر این ‌که ‌او ‌مقصر ‌همه ‌چیز ‌است، ‌بازی ‌بزرگ ‌ژئوپلتیکی ‌را ‌می‌پوشاند. فرآیند جدید تغییر شکل نقشه ژئوپلتیکی خاورمیانه ‌در ‌جریان ‌است ‌که ‌بازیگران ‌مختلف ‌سعی ‌می‌کنند مواضع ‌ژئوپلتیکی ‌خود ‌را ‌تأمین ‌کنند. عده زیادی به فکر نه سوریه بلکه ایران هستند ‌آنها ‌بی ‌پرده ‌می‌گویند ‌که ‌باید ‌ایران ‌را ‌از ‌نزدیک ‌ترین ‌متحد ‌آن یعنی ‌بشار ‌اسد ‌محروم ‌کرد. ‌این ‌وضع ‌باعث ‌تأسف ‌می‌شود.

وی گفت: اگر با دید وسیع تری به این تحولات بنگریم ، معلوم می شود که علاقه مندان واقعی به ثبات منطقه و ایجاد شرایط برای شکوفایی آن ( که آنجا منابع و امکانات لازم برای این امر وجود دارد )  باید بر اساس نه منطقه انزوا که در حق ایران( و در حق سوریه) به کار گرفته شود بلکه بر اساس منطق جلب( به همکاری) رفتار کنند جای تاسف بزرگی است که شرکای غربی ما بیش از حد منطق انزوا را انتخاب کرده و به اقدامات اجبار آمیز متوسل می شوند و با معرفی تحریم های یک جانبه ای که با شورای امنیت سازمان ملل متحد هماهنگ نشده اند ، برای سرنگونی رژیم ها تلاش می نمایند .
ما این رفتار غیر سازنده می دانیم . نسخه های تحمیل شده از خارج هرگز نتیجه پایداری نخواهند داد . نتیجه مطلوب تنها از راه گفتگو می تواند حاصل شود.  این دیدگاه ما به طور کامل به اوضاع سوریه نیز قابل اطلاق است .

وی گفت:روسیه ‌صادقانه ‌از ‌دولت ‌سوریه ‌و ‌همه ‌نیروهای ‌مخالف ‌می‌خواهد ‌که ‌بفهمند ‌که ‌راهی ‌جز ‌آتش‌بس ‌و ‌آغاز ‌مذاکرات ‌وجود ‌ندارد. اکنون می‌توان ‌گفت ‌که ‌اوضاع ‌سوریه روز به ‌روز ‌وخیم ‌تر ‌می‌شود. مخالفان ‌مانند ‌سابق ‌اسلحه، ‌پول ‌و ‌کمک ‌اخلاقی ‌دریافت ‌می‌نمایند.
آنچه ‌که ‌باعث ‌تأسف ‌خاصی ‌می‌شود، ‌این ‌است ‌که ‌مخالفان ‌بیش ‌از ‌پیش ‌به ‌روش ‌تروریستی ‌متوسل ‌می‌شوند. شرکای ‌غربی ‌ما بر خلاف عرف جا ‌افتاده ‌و ‌تغییر ‌ناپذیر، ‌از ‌محکوم ‌کردن ‌این ‌اعمال ‌تروریستی ‌در ‌شورای ‌امنیت ‌سازمان ‌ملل ‌خودداری ‌می‌کنند.
در ‌سوریه ‌تنها ‌ارتش ‌آزاد ‌سوریه ‌نیست ‌که ‌علیه ‌دولت ‌می‌جنگد. در ‌سوریه ‌همچنین ‌القاعده ‌و ‌نیروهای ‌افراطی ‌وابسته ‌بدان ‌وجود ‌دارند. ارتش آزاد سوریه ‌تا ‌کنون ‌آمادگی ‌خود ‌را ‌برای ‌همکاری ‌با ‌القاعده ‌جهت ‌سرنگونی ‌رژیم ‌ابراز ‌نموده ‌است. ‌طرف‌های ‌غربی ‌باید بدانند ‌در ‌راه ‌کدام ‌دموکراسی ‌مبارزه ‌می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *